Від кору помер 18-річний студент-медик. Лікарі не змогли врятувати Сергія Бутенка

Від кору помер 18-річний студент-медик. Лікарі не змогли врятувати Сергія Бутенка
  • Вчора, 9 лютого 2019 року, перестало битися серце 18-річного Сергія Бутенка. Хлопець помер від кору. 
  • Які симптоми захворювання на кір і хто в групі ризику?

— Декілька годин тому помер Сергій Бутенко від важкого ускладнення кору - пневмонії. Він був студентом ВНМУ ім. М.І.Пирогова. Деякі з наших активістів знали його особисто, — повідомили на сторінці ФБ «Студентського самоврядування».

Сергій захворів на мононуклеоз, після цього лежав з кором. На жаль, кір дав ускладнення на легені і він сам не міг дихати. Хлопець знаходився у реанімації на штучній вентиляції легень у важкому стані.

Прощання з Сергієм відбудеться у понеділок, 11лютого, об 11 годині у спорткомплексі ВНМУ.

Відео дня

Варто нагадати, що 8 лютого ми виклали публікацію про збір грошей на лікування сина учасника АТО Сергія Бутенка. Тож, на превеликий жаль, збір грошей закритий.

Редакція «20 хвилин» висловлює співчуття родині та друзям.

Нагадаємо, у січні 2019 року, від кору у Вінниці померла восьмимісячна дитина.

За словами лікаря Ірини Незгоди людина, яка перехворіла на кір має пожиттєвий імунітет. Підлітки, які робили вакцинацію в 6 років більш менш убезпечені від хвороби. Люди старшого віку, які на кір не хворіли мають зробити вакцинацію.

— Титр антитіл (активность антитіл до окремої хвороби) до кору зберігається десять років, а потім поступово титр падає, і здатність організму пручатися хворобі знижується, — говорить лікар інфекціоніст. — Сьогодні в будь якої лабораторії міста, кожна людина може здати кров на аналіз імуноглобуліну G до вірусу корі. За добу ви будете знати чи є в вас антитіла, чи варто вакцинуватись. Вакцинація проводиться "Приориксом" або КПК (кір, паротит, краснуха). Ця вакцина не дає ніякої реакції, проте убезпечує від хвороби.

Які симптоми захворювання на кір і хто в групі ризику, дивіться у сюжеті:

Читайте також:


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (41)
  • Даша Бятова

    Відповідно до провведеної реформи "захворів-марш в лікарню",бо лікаря визвати  додому,як було раніше, неможливо,то в  лікарні з температурою в черзі  люди які захворіли на кір  інфікують  всіх хто,знаходиться поруч - тих,хто з ГРВІ і тих,приміром,що  прийшли до хірурга,чи до окуліста.Це не  реформа,це заплановане винищення людей.
    Хлопчину жаль до сліз. Світла пам'ять.Батькам  щире  співчуття.
  • Жора

    Что можно сказать ? Все медики которые получили высш. образование для того чтобы брать взятки в больницах своим советам  простым смертным мало помогут..... Ведь если бы такие дельные советы давали то люди не болели... Многие из заболевших имели прививки  от кори... Но причина в том что вирус пробил ихний иммунитет. Значит нужно повышать свой иммунитет. Информации есть много как в книгах так и в интернете.Кстати  в США правят страной два клана это Ротшильды и Рокфелеры. Россия для них злейший враг. Ракетами они  уже поняли что не закидают Россию, а вот вирусами могут. Но там тоже сидят по ту сторону умные люди. И кстати  продукты питания из Европы в Россию не поступают, из за санкций, а они и не нужны. Ведь причина плохого иммунитета это плохое питание, недостаток некоторых полезных веществ в организме. У нас практически продают все и море ГМО продуктов. В некоторых странах активисты выступали против компаний которые производят ГМО продукты... У нас такого нет. Далее ... Рошен который делает шоколад уже принадлежит Rothschild Trust,а это компания злейший враг России. Я удивился допустим как много дешевого шоколада Рошен продается в магазинах. Не думаю что Ротшильды беспокоятся за здоровье покупателей. Ведь Ротшильды это и медикаменты и фармацевтика. и др.Вообщем надо вести здоровый образ жизни , не курить, не пить алкоголь, употреблять только отечественные продукты. ЗАНИМАТЬСЯ ФИЗКУЛЬТУРОЙ? И не тренажерные залы, а спорт площадки, и особенно бег. На улице когда человек  занимается  его легкие вентилируются и идет общее улучшение тонуса организма. В фитнес залах в основном идет наращивание мышечной массы тела, это нужно для красоты и для эстетики, но  для здоровья и иммунитета это мало поможет. Вы может заметили кто был в США или по ТВ как много там бегают? По утрам, и даже по вечерам... Это просто дешево, вообще бесплатно. И легкий утром бег в 100 раз лучше для организма чем фитнес залы....

    Вообщем кто хочет быть здоровым то может им быть. И не нужно забывать про витамины и БАДы которые  производятся у нас на Украине.
  • Анна Копач

    Співчуття рідним.
    Царство небесне.
  • Кира Кирюшина

    Студент медик не был привит от кори??? Сомневаюсь . Был привит и умер.. очень жаль прививка не панацея!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up