Лікаря дитячої обласної лікарні Антонець вимагають покарати за хамство

Лікаря дитячої обласної лікарні Антонець вимагають покарати за хамство

Відсторонити завідувача травмотології дитячої обласної лікарні Сергія Антонець вимагає сім’я Смірнових. Через неповажне ставлення до пацієнтів та безлад у відділенні. Питання на обліку у департаменті охорони здоров’я 

На першотравневі свята Таня Смірнова разом з десятирічним сином потрапила в дитячу обласну лікарню. У дитини був перелом руки зі зміщенням. Зробили операцію. Потрібно було пролежати в лікарні вісім діб. Цей період для вінничанки став нелегким. По-перше, на свята, за словами жінки, палати не прибиралися, вночі медсестричок знайти було не реально, і ніхто не доглядав дітей, які перебували в лікарні без батьків. Коли Таня зробила зауваження старшій медсестрі, отримала у відповідь: “Ну і фіфа, всім нормально, а тобі ні?”  

До діалогу підключився заввідділення Сергій Антонець, який якраз проходив повз.  
“Ну ви тут лежите, можете і самі помити, - почав гримати Сергій Антонець на моє зауваження і додав. - Тут тобі не п'ятизірковий готель, а щось не влаштовує, зібрала манатки і йди, куди хочеш (все це було присмачене матами), хоч у приватну клініку, на вибір - Київ, Москва, Пітер”. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Хамство, то не все
Після того, як Тетяна виписалася з лікарні, вона написала скаргу на ім’я головного лікаря Василя Паненка. Також скаргу про дії медперсоналу дитячої обласної лікарні вінничанка направила у департамент охорони здоров’я та до голови обласної ради.  
У скарзі жінка зазначила кілька пунктів. Зокрема: хамство заввідділення, нехтування своїх обов’язків медсестрами та санітарками. Окремим пунктом було те, що в лікарні вимагають благодійні внески за зазначеними тарифами, продають за 10 грн дітям пароль від інтернету. Крім того, жінці, яка лежала в лікарні з дитиною, відмовили в лікарняному листі і наостанок лікар, який робив операцію, згодом відмовився знімати шви, як тільки  почув прізвище дитини. 
- Мамам не дають лікарняний, але за дітьми, які там знаходяться, ніхто не дивиться, - говорить Таня. - Біля нас лежав хлопчик 14 років з Брацлава, у нього був зламаний таз, пробиті легені, хлопець ні міг ходити і ворушитися. Йому їжу ніхто не приносив, судно не виносив. Мати прислала двоюрідного брата, теж 14 років, той за ним доглядав. 

Син Тетяни після наркозу дуже погано відходив, кричав, плакав. Це було вночі, жінка шукала медсестер, щоб допомогли - всі спали.  Потім дитина розповідала, що дуже злякалася. Його привезли в операційну, а на сусідньому столі лежала дівчинка під наркозом і навколо було багато крові.
- Я сильно боявся, а навколо стояли дядьки лікарі, сміялися і кажуть: “Не бійся, хлопець, тут яйця не ріжуть", - розповідав мені син. Лише один лікар підійшов, сказав, не бійся, малий. А він, до речі, досі погано спить. 

Тарифікована благодійність
Крім того, жінка не розуміє, за що заплатила гроші. Після того, як дитині вправили руку, ще перед операцією, Тетяну викликала до себе старша медсестра, перерахувала надані послуги і назвала суму 300 грн благодійних внесків. 
- Якщо називаєте конкретну суму, хоч не називайте це внесками благодійними, - говорить вінничанка і додає.  - Коли дитині треба було знімати шви, чоловік Сергій заздалегідь звернувся до лікаря, який оперував, той призначив день прийому. В результаті, коли чоловік з сином прийшли до відділення, лікар запитав: “Як прізвище?”, дитина відповіла: ”Смірнов”. Лікар вийшов, повернувся і каже: “Нам заборонено тут знімати шви - йдіть за місцем проживання”.

Спробували домовитися
Лариса Бевза, головний спеціаліст з департаменту охорони здоров’я, запросила Сергія та Тетяну Смірнових на зустріч у дитячу обласну лікарню. Зустрілися всі в кабінеті заступника головного лікаря.  Також на зустрічі був присутній Анатолій Стародуб, голова комісії, яка розглядала справу по заяві Смірнових. Згодом до всіх приєднався і сам винуванець подій Сергій Антонець. 
Розмова не пішла. Сергій Смірнов ледь стримувався, його побратими (чоловік рік воював в АТО), що прийшли підтримати свого товариша, теж. Незважаючи на те, що Сергій Антонець тричі просив вибачення, сім’я Смірнових цим не вдовольнились.
- Ви кажете, вибачте за непорозуміння? - говорить Тетяна Смірнова. - Але це не непорозуміння, це зневага до людини. І я впевнена, що ви так ставитесь до всіх своїх пацієнтів. 
Щоб якимось чином залагодити ситуацію, перепрошувати за лікаря почала Лариса Бевза. 
- Давайте спробуємо вирішити це мирним шляхом, я прошу вибачення за поведінку лікаря, якщо ми не вирішимо все тут, то 27 червня буде слухання комісії на рівні департамента, - сказала Лариса Бевза. 
- Я не розумію, про що ми можемо домовлятись, не розумію, чого саме ви вибачаєтесь, - говорив Смірнов. - Я хочу, щоб людина, яка не може гідно виконувати свою справу, була покарана, і якщо цього не станеться, я сам цим займусь. Ви ж зрозумійте, я воював, я конужений і ї@...тий, і мені все одно, що буде потім.
Тут не втрималися його товариші, почали пригадувати лікарю його старі гріхи.
- Ми знаємо, чого вас тут тримають, але маму вашу звідси витурили, і вас теж винесемо, - сказали АТОшники і пішли геть. Домовлятись про перемир’я ніхто не захотів. Тож чекаємо на 27 червня. 

 


Сергій Антонець, завідувач травматологічного відділення дитячої обласної лікарні
- Усе почалося з того, що їй не дали лікарняний, але його дають по догляду за дітьми до шести років, або в залежності від важкості стану.  Мамі все пояснили, вона обурилася, хоча їй ніхто не забороняв перебувати поруч з дитиною. Хамського ставлення до мами, а тим більше до дитини, не було. Я чоловік, у мене такий тембр голосу,  і багато людей думають, що я кричу, але це не так. Дитині зробили операцію, і в задовільному стані виписали додому.

Щодо прибирання, санітарки миють відділення за графіком, але врешті-решт сорок чоловік у відділенні, і з ними в більшості випадків знаходяться мами, невже важко доглянути та прибрати за своєю дитиною?

З приводу швів: згідно з законодавством, ми надали рекомендації у довідці, а саме на 21 день зняти шви у травматолога за місцем проживання. Чому такий вибухнув скандал, не зрозуміло, приплели АТО, у нас теж два лікарі були півтора року в зоні бойових дій і не хизуються цим. 


Василь Паненко, головний лікар дитячої обласної лікарні
- Відносно інциденту була комісія та службова перевірка, але нецензурну лексику лікаря довести не можливо, свідків немає.

Відносно благодійних внесків, у нас обмежене фінансування і ми просимо людей, щоб вони самі собі допомагали в лікуванні.

І зрозуміло, що залучаємо до цього через фонд який у лікарні. Тарифів ніяких немає, але самі працівники фонду і лікарі мають право пояснювати, скільки, наприклад, коштує те чи інше втручання. Це не стосується ургентної допомоги, її протягом трьох днів надають безкоштовно.

А те, що лікар відмовився зняти шви, це інше питання. Будемо розбиратися в правомірності такого вчинку. Якщо у нас надавали допомогу, робили оперативне втручання, то абсолютно нормально, коли людина приходить, наприклад, знімати шви до нас.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (152)
  • Анонім

    А ви, пан Мазепа, бачу, дуже адекватний і геть не дзьобнутий.
  • Можаровський Юра

    Людям нема що робити. Антонець С.В. чудовий лікар! При такій мізерній заробітній платі дитячого ортопеда- травматолога оперувати дітей, вкладати душу в свою професію і тут в один прекрасний день приходять люди і розвертають скандал за те що їм не вклонились та ще й АТО приплітаю то це як мінімум низько. Ганьба і сором за таких "АТОшників".

    Хай для початку спробують почергувати ніч в травматології а потім роблять такі вагомі заяви! Позор!!!

    Смирнова Ирина reply Можаровський Юра

    а вас в АТО! а потім робіть такі висновки! Там таких як ви "медиків " також дуже потрібно!

    Можаровський Юра reply Смирнова Ирина

    які висновки??? а як ви не потрібно?

    Смирнова Ирина reply Можаровський Юра

    висновки: Ганьба і сором за таких "АТОшників".

    Такі як я потрібні тут, щоб допомагати тим хто на передовій.
  • Наташа Сторожук

    Я також лежала в обласній дитячій лікарні з сином 7 років тому (йому було 4), в педіатрії.Згодна,що до людей там відношення хамське. Сина мого навіть не долікували-виписали через один дуже неприємний інцидент.І внески "благодійні" тоді брали і в кишеню батькам дивились-борони Боже не "помастиш" - в твій бік навіть не подивляться...Тоді ще була Тетяна Антонець при посаді-ще та хамка. Прикро,що у нас така медицина...

    [email protected] reply Наташа Сторожук

    Уявіть кожен свою роботу.... за всіма бігаєте і всім поклони б*єте??? Коли до вас звертаються - тоді і відповідаєте... З сином теж пролежала майже рік, завжди дівчата - санітарки миють, до лікаря звернешся - відповість, що йому кожного бавити сидіти???? Вас багато, з кожною хвилиною можуть мінятися пацієнти - лікарі до і після операцій приходять і цікавляться...не грішіть... Можна подумати,  кожна з вас на роботі не говорите, що малі у вас зарплати, як вам важко і т.д..... Це жах, коли читаєш ваші коментарі.... Завжди думайте про "ефект бумерангу" - значить ви  свого часу до когось так ставилися, як до вас поставились....про це ніхто з вас не подумав.
  • Анонім

    Солидарна со статьёй !!!! Если бы было время и желание- накатала бы маляву на  этого ВРАЧИШКУ!!!! Пришлось побывать под его лением, слава Богу, вовремя нашлись врачи-его коллеги, которые отговорили от неких действий, которые он называет - лечением!!!.- после которого здоровые дети становятся инвалидами!!!!!! Скажу так: 1. Матерится он замечательно: дебилами итд. людей обзывает; 2. На свои глаза видела, как на праздники в ординаторской "бухали" в его главе и  в рабочее время!!!!! 2. Делает обход так, что и не глянет в сторону ребенка, не то что  бы спросить или посмотреть; 3. За интернет деньги берут однозначно; 4.Рыжую медсестру уволить   вместе с С.В- хамка и вообще бездушный человек!!(мы с малым поступили утром и она не соизволила сделать обезболиваюший укол, до того времени, пока не приехала  бабушка, которая купила перчатки в аптеке на первом этаже)отказалась делать укол обезбаливпющий, мотивирую тем, что нет перчаток!!!!!???? 5. Санитарки моют, тут ничего не скажу! Впечатлений много- всего не напишешь!!! Надеюсь на то, что исправлю последствия "лечение" чудо-врача!!!

    Anonymous reply Анонім

    Этот врач не лечит , а калечит....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up