Епідемія грипу цьогоріч буде. Україну накриє новим штамом «Гонконг»

Епідемія грипу цьогоріч буде. Україну накриє новим штамом «Гонконг»

До України, окрім уже звичних нам штамів грипу H1N1 «Каліфорнія», прийде новий вид вірусу - А/Гонконг. Імунітету до цього вірусу в українців поки немає.

 

Наразі в Україні, як кажуть медики, з вакцинами проблема. Вони також радять робити обов'язково щеплення напередодні епідеміологічного сезону, адже це істотно захищає людей від грипу.

Цієї зими до України прийде новий  штам  - А/Гонконг (H3N2). Він буде провідним збудником епідемії. «Гонконг» розпочне циркулювати по нашій країні на початку грудня 2016 року. Пік захворювань припаде на другу половину січня - початок лютого. Тим часом за попередніми оцінками ця епідемія триватиме як мінімум до середини квітня поточного року.

Також відзначається, що даний штамп уже був присутній в невеликій кількості в період минулої епідемії та тоді вірус не проявив себе повністю.

Відео дня

Довідка. А/Гонконг - H3N2, цей вірус вперше був виявлений в Гонконзі.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу Від читача 21:52 Підтримайте, будь ласка, петицію. Резервні голоси 🚨🚨🚨 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком 11:19 У Гайсині врятували 84-річну жінку та чотирирічну дитину з задимленого під'їзду 10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком 09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих» 08:27 Сьогодні вітаємо Христину та Павла. Історія, іменини та прикмети 18 травня 08:12 В завершальному матчі сезону «Нива» в гостях розгромила «Реал Фарму» 21:01 Військовий Василь Мусійчук отримав «Хрест хоробрих» з рук Головкома ЗСУ 20:25 Посилення мобілізації з 18 травня: до чого готуватися військовозобов'язаним, розповідає адвокат 20:09 Де отримати юридичну та психологічну підтримку жертвам сексуального насилля під час війни 19:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 18 та 19 травня 18:33 Україну накриє хвиля спеки: синоптики прогнозують аномальне потепління 18:00 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:59 Директор вдарив учня, батько якого на фронті? Поліція розслідує скандал у ліцеї
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up