COVID-19 у Вінниці: захворіли 49 медиків. На стаціонарі — 21 пацієнт

COVID-19 у Вінниці: захворіли 49 медиків. На стаціонарі — 21 пацієнт
  • Станом на 15 квітня у Вінниці зареєстрували 105 хворих, в яких лабораторно підтвердили інфікування коронавірусом.

Серед інфікованих 73 людини не були за межами країни, тож вірус підхопили на території України. Вік інфікованих від 10 місяців до 73 років. Серед них 49 медичних працівників, повідомляють у вінницькій мерії.

Важка форма коронавірусу

— На стаціонарі в інфекційному відділенні МКЛ №1 перебуває 21 пацієнт (в т.ч. 4 – з районів), у відділенні реанімації та інтенсивної терапії – один пацієнт у важкому стані. Також один пацієнт перебуває на лікуванні у військово-медичному центрі, — розповідають у відомстві.

З підозрою на COVID-19 в медичних закладах знаходиться 18 людей, з них 3 дітей в дитячій інфекційній лікарні. У однієї дитини температура – до 37,5. Стан інших задовільний. Температура нормальна. Біологічні матеріали відібрано і направлено на дослідження методом ПЛР.

Відео дня

Легка форма коронавірусу

За інформацією медиків, більшість хворих на COVID-19 мають легкий ступінь хвороби або ж взагалі не мають жодних симптомів. Наразі таких 76 вінничан з COVID-19. Вони та члени їхніх сімей перебувають вдома на самоізоляції під наглядом сімейних лікарів та постійним контролем з боку працівників поліції.
Разом з тим, ймовірність зараження саме від таких людей залишається високою. Адже наразі достеменно невідомо, скільки ще є інфікованих вінничан без жодних ознак хвороби.

Лікарі закликають дотримуватись карантинних заходів та залишатись вдома.

На контролі у лікарів

Під контролем сімейних лікарів перебувають 513 осіб, з яких 184 – громадяни, які безпосередньо прибули із країн ендемічних по COVID-19, 266 осіб – члени сімей, контактні громадяни, які віднесені до групи ризику інфікування коронавірусом.

Наразі зняті з обліку після проходження двотижневої ізоляції та не захворіли 558 осіб: 297 прибулі, а 261 – це людини, які контактували з хворими або прибулими.

11 мобільних бригад, які створено у 5 ЦМПСД міста, продовжують працювати з вінничанами, які мають підозри на інфікування коронавірусом. З 3 квітня вони здійснили 511 виїздів, відібрано 956 зразків для ПЛР-тестів.

В нашій області станом на 16 квітня, нагадаємо, підтвердили коронавірус у 279 людей.

 

Читайте також:    

Перемога над коронавірусом: дворічний Павлик почав сам дихати

Головне про коронавірус за 13 квітня: восьмеро людей одужали, а 10 — померли

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (95)
  • Ольга Бычок-Вигонская

  • Люда Каминская

    Причому тут заробітчани,що ви всі прети на них, раніше що не хворіли на пневмонію?тільки зараз це називають короновірус
  • Торон Туй

    Нащот "105 хворих, в яких лабораторно підтвердили інфікування коронавірусом".

    Тут у меня, где с медициной получше чем на Украине, результатов анализа по три недели ждут. Не верите? Нате: https://www.cp24.com/news/something-is-wrong-here-oakville-woman-waits-for-3-weeks-for-covid-19-test-result-1.4902041

    Что творится на самом деле никто не знает, тем более на Украине.

  • Галина Седлецкая

    Нужна защита для медиков! Спасибо волонтерам, а  что делает власть???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:03 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності Від читача 21:52 Підтримайте, будь ласка, петицію. Резервні голоси 🚨🚨🚨 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком 11:19 У Гайсині врятували 84-річну жінку та чотирирічну дитину з задимленого під'їзду 10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком 09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих» 08:27 Сьогодні вітаємо Христину та Павла. Історія, іменини та прикмети 18 травня 08:12 В завершальному матчі сезону «Нива» в гостях розгромила «Реал Фарму» 21:01 Військовий Василь Мусійчук отримав «Хрест хоробрих» з рук Головкома ЗСУ 20:25 Посилення мобілізації з 18 травня: до чого готуватися військовозобов'язаним, розповідає адвокат 20:09 Де отримати юридичну та психологічну підтримку жертвам сексуального насилля під час війни 19:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 18 та 19 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up