Як безпечно займатись спортом влітку? Розповідає вінницька фітнес-тренерка

Як безпечно займатись спортом влітку? Розповідає вінницька фітнес-тренерка
Фото: inetrebska
  • Здоровий спосіб життя має бути звичкою кожної людини. Це не лише позитивно вплине на фізичний стан, але й покращить емоційний.
  • Проте влітку, коли на дворі спекотно, а в приміщенні душно, здається, що спорт краще відкласти до осені. 
  • Ми поспілкувалися з фітнес-тренеркою Іриною Нетребською і дізнались, як зробити літні тренування безпечними для здоров'я.

Коли температура за вікном починає збільшуватися, тренування можуть перетворитись на справжнє випробування. 

Дехто, коли яскраво світить сонечко, піддається ліні й відкладає спорт до кращих часів, а дехто навпаки ні на що не зважає й через надмірне навантаження може наразити своє здоров’я на небезпеку. Зрозуміло, що жоден із цих варіантів не є правильним. Тому ми поспілкувались із вінницькою фітнес-тренеркою Іриною Нетребською про безпечні тренування у літній час.

— Фізичні навантаження мають бути розумними і продуманими у будь-яку пору року, — говорить вона. — Та якщо ми говоримо про літній період, то слід звертати більше уваги на вологість повітря у приміщенні, де ви займаєтесь. 

Відео дня

За її словами, на користь людині точне не піде, якщо в приміщенні буде душно, а повітря — важким.

— При цьому не варто захоплюватися сильними протягами чи увімкненим кондиціонер, — попереджає Ірина. — Завжди має бути золота середина: завчасно провітрене приміщення перед тренуванням, кондиціонер на мінімальному режимі чи наявність пристроїв для зволоження повітря.

Тренування на вулиці

Літня пора — це чудова можливість перенести свої тренування на свіже повітря. Проте й тут варто бути обережними.

— Заняття на дворі влітку теж мають свої недоліки. Не рекомендую тренуватися в час- пік, тобто після 10.00-11.00, коли сонце вже високо й температура повітря підіймається, — продовжує фітнес-тренерка. —  Обирайте краще ранковий час, від 6.00 до 9.00, або вечірній, після 20.00.

Вона додає, що посеред спекотного літнього дня заняття спортом великої користі не принесуть, а можуть навпаки зашкодити. 

— Навантаження зменшувати не потрібно, просто підібрати свій ідеальний час для цього та місце із комфортними умовами та атмосферою, — радить Ірина. — Взагалі, варіантів занять спортом влітку є безліч. Наприклад, це може бути на найближчому біля вас стадіоні, у парку, на галявині чи спеціальному майданчику. Просто візьміть з собою килимок, водичку, рушничок і — вперед.

Протипоказання

За словами фітнес-тренерки, окремих протипоказань до тренувань влітку немає, бо слідкувати за своїм здоров’ям важливо у будь-яку пору року. Щоб впевнитись, що обране навантаження вам під силу, можна проконсультуватись із професійним тренером чи вашим лікарем.

— Незалежно літо це чи зима, протипоказання залишаються однаковими: серцево-судинні захворювання, проблеми опорно-рухового апарата, варикозне розширення вен та інші, — наголошує дівчина.

Здоровий раціон

Щоб почувати себе ще краще, потрібно, крім регулярних тренувань, подбати про режим харчування.

— У літній раціон варто додати більше свіжих фруктів, ягід, зелені та сезонних овочів, — перераховує Ірина Нетребська. — Ні в якому разі не потрібно зменшувати норму білка, тобто м’яса, риби й молочних продуктів.

Особливу увагу слід звернути на пиття.

— Денна норма води повинна становити більше, ніж у холодну пору. Це пов’язано з тим, що ми втрачаємо більшу кількість рідини влітку, тому маємо поповнювати наші запаси, — наостанок пояснює вона.



Читайте також:

Як ефективно тренуватися в домашніх умовах? Розповідає вінницька фітнес-тренерка

Що таке спорт для здоров'я? Розповідає вінницький тренер Руслан Кобялко

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up