Вінницьку Прем’єр-лігу вдруге поспіль виграв ФК «ЯСКО»

Вінницьку Прем’єр-лігу вдруге поспіль виграв ФК «ЯСКО»

Вінницька Прем’єр-ліга (ВПЛ) – провідний аматорський футбольний чемпіонат на теренах Вінниччини. Про це свідчить хоча б те, що чинний чемпіон області «ЕМС-Поділля» вдруге поспіль залишився без медалей ВПЛ, посівши лише п’яте місце. 

П’єдестал пошани Прем’єр-ліги залишився незмінним у порівнянні з попереднім сезоном. Перше місце знову посів вінницький клуб «ЯСКО». Нагороду кращого бомбардира чемпіонату отримав гравець цього клубу Олег Красій. Срібло здобув учасник нинішнього чемпіонату і Кубку України серед аматорів «Факел» (Липовець). Бронзу – вінницький «Інтер-Фенікс», у тренерському штабі якого працює капітан «Ниви-В» Колінс Нгаха. 

У конференц-залі готелю «Франція» відбулося нагородження призерів минулого сезону. Його проводили президент Федерації футболу Вінниці Юрій Корбут, голова оргкомітету ВПЛ Ігор Маковей, віце-президент «Ниви-В» Вадим Кудіяров і президент ФК «ЯСКО» Ігор Скоромний.

Ігор Скоромний подякував за роботу тренеру своєї команди Валентину Вишталюку, колишньому професійному футболісту. Бо той вміє обрати правильну тактику і розставити футболістів на полі. Ігор Скоромний повідомив, що у його клубі немає дефіциту кадрів.

Відео дня

– Навпаки, до нас прагнуть потрапити кваліфіковані виконавці. Але ми цього року не будемо робити оновлення складу. За «ЯСКО» грають футболісти, незалежно від віку. Головне – щоб вони віддавалися на полі. Середній вік наших гравців – 28 років, – каже президент «ЯСКО».

За словами Ігоря Скоромного, у ВПЛ немає слабких команд.

– Адже у складах наших суперників чимало колишніх профі рівня не лише другої, але й першої і навіть Прем’єр-ліги, Тому розслабитися неможливо. Це можна порівняти з поєдинками боксерів-суперважковиків, – сказав Ігор Скоромний.    

Юрій Корбут розповів, що змагання ВПЛ проводяться виключно за кошти меценатів, без бюджетної підтримки.
– За два роки існування нашої організації була виконана чимала робота. Приміром, ми власними силами навели лад на двох натуральних полях у Вінниці. Там тепер грають команди ВПЛ. Організовуємо відкритий дитячий чемпіонат міста, де гратимуть також команди з районів, Хмельницької і Житомирської областей, – розповів Юрій Корбут.

Вадим Кудіяров зазначив, що змагання Прем’єр-ліги проходять на високому рівні: з кваліфікованим суддівством, на якісних полях, з непоганими винагородами призерам.

– Чемпіонат ВПЛ – дуже рівний. Це дає можливість підвищувати майстерність всім учасникам, – каже Вадим Кудіяров. – У найближчий час у Вінниці з’явиться два сучасних стадіони. Перший з них за бюджетні кошти облаштують на території Палацу дітей та юнацтва. Також гарне поле буде на території педколеджу. Ці арени можна буде використовувати для підвищення рівня проведення футбольних змагань.   

Ігор Маковей нагадав, що вже розпочався новий сезон Прем’єр-ліги. У чемпіонаті грають десять команд.

– Напруга у іграх – дуже серйозна. Адже рівень чемпіонату неухильно зростає. Його підсилили дві команди з Немирова (у тому числі учасник вищої ліги чемпіонату області «Агро-Астра») та чемпіон України з футзалу «Енергетик», у складі якого є колишні професіонали. Але фаворитом знову є «ЯСКО», до рівня якого будуть підтягуватися інші колективи, – сказав Ігор Маковей.

Ігор Маковей також повідомив, що Федерація футболу Вінниці організовує й міський чемпіонат з футзалу. Він проходитиме в двох лігах, у кожній з яких виступатиме по дюжині колективів. 

     

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олексій Крилов

    А нічого, що вже більше 15 років є офіційний ЧЕмпіонат міста в якому грає понад 20 команд, офіційна федерація футболу міста Вінниця???



    А ця псевдоорганізація, яку фінансує КОрбут і Скоромний, і в якій перемагають Корбут і Скоромний - просто чергова забавка місцевих царьків?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up