У Вінниці рахували людей на велосипедах. Що перевіряли і які результати отримали?

У Вінниці рахували людей на велосипедах. Що перевіряли і які результати отримали?
фото: Visit Vinnytsia
  • В останні дні травня провели весняний підрахунок велосипедистів і велосипедисток у Вінниці. Це третій такий моніторинг. З основних змін — вінничани частіше почали використовувати шоломи.

— Хоч і в останні дні травня, але ми таки встигли провести весняний підрахунок велосипедистів у Вінниці. Весна цього року не потішила нас великою кількістю теплих днів, тому нам було досить важко підібрати більш менш сприятливі (в сенсі сонячні) дні. В результаті, все ж проводили підрахунок у досить похмуру погоду та частково в дощ (за витримку окрема подяка волонтерам), — пише у фейсбук Андрій Сорокін. — Погодні умови не могли не вплинути на результати підрахунку, тому здебільшого все вилилось в суперечку кур’єрів #Glovo vs #Raketa (#Raketa перемогла)
Як і в попередні рази підрахунок проводився на все тих же 5-ти найжвавіших перехрестях у різних районах міста.

Велосипедистів рахували з 17.00 до 19.00 у будні та з 12.00 до 14.00 у вихідні. Локації підрахунку:

  • перехрестя Хмельницького шосе та проспекту Космонавтів (пл. К.Могилка);
  • перехрестя Хмельницького шосе та вул. Магістратська («Книжка»);
  • перехрестя вул. Київська та вул. Гонти;
  • перехрестя просп. Коцюбинського та вул. Замостянської;
  • перехрестя Немирівського шосе та вул. Чехова;

Найбільше велосипедистів, як показали і два підрахунки торік, на перехресті Хмельницького шосе та вулиці Магістратської.

Відео дня

Велосипедисток цього разу було менше.

— Ледь помітне зростання кількості користувачів шоломів у порівнянні з літнім підрахунком 2020 року з 10,9% до 12,4%, але показник кількості тих, хто дбає про свою безпеку, все ще на низькому рівні, — додає Сорокін.

Вперше у Вінниці порахували велосипедистів у червні минулого року. З оприлюднених результатів можна дізнатися про гендерне співвідношення велосипедистів, скільки з них мають шолом, які правила порушують і на чому ще, крім велосипедів, пересуваються містом вінничани.

Результати другого підрахунку оприлюднили у листопаді 2020 року і вони відрізнялися від перших даних. Кількість жінок, у порівнянні з попереднім дослідженням, зменшилася з 15% до 10%. Загалом велосипедистів також стало менше на 34%. Дослідники це пояснюють похолоданням.

 

Читайте також:

У Вінниці стартував велосезон. Що нового з’явиться у місті цього року?

ВелоСТО, 110 км шляхів та нові станції прокату. Як будуть розвивати вело-Вінницю?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Антон Степанец

    Вінничани частіше почали використовувати шоломи.
    А мізками не користуються. Порушують правила як заманеться.

    Юрий Бондарук reply Антон Степанец

    Anton Stepanets купив шолом - купив індульгенцію)))
  • Анатолий Бусурин

    А ракетчиков и пулеметчиков подсчитали?
  • Вадим Горшков

    Не считать, а знания  правил проверять, ездят как хотят и где хотят

    Вадим Горшков reply Вадим Горшков

    Yurii Yampilskyi Представьте себе, пообещали дорог ради велодорожек, а они все равно ездить не умеют

    Yurii Yampilskyi reply Вадим Горшков

    Вадим Горшков Більшість водіїв нездатна свою дупцю перемістити пішки на 200-500 метрів. Відчуття, що пішки ходити розучилися. Серце в них крається, коли свою любу тарантайку з вікна не видно.

    Сергей Залевський reply Вадим Горшков

    Вадим ГоршковВадим Горшков  мда у тебе логіка

    Вадим Горшков reply Вадим Горшков

    Залевський Сергій Ну да вся Винница сплошная велодорожек, припарковаться негде из-за двухколёсных -

    Вадим Горшков reply Вадим Горшков

    Залевський Сергій за авто -, а вот вело

    Сергей Залевський reply Вадим Горшков

    Вадим Горшков аналогічно на авто і пішики!!
  • Андрей Кирьян

    Коли вже пешоходів на велодоріжках рахувати почнуть ?

    Андрей Кирьян reply Андрей Кирьян

    Наталія Новицька , а ви по основній дорозі ходіть ,автомобілі також часто їздять по тротуарам,а ще там машини залишають )))

    Наталія Новицька reply Андрей Кирьян

    Андрей Кирьян как только перестанут  летать по тротуарам !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up