Команда «ОКС-ШВСМ-ЦОП» в 18-й раз виграла чемпіонат України з хокею на траві

Команда «ОКС-ШВСМ-ЦОП» в 18-й раз виграла чемпіонат України з хокею на траві
  • Сім турів, кожен з яких складався із серії матчів, тривав чемпіонат України з хокею на траві (вища ліга) серед чоловічих команд.
  • Ці змагання розпочалися восени, а завершилися минулої неділі у Вінниці. Сенсації не сталося: перші дві сходинки зайняли клуби нашого міста. 

Перша поразка у сезоні

Найбільш інтригуючим для фанів був поєдинок між вінницькими клубами «ОКС-ШВСМ-ЦОП» («Олімпія-Колос-Секвоя – Школа вищої спортивної майстерності – Центр олімпійської підготовки») і «ШВСМ-Олімпія». Діючі чемпіони України, «колосівці», перед останньою чвертю гри поступалися із сенсаційним розгромним рахунком 0:4. Причому двічі вони пропустили з пенальті.

Головний тренер національної збірної Павло Мазур, який до цього експериментував зі складом, терміново випустив на поле лідерів. Це кардинально змінило ситуацію: «ОКС-ШВСМ-ЦОП» закрив суперника на його половині поля. Після розіграшу кількох небезпечних штрафних кутових ударів і реалізованого пенальті фаворити скоротили відставання до мінімуму. Але часу, щоб звести поєдинок бодай до нічиєї, вже не залишалося. Отже, 4:3 на користь «ШВСМ-Олімпії».

Отже, перша поразка команди Павла Мазура у чемпіонаті України сезону 2018/2019 років. Але в наступних іграх вона впевнено переграла «ШВСМ-Старт» (Бердичівський район, Житомирська область) – 6:0 і збірну Черкаської області – 7:1. Зважаючи на раніше створений серйозний відрив від конкурентів, це принесло «ОКС-ШВСМ-ЦОП» чергові золоті нагороди.

Відео дня

Команда Павла Мазура, починаючи із 1998 року, стала чемпіоном України у 18-й раз. А також здобула путівку до клубного чемпіонату Європи. До речі, в індорхокеї (зимовий аналог хокею на траві) колосівці 20 разів вигравали комплекти медалей найвищого ґатунку.      

Срібло чемпіонату України виграли хокеїсти вінницької «ШВСМ-Олімпії», бронза – у команди Житомирщини.  

Підсилення з Італії і Хорватії

Головний тренер «ШВСМ-Олімпії» Микола Касянчук сказав, що його команді вдалося перемогти багаторазових чемпіонів України значною мірою завдяки своєчасному кадровому підсиленню.

– З італійського клубу до нас прибув Віталій Шевчук, з хорватського – Віталій Калинчук. Водночас дисципліновано зіграла вся наша команда. Хлопці нервово діяли лише наприкінці матчу, бо прагнули зберегти переможний результат. Але перемогу над «ОКС-ШВСМ-ЦОП» ми здобули цілком заслужено, – наголошує Микола Касянчук.  

Торік «ШВСМ-Олімпії» була бронзовим призером. Цьогоріч вдалося піднятися сходинкою вище.

– Я задоволений і якістю грою, і ставленням до своїх обов’язків  з боку наших хокеїстів. А ось про виступи в єврокубках не думаємо. Адже фінансовий стан команди бажає бути кращим, – пояснив пан Касянчук.   

Одразу не зібралися

Новоспечений чемпіон України, 26-річний  передній захисник Іван Яковенко, визнав, що його команда могла дещо розслабитися перед принциповим вінницьким дербі. Бо навіть можливі поразки в усіх завершальних матчах не впливали на домінуюче турнірне становище «ОКС-ШВСМ-ЦОП», яке було забезпечено завдяки вдалій грі у попередніх турах.   

– У перших двох періодах дербі ми ще не зібралися. Почали діяти активніше, лише пропустивши чотири м’ячі. Після великої перерви тренер підкорегував склад, що позитивно вплинуло на якість нашої гри, – каже Іван Яковенко.

Один із лідерів вінницької команди високо оцінює ігровий потенціал одноклубників. Йдеться в першу чергу про виступи на європейському рівні.

– У нашій команді багато молодих гравців. Торік вони не демонстрували особливо якісної гри. А нині рівень молоді істотно зріс. Це має позитивно вплинути не лише на результати клубу, але й національної команди України. Якщо тренери активніше залучатимуть молодих гравців, вони допоможуть зробити гру синьо-жовтої збірної енергійнішою і більш швидкою, – вважає Іван Яковенко.         

Виступ у Світовій лізі

Павло Мазур також пояснив, чому його команда несподівано для вболівальників програла дербі  

– В першому таймі ми виставили експериментальний склад, а також пробували деяких виконавців на незвичних для них позиціях. Адже дербі не мало турнірного значення, ми достроково стали чемпіонами. Водночас честь і хвала «ШВСМ-Олімпії», яка спромоглася нас подужати, – сказав Павло Мазур. 

Тренера засмутила невиразна гра своїх гравців у дербі. Дався взнаки не дуже вдалий нещодавній виступ у Франції, на Світовій лізі. Причому він мав статус відбору на Олімпійські ігри. Саме гравці клубу «ОКС-ШВСМ-ЦОП» складали кістяк національної збірної.

Наша команда посіла там сьоме місце із восьми збірних. В групі українці програли господарям поля – 1:9, поступилися корейцям – 2:8  і розійшлися миром зі збірною Чилі – 2:2. У «втішному» поєдинку за сьоме місце українці переграли Сінгапур – 3:1. 

– Якби у групі виграли хоча б один поєдинок, могли б розраховувати на більш високе місце у Світовій лізі, – каже Іван Яковенко.

– У цих важливих змаганнях в нашій команді не знайшлося лідера, який міг би повести за собою. Зокрема, ми налаштовувалися на перемогу над Чилі. Інша підгрупа була слабшою нашої, тому у разі виходу до плей-офф ми мали б шанси на медалі, – сказав Павло Мазур. 

Хокейний сезон ще не завершено. З 18 по 22 липня молодіжна збірна України виступатиме на чемпіонаті Європи. А з 28 липня по третє серпня на аналогічному змаганні зіграє й наша національна команда. Основу обох складають вінничани. 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up