Джойс Коба здобула путівку в США на чемпіонат світу

Джойс Коба здобула путівку в США на чемпіонат світу
В сумському манежі відбувся чемпіонат України з легкої атлетики в приміщенні. Паралельно проходили змагання серед молоді і дорослих спортсменів, а також першість з легкоатлетичного багатоборства.

Серед молоді вінничани здобули низку нагород. У багатоборстві Дмитро Шепітко став чемпіоном, а Ярослав Стефанчишин посів друге місце. Також вони разом вибороли срібну нагороду в командному заліку.

У бігу на дистанції 1500 метрів Олександр Вуйко став чемпіоном, причому побив особистий рекорд. Юлія Кутах (Донецька/Вінницька області) виборола бронзову медаль у змаганнях з бігу на 3000 метрів.

У змаганнях з естафетного бігу 4 x 400 м серед жінок збірна команда Вінницької області – на 2-у місці. До неї входили Інна Ковтун, Наталія Березюк, Ольга Босак і  Джойс Коба. Джойс Коба також здобула бронзову медаль серед дорослих та золоту медаль серед молоді з бігу на 400 м.

Відео дня

За підсумками чемпіонату України 18-річна вихованка обласної СДЮСШОР з легкої атлетики Джойс Коба виборола право виступити на чемпіонаті світу, який 17-20 березня прийматиме Портленд (США).

– 16 березня вона вилітає до Америки. Джойс змагатиметься лише третє на дорослому рівні і дебютує на змаганнях найвищого рівня. Адже за віком вона може виступати й серед юніорок, – розповів тренер спортсменки Володимир Прошин.  

Джойс виступатиме на світовому чемпіонаті в складі естафетної четвірки. За словами тренера, найважливіше для неї – вдало прийняти й передати естафетну паличку.

– Разом з вінничанкою в команді будуть Настя Бризгіна (Запоріжжя), дочка дворазової олімпійської чемпіонки в бігу на 400 метрів, та інші відомі спортсменки. Склад естафетної команди ще тасуватимуть. Але нам пообіцяли, що Джойс не буде просто «пасажиром», тобто запасною, а точно виступатиме, – додав пан Прошин.      

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    молодец!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:17 Тисячі людей прийшли до кафедрального собору Вінниці, аби посвятити великодні кошики photo_camera 09:17 Минулої ночі сили ППО знищили 12 ворожих безпілотників над Україною 09:00 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 08:17 В Україні відзначають День піхоти ЗСУ. Історія, заборони та прикмети 6 травня Від читача 08:29 Укртелеком підвів підсумки першого кварталу 2024 року 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up