Тривалі травневі вихідні: як замаринувати дуже смачний шашлик

Тривалі травневі вихідні: як замаринувати дуже смачний шашлик
  • В Україні попри карантин через коронавірус тривають «довгі» вихідні. Для вінничан, які вирішили посмажити шашлики, ми підготували поради, яким способом краще маринувати шашлик. Нагадуємо, що пікніки на природі під забороною, але біля приватного будинку у дворі таки можна.

Щоб шашлик вийшов м'який, соковитий, ароматний і прийшовся до смаку всій компанії, ми зібрали деякі секрети.

Існує безліч способів зробити маринад для шашлику: на мінеральній воді, на пиві, на кефірі і молоці, на білому і червоному вині, на гранатовому соку, та ін. Крім того, є загальні правила, дотримання яких допоможе вам зробити смачний шашлик і отримати максимум задоволення від шашлику на природі.

В залежності від виду м'яса, нарізається воно по-різному: свинину можна нарізати досить великими шматками, так як вона добре приймає маринад, тоді як яловичину та баранину краще нарізати невеликими шматками.

Відео дня
  • Маринувати шашлик краще в скляній, керамічній або емальованій посуді.
  • Цибулю і трави для маринаду рекомендується добре пом'яти руками, щоб вони дали сік.
  • Після того як ви замаринували м'ясо, його потрібно накрити і поставити зверху вантаж.

Час для маринування шашлику залежить від виду маринаду.

Маринад на кефірі

Шашлик на кефірі вийде дуже ніжним, соковитим і ароматним. Такий спосіб маринаду підійде, якщо з вами на природу поїдуть діти.

Кефір потрібно брати з розрахунку 1 літр на 2 кілограми м'яса.

Шар м'яса, цибулю і кінзу укладіть в посуд. Посоліть і поперчіть. Повторіть для наступного шару м'яса, і так далі.

Шашлик в кефірі найкраще маринувати добу в холодному місці. Мінімальний час для того, щоб замаринувати шашлик — 3 години (на випадок, якщо ви не встигли замаринувати шашлик в кефірі заздалегідь).

Такий маринад добре підходить для свинини, курятини та нежорсткій яловичини.

Маринад з йогурту

Замаринувати шашлик можна і в йогурті без добавок. В цьому випадку інгредієнти і кроки будуть такі ж, як і в попередньому рецепті, тільки замість кефіру візьміть йогурт.

Маринад на кефірі і мінеральній воді

На 1 кілограм м'яса візьміть 0,5 літра кефіру і 0,5 літра мінеральної води з газом.

Сіль, чорний перець та інші приправи за смаком.

Змішайте кефір, воду, сіль, перець, приправи. Помістіть м'ясо в маринад на 3-4 години. Перед тим як смажити, дайте стекти маринаду. Шашлик в такому маринаді виходить смачним і м'яким! Маринад на кефірі і мінеральній воді підійде практично для будь-якого виду м'яса.

Шашлик в сметанному маринаді

Сметану берете з розрахунку на 1,5 кг свинини 0,7 літра сметани.

4 цибулини.

Сіль, чорний перець та інші приправи за смаком.

Болгарський перець, петрушка, інші овочі за бажанням.

Наріжте і перемішайте всі інгредієнти для маринаду, додайте сметану. М'ясо наріжте класичними для свинячого шашлику шматками, посоліть і поперчіть. Викладіть шматки м'яса в маринад і залиште на ніч. Такий шашлик можна готувати як на шампурах, так і на решітці. М'ясо в сметанному маринаді виходить ніжним і смачним.

Смачного!

Читайте також:

Тривалі травневі вихідні: як працюватимуть та консультуватимуть вінницькі лікарі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • саша журжа

    Головне якість мяса

    Игорь reply саша журжа

    Абсолютно правильно , если мясо не подходит, то нефиг переводить деньги, мясо, время, дрова...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up