Знижка на гарячу воду і опалення буде в платіжках за квітень

Знижка на гарячу воду і опалення буде в платіжках за квітень
  • На початку травня вінничани отримають платіжки за квітень. А через зменшення ціни газу в них буде менша ціна за опалення і гарячу воду. Таке рішення ухвалили на засіданні виконкому міської ради.

Підставою для зменшення нарахувань стала менша ціна на газ: теплопостачальники отримують паливо за ціною 3,48 гривень за кубометр (з ПДВ). 

«Тому за послугу з централізованого опалення (яка надавалась до 7 квітня, коли було завершено опалювальний сезон 2019-2020 рр.), вінничани, яких обслуговує «Вінницяміськтеплоенерго», сплатять в середньому на 45,2 % менше. Вартість послуги з гарячого водопостачання знизиться орієнтовно на 40,5%. А конкретні суми мешканці міста побачать традиційно у відповідній графі в Єдиному рахунку», — повідомили у прес-службі міськради.

Знижка на тепло, нагадаємо, встановлюється через рішення Кабміну. Урядовці доручили місцевим органам влади зменшувати платіжки у залежності від ціни газу: а саме, якщо вона буде нижче, ніж 7482 гривні за тисячу «кубів» (ціна станом на 1 січня 2019-го).  

Відео дня

Уперше такі норми застосовували до грудневих платіжок: вінничани отримали знижку на опалення до 26% і на гарячу воду до 23%. У січневих платіжках ця знижка скала до 21% на опалення і до 19% на гарячу воду.  

За розрахунками тепловиків, тоді знижка склала 200-400 гривень на послугу, у залежності від квадратури квартири. При тому, як пояснювали в міськраді, знижують саме нарахування, адже тарифи мерія міняти не може.

У Вінниці, нагадаємо, знов відкрили продуктові ринки.

Опитування

Чи отримували менші платіжки за централізоване тепло у березні (за лютий)?

Читайте також:

«Тест показав, що в мене COVID-19». Лікарка розповіла, як перехворіла на коронавірус

Без води під час карантину живуть мешканці будинків на Станіславського

У Вінниці готуються до забудови десятого мікрорайону, де житимуть 9000 людей (ОНОВЛЕНО)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Look AtMe

    Какая может быть знижка на опалення, если его отключили в самых первых числах апреля? Как раз и жду их, чтоб посмотреть что они там напишут, когда весь апрель батареи были холодными. В графе опалення должно быть пусто, а не знижки!

    Look AtMe reply Look AtMe

    Валентина Бузуверя там в квитанции есть отдельная графа, за отопление, газ, гарячую воду и остальное. Так вот отопление, это то что в батареях нам нагревает тепло. И это отключили в самом начале апреля, прям в первых числах, а не 7 как они пишут

    Валентина Бузуверя reply Look AtMe

    Look AtMe А  в приватних будинках ціна менша? А що за доставку газу платити не потрібно? За достсвкв газу десь150-200 -250щомісячно.Та к що знижка.Лапша на вухах!.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up