У січневих платіжках є знижка на опалення та гарячу воду

У січневих платіжках є знижка на опалення та гарячу воду
  • У міськтеплоенерго зменшили платіжки на тепло за січень. Причиною стала нижча ціна на газ, аніж у січні 2019 року.
  • Загалом знижка складає 24,5 мільйона гривень. А на скільки конкретно менше заплатять вінничани?

На «Вінницяміськтеплоенерго» зробили нарахування за спожиті послуги у січні. Гаряча вода та опалення мають бути зі знижкою в середньому 21% і 19%. Так, це вже другий місяць, коли виконком міськради регулює нарахування в ручному режимі.

«За січень нарахували населенню 121,2 мільйона гривень за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання. Але завдяки перерахунку в бік зменшення загальний рахунок — 96,7 мільйона гривень», — повідомили тепловики.

Перерахунок здійснювали індивідуально до кожного споживача, в залежності від нарахованої суми. Адже, як пояснювали у міськраді, місцева влада не може зменшувати тарифи — це повноваження має Нацкомісія з питань держрегулювання комунальних послуг.

Відео дня

На наше прохання у прес-службі теплопостачальника навели конкретні приклади зменшення платіжок:

«Мешканці 1-кімнатної квартири з опалювальною площею 31,3 м² на Київській сплатять за послугу з централізованого опалення на 189,2 гривні менше. Загалом нарахування на цю квартиру за послугу з централізованого опалення без перерахунку — 880 гривень.

Мешканці 2-кімнатної квартири з опалювальною площею 42,3 м² на Київській сплатять за послугу з централізованого опалення на 225,69 гривні менше. Загалом нарахування на цю квартиру за послугу з централізованого опалення без перерахунку — 1189,27 гривні.

Мешканці 3-кімнатної квартири з опалювальною площею 60,2 м² по Келецькій сплатять за послугу з централізованого опалення на 363,24 гривні менше. Загалом нарахування на дану квартиру за послугу з централізованого опалення без перерахунку — 1589,51 гривні», — розказали в прес-службі «ВМТЕ» і додали, що платіжки зі меншими сумами мають надходити з 12-13 лютого.

Знижка на тепло, нагадаємо, встановлюється через рішення Кабміну. Урядовці доручили місцевим органам влади зменшувати платіжки у залежності від ціни газу: а саме, якщо вона буде нижче, ніж 7482 гривні за тисячу «кубів» (ціна станом на 1 січня 2019-го).

Уперше такі норми застосовували до грудневих платіжок: вінничани отримали знижку на опалення до 26% і на гарячу воду до 23%. Міський голова Сергій Моргунов доручив, аби виконавчі органи й надалі слідкували за ціною газу, щоб підготуватися до зменшення лютневих платіжок у березні.

Опитування

Чи отримували меншу платіжку на тепло і гарячу воду в січні (за грудень)?

Читайте також:

Ми порахували. Скільки треба собак, щоб заплатити за всю комуналку?

На плату за доставку газу донарахують субсидії та пільги

Тарифи на воду зросли на 15-20%. Скільки платитимуть вінничани?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Наталья Марченкова

    11лютого,як тільки з 'явилися електроні платіжки була одна сума за тепло та гарячу воду,на другий день вони збільшились ще на 300 грн. Тоде це знизились і в кого?
  • Инна Ратушная

    Не знаю у меня и за декабрь скидки не было посмотрим что будет за январь
  • Наталия Войт

    Да вы что? Платёжка увеличена.
  • Artem Cherepanov

    ОБМАН!!!!!
    А как так получается?
    за услугу отопления в ноябре - 1065,65грн.,
    за услугу отопления в декабре 1127,39грн.
    ЭТО БЕЗ СКИДКИ!!!!!!!!
    А теперь ФОКУС!!!!!!
    Сумма за январь 1839,04.,грн скидка 367,71грн., к оплате 1471,33грн!!!!
    ВЫ нас, что за дураков держите!!!!!!!!??????

    Alexandr Depeshko reply Artem Cherepanov

    Слухайте, аналогічна цифра!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up