На плату за доставку газу донарахують субсидії та пільги

На плату за доставку газу донарахують субсидії та пільги
  • Вінничани, які отримують субсидії та пільги нарікали, що вони не покривають оплату послуги за розподіл газу. 
  • У Мінсоцполітики зазначили, що це питання вирішать вже цього місяця і перерахують держдопомогу на січень і лютий. 
  • А що буде, якщо вже заплатили?

До редакції зверталися жителі Вінниці й області та нарікали, що ані пільга, ані субсидія не розповсюджується на плату за розподіл газу. На урядовому порталі опублікували повідомлення від Мінсоцполітики — соцслужби автоматично перерахують субсидії та пільги, враховуючи й другу платіжку на газ:

«Через те, що НКРЕКП затвердила окремий тариф на послугу розподілу природного газу в кінці грудня — отримувачам пільг та субсидій надійшли нові платіжки із зазначенням повної вартості до сплати за послугу з розподілу природного газу, адже відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» це є складовою оплати комунальних послуг.

Ми в лютому проведемо донарахування розміру пільг та субсидій з урахуванням нової послуги з розподілу природного газу автоматично за два місяці 2020 року. Звертаємо увагу, що відповідне донарахування буде здійснено без додаткової необхідності звернення громадян», — каже заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко.

Відео дня

Керівниця департаменту соцполітики Вінницької міськради Валентина Войткова розказала, що пільговики та отримувачі субсидій, які не отримали держдопомогу та оплатили повністю плату за розподіл в січні, усе одно отримають субсидію/пільгу за цей місяць.

— Ці кошти буде зараховано на наступні місяці, — говорить Войткова. — Ми починаємо перераховувати субсидії та пільги за січень-лютий в автоматичному режимі.

— Але, щоб не наражатися на пеню, субсидіантам і пільговикам треба платити за січень?

— За перший місяць і одразу нараховувати пеню… Я не можу тут прокоментувати, платити чи ні — це все на розсуд кожної людини, — відповіла керівниця департаменту соцполітики.

За типовим договором розподілу природного газу побутовий споживач має сплатити доставку газу до 20 числа (включно) місяця, в якому надають послуги з розподілу природного газу.

У разі порушення споживачем, що є побутовим, строків оплати за цим договором він сплачує пеню в розмірі 0,01 % суми боргу за кожен день прострочення. Загальний розмір нарахованої пені не може перевищувати 100 відсотків загальної суми боргу.

— Січень та лютий є перехідними місяцями. І під час них ми не будемо нараховувати споживачам пеню за прострочені платежі. Люди мають звикнути, що таке плата за розподіл і надалі справно її сплачувати, — говорить речниця АТ «Вінницягаз» Лариса Логінова.

Опитування

Як думаєте, чи треба було робити дві платіжки на газ замість однієї?

Нагадаємо, до «Прозорих офісів» кличуть вінничан, які хочуть готівку за пільгу на комуналку.
 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Олена

    Вже березень. Чому немає ніяких перерахунків за доставку газу для пільговиків? Обіцяли і нічого не робиться. Дайте відповідь!

    Ols Kat reply Олена

    Перерахункiв не буде. Вiдповiдi теж
  • Олександр Очеретний

    у мене був залишок від сплати за газ 178 гр вчора 3 лютого вже було 138 гр  де поділись 40 гр
  • Людмила

    Мені надано безготтівкову субсидію, чи буде зарахована вона на оплату  за газ, тому що  слухи  ходять, що газове господарство  безготтівкову  не зараховують. Яка причина, адже  кошти  повинні бути  перераховані на організацію..
  • Валентина Масловская

    Мутять і мутять
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up