Закрити не можна працювати. Чому у Вінниці до цих пір працюють кафе та ресторани

Закрити не можна працювати. Чому у Вінниці до цих пір працюють кафе та ресторани
  • Закрити заклади громадського харчування, щоб запобігти поширенню коронавірусу, пропонують у МОЗ.
  • Ми дізнались, як у Вінниці працюють кафе, ресторани та паби і чи збираються вони закриватись найближчим часом. 
  • Нижче й ви зможете відповісти на питання, чи варто закривати заклади, — пройти опитування. 

Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець в офіційному зверненні, опублікованому на сайті МОЗ 15 березня, заявив, що в Україні необхідно запровадити жорсткі заходи, аби не допустити поширення коронавірусу.

«Ми не маємо права чекати масового зараження українців. Маємо діяти негайно, на випередження. Жорстко та без винятків. Необхідно закривати заклади громадського харчування та ТРЦ, працювати мають лише аптеки та продуктові магазини, необхідно обмежити пересування всередині країни, запровадити дистанційний режим роботи працівників, переглянути режим роботи громадського транспорту та обмежити дозволені збори людей у групах до 10 осіб», — сказав Ілля Ємець.

Яка ситуація у Вінниці

У Вінниці не працюють школи, садки, гуртки і секції припинили роботу. Виші та коледжі перейшли на дистанційну форму навчання, а концерти та масові заходи — скасовані або перенесені. Це превентивні заходи, які ввели заради нашої з вами безпеки. Ми зателефонували у десяток популярних місць у Вінниці, щоб дізнатися, чи збираються закриватися вінницькі заклади громадського харчування і чи поменшало у них відвідувачів. 

Відео дня

У пабі «Вінницька реберня» адміністраторка сказала, що вже чула чутки про те, що кілька закладів Вінниці закривають через карантин. Проте «Реберня» поки працює у звичному режимі. 

— Поки не вийшов наказ МОЗ — ми працюємо, — каже адміністраторка. — Відвідувачів у нас чимало, кількість останніх майже не змінилась з часу запровадження карантину. 

Піцерії «Челентано», яких є чотири у місті, працюють без змін. Кажуть, доставка працює у звичному режимі. 

— Сьогодні, думаємо, буде точно відомо, чи закриємо ми заклад на час карантину, — кажуть у піцерії.

У кафе «Кактус» кажуть, що відвідувачів поменшало, а вони чекають указів «зверху». Доти працюють без змін. 

— Для безпеки відвідувачів ми поставити антисептики для рук, — кажуть у кафе. 

У ресторані «Сушия» також нам сказали, що вони працюють у звичному режимі. Також у звичайному режимі будуть працювати La cucina та кафе Lavinia. Пояснюють це тим, що чекають офіційної постанови. У мережі кафе «Львівські круасани», яких є у Вінниці три заклади, адміністраторка пояснила, що закриються лише, як буде наказ МОЗ. 

У пабі «Кінь у протигазі» нам сказали, що будуть очікувати наказу, поки вони працюють до 22.00, але, кажуть, відвідувачів поменшало. У «Бібліотека cafe» також розповідають, що людей приходить менше. 

— Поки ми не закриваємось, — кажуть у закладі. — Але відвідувачів справді стало менше, наприклад, якщо на вихідних у нас повна посадка, то цих вихідних були вільні столики. Для безпеки відвідувачів ми поставити антисептики для рук у вбиральні. 

Ресторан «Mont Blanc» у Вінниці не чекає наказу МОЗ, а прислухався до рекомендацій. Вони скоротили свій робочий день до 15.00, до початку карантину ресторан працював до опівночі. 

— Поки що ввели такі заходи, щоб запобігти поширенню коронавірусу, — розповідають у ресторані. — Надалі будемо слідкувати за ситуацією та приймати рішення. 

У нашій групі в групі у Facebook Новини Вінниці на 20хвилин ми запитали читачів, як вони думають, чи варто закривати заклади харчування у місті. Буквально за кілька хвилин під дописом вже були десятки коментарів. Вінничани пишуть, що однозначно варто закривати, щоб запобігти поширенню COVID-19. 

«Чим швидше! Терміново! Беріть приклад з Італії! Відкриті тільки аптеки і продуктові магазини. Спішіть, бо біда насувається», — вважає Nataliya Fornalchyk

Більшість людей вважає, що такі заходи в першу чергу для нашого ж блага. Без кафе та ресторанів можна обійтися. 

«Я у Відні. Закрили все крім продуктових магазинів і аптек. Ще деякі установи працюють. За порушення карантину 3500€ штрафу. Розважальним закладам 30 000€. Може вже пора зрозуміти, що карантин то не відпустка?! Не треба паніки, але виходити з дому без потреби також не варто», — пише Oksi Go

Також серед коментаторів є й такі, які вважають, що закриття закладів громадського харчування негативно вплине на економіку. 

«Не знаю, закриття — це добре, але на економіку погано вплине. Якщо і закривати, то не на три тижні. Ринки потрібно закрити в першу чергу, бо там велике скупчення людей. Але на тиждень чи півтори, щоб зараз загасити все. Це моя думка. Не знаю, як вірно насправді», — вважає Tanya Melnik

Дехто каже, що це потрібно було зробити ще раніше, а дехто вважає, що люди самі мають хвилюватись за своє життя і не відвідувати заклади громадського харчування та взагалі обмежити своє перебування на вулиці. 

«Варто закрити, наші люди не розуміють, що таке карантин. Вчора по всьому місту купа людей. ТЦ повні народу, в кафе і ресторанах гульки», — пише Kharkova Katya

Також люди кажуть, що окрім закладів громадського харчування необхідно обов’язково обмежити рух громадського транспорту. Хочемо дізнатися вашу думку стосовно цієї теми:

Опитування

Чи треба закрити кафе і ресторани на час карантину?

 

Читайте також: 

Без кіно і театру. Які події скасують та які заклади закриють у Вінниці через коронавірус

«Зараз для вірусу в Україні просто рай», — вінничанин пише поради, як поводитись в карантин

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Елена Белоконь

    Обов'язково, негайно,як готується, миється їжа,?????рукавички поварам треба міняти після кожної операції з продуктами
    Всі терплять збитки!!!!!!!!!!
  • Наталья Галузинская

    Кожен сам вир1шувати не в прав1, тому що в1дтаких р1шень залежить эдоров'та життя кожного  громадянина нашого сусп1льства, не треба розпов сюджувати цю вкрай небезпечну 1нфекц1ю!
  • Елена Спридонюк

    Кожен сам вирішує  іти йому в клуб, ресторан, боулінг і т,д.Будуть свідомі,не підуть,заклади позакриваються ..

    Ольга Воронина reply Елена Спридонюк

    Oksi Go Всё намного хуже,чем предполагалось.иди лечились,хотя тебе это уже не поможет.И туда куда  ты посылаешь скорее всего находишься ты.Глупая безликая Дура,

    Ольга Воронина reply Елена Спридонюк

    Oksi Go Ну во первых  девочка, не ты , а вы,А во вторых нужно иметь ,как минимум воспитание,которого нет.И если у меня и что-то может выпасть,то у тебя ,напрочь отсутствует.

    Елена Спридонюк reply Елена Спридонюк

    Oksi Go

    Oksi Go reply Елена Спридонюк

    Ольга Воронина

    Ольга Воронина reply Елена Спридонюк

    Oksi Go Cовсем плохая

    Валентина Уманец reply Елена Спридонюк

    Елена Спридонюк Демократы!Блин!Каждый уже не решает,если вам ещё не понятно.
  • Андрей Ящук

    Смердючий бізнес ще не все заробив , а де самосвідомість ???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up