За спалювання листя і сміття — штраф до 1360 гривень. Вже виписують

За спалювання листя і сміття — штраф до 1360 гривень. Вже виписують
  • На цьому тижні у селі Пирогово чоловік палив траву.
  • Порушнику доведеться заплатити штраф, який сягає 1360 гривень.
  • Загалом за літо поліціянти склали 5 адмінпротоколів.

Про це у фейсбук повідомила Муніципальна поліція Вінниці.

Інцидент стався 14 серпня.

— Складено протокол про адміністративне правопорушення на громадянина, який спалював відходи рослинного походження по вулиці Вишневського в селі Пирогово. Ще не закінчилося літо, як уже за спалювання складено 5 протоколів, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Муніципальна поліція нагадує, що за спалювання відходів рослинного та промислового походження передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян в розмірі до 1360 гривень згідно ст. 152 КУпАП.

— Либонь, не кожен знає, що тонна тліючого листя виділяє 30 кілограмів чадного газу (він зв'язується із гемоглобіном крові, блокує постачання кисню до тканин організму) та кілька кілограмів мікрочастинок диму. Крім цього при згорянні листя та рослин виділяються важкі метали, чадний газ, окис азоту й багато інших канцерогенних сполук. А така речовина як бензопірен може викликати ракові захворювання, — додають у повідомленні.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Дарiя

    На мою думку тiльки порiбно наказувати великими  штрафами   i тодi лиш таким методом  сусiд сусiда застереже вiд порушення . нехтуючи  законом  весною найчастiше горять оселi наших одиноких батькiв та дiдусiв... ,вiд смороду задихаються  не тiльки люди а й тварини . ...... А вiдносно того ,куди дiвати це листя,смiття i т.д ,то використвуйте дiдiвськi cпособи утилiзацii-перегнiй  ,дерево -в пiч.
  • Наталія

    В селах люди все життя палили на городах кукургузиння, соняшники, огудину з картоплі,сухі гілки дерев,та інше. КУДИ ЙОГО ДІВАТИ????ГОЛОВІ СІЛЬРАДИ ПІД ДВІР ВЕЗТИ?

    Олександр Мовчанюк reply Наталія

    Хто вам таку дурницю розповів. Раніше усе використовували і нічого не палили.

    Владимир Иващенко reply Олександр Мовчанюк

    палили і раніше...
  • Jury Jury

    Коли настає осінь і місто потопає в диму це велика біда для дуже багатьох людей і для мене також , тому що майже половина людей на планеті страждає на алергію. Шкідливі речовини які викидаються в атмосферу після спалювання листя , трави та різного сміття викликаютть у людини задуху ,головний біль та недомагання. Невже ви люди добрі щоб спалити купку сміття готові знищити ближнього свого !!! Задумайтесь , прошу...
  • Роман Навроцький

    Роман Навроцький Та все, ніби, і зрозуміло і добре.Але, якщо приймати європейські закои, то треба, щоб це сміття, листя, гілки, після обрізання дерев, можна було вивезти чи переробити на місці. Молоді ще можуть якось дати собі раду, а що робити старшим людям, які не мають ні здоров"я, ні транспорту і в населеному пункті відсутня відповідна служба, яка б за прийнятну суму могла надати таку послугу?

    Олександр Мовчанюк reply Роман Навроцький

    Ну то отруюйте усіх і своїх дітей теж.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up