Вінниця приєдналась до мережі IHUB. Умови гарні, але ціни потворні

Вінниця приєдналась до мережі IHUB. Умови гарні, але ціни потворні
Сучасний офіс, кухня з кавою та печивом, конференц-івент-мітинг-руми, ергономічні меблі та високошвидкісний інтернет – працюйте на здоров'я за майже 1400 гривень на місяць.

У Вінниці з’явилось місце, де можна реалізувати свою цікаву бізнес-ідею. Завдяки підтримці міжнародного інвестиційного фонду Seed Forum, Вінницькій міській раді та міністерству закордонних справ Норвегії, у місті відкрився сучасний IHUB - центр підтримки інновацій та підприємництва. Тут молоді люди зможуть обмінюватись думками з іншими стартаперами, проводити і приймати участь у семінарах, тренінгах, хакатонах та майстер-класах від світових експертів. Приміщення знаходиться за адресою: вулиця Пушкіна, 11.

На відкриття не прийшов... жоден потенційний інвестор. Були присутні представники міської та обласної влади, керівники всієї мережі IHUB та вінницького відділення. Проте жодного бізнес-інвестора на відкриття центру підтримки інновацій та підприємництва не запросили.

Відео дня

- Ця зустріч не була спрямована на фінансування, - пояснює керівник вінницького IHUB Руслан Бурлаченко. - Згодом будуть ще проведені сід-форуми, на яких будуть виступати мінімум сім проектів. Тоді ми розсилаємо інформацію як всеукраїнським інвесторським фондам, бізнес-ангелам, так і вінницьким й особисто запрошувати.

- Ми приклали дуже багато зусиль для створення цього центру, - каже керівник та засновник мережі центрів iHUB Дмитро Подолєв. - Не сумніваюсь, що він у майбутньому допоможе молодим підприємсям створювати нові старт-ап компанії, виходити на міжнародні ринки, довести Україні й світу, що у Вінниці є величезний науково-технічний потенціал. Який, можливо, спільними зусиллями дозволить створювати глобальні компанії рівня Facebook, Google, Twitter у нашому рідному місті.

У приміщенні є вся сучасна інфраструктура: зони для роботи, зустрічей, конференцій, невеличка кухня, туалет та душ. За словами Руслана, душ обладнали спеціально на прохання місцевих спортсменів, які можуть заходити у центр після тренувань. Також, задля підтримки розвитку велоспорту у місті, навесні біля будинку IHUB з’явиться велостоянка.

До речі про будинок. Приміщення, яке обладнали під центр іновацій, архітектурна пам’ятка. Будинок був побудований архітектором Артиновим у 1901 році.

- Проблема була з цією будівлею, каже міський голова Сергій Моргунов. - Тому що вже їй за сто років і коли ми зайшли сюди на другий поверх та побачили в якому вона стані, то, чесно кажучи, трошки жахнулися. Але спільно з нашими партнерами ми все це зробили в такому вигляді, як вона є нині.

- Для нас це дуже важлива інвестиція, - зазначив заступник голови місії Норвегії в Україні Річард Скарборо. – Інвестиція в успішне майбутнє України. Це величезний ринок, в тому числі й для нас. Тут великий потенціал. Той факт, що Вінниця відкрила IHUB на рівні Львова, Києва найбільш передових міст, у яких підтримують проект, може тільки закріпити розвиток міста.

- Президент Seed Forum Global Стейнар Корсмо сказав, що йому дуже приємно бути присутнім на відкритті IHUB та йому дуже сподобалась будівля, де він розміщений. Організація Seed Forum допомагає Україні розвиватись, зокрема економічно. Молоді хлопці та дівчата – це майбутнє Вінниці та всієї країни.

Також відбулося підписання меморандуму про співпрaцю з Донецьким нaціонaльним університетом, a почесні гості нa знaк відкриття iHUB у Вінниці перерізaли символічну червону стрічку.

Скільки коштує працювати в IHUB

Для того, щоб стати резидентом вінницького IHUB, потрібно мати 1399 гривень (1-2 особи). Якщо у команді 3-4 людини – ціна нижча на 100 гривень. П`ять чи більше – ціна обговорюватиметься. Працювати в приватній кімнаті трохи дешевше - команда з чотирьох осіб може орендувати окреме приміщення за 1399 гривень на місяць, якщо резидентів пять - 1299. Тестовий день коштує 90 гривень.

Руслан каже, що Seed Forum шукають цікаві стартапи. Тому резиденти IHUB можуть отримати не тільки приміщення з сучасною інфраструктурою, а й знайти тут інвесторів.

За словами Руслана, на облаштування другого поверху було витрачено два мільйони гривень. Гроші на ремонтні роботи були виділені Seed Forum. Також міською радою на реалізацію проекту було виділено близько одного мільйона гривень. В подальшому організатори будуть спостерігати, що є необхідним для резидентів та облаштовуватимуть цими речами приміщення.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Грошей на ремонт нічо- так вбабахали, чи вони окупляться, сподіваюсь на те.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up