Від «ковіду» померло більше вінничан, аніж від туберкульозу та діабету

Від «ковіду» померло більше вінничан, аніж від туберкульозу та діабету
Найпоширенішою причиною смерті лишаються хвороби системи кровообігу. За січень-серпень вони забрали 11 тисяч 619 життів вінничан
  • Обласне управління статистики оновило дані про те, від чого помирають вінничани. 
  • Протягом січня-серпня 2020 року через «ковід» померла 71 людина. Це більше, аніж кількість смертей від ВІЛу, туберкульозу та цукрового діабету. 
  • Однак, у лідерах — ішемічна хвороба серця та злоякісні новоутворення.

Вінницьке управління статистики опублікувало дані про кількість померлих за окремими причинами смерті. За даними держслужби, протягом січня-серпня 2020 року, на території нашої області померли 15 тисяч 758 людей.

Найпоширеніша причина смерті — хвороби системи кровообігу (11 тисяч 619 випадків), серед яких найбільше життів забрала ішемічна хвороба серця — 10 тисяч 424 людей.

Через злоякісні новоутворення померли 1976 людей. Ще 829 вінничан померли через цереброваскулярні хвороби (серед яких інсульт).

Відео дня

Водночас через COVID-19 на території Вінниччини померла 71 людина. Це більше, аніж кількість померлих через цукровий діабет (60), ВІЛ (59), туберкульоз (56).

Дані повністю на сайті Головного управління статистики у Вінницькій області.

Тим часом у Вінниці хворіють на коронавірус 1247 вінничан. З початку пандемії померли 69 людей. Завантаженість відділень, де лікують «ковід» — біля 90%, повідомляють на сайті міськради.

— За останню добу виявлено 57 інфікованих людей у Вінниці. На стаціонарному лікуванні перебувають 269 вінничан,  — каже заступниця директора міського департаменту охорони здоров’я Світлана Стефанкова. — З них 212 пацієнтів лікуються у міській клінічній лікарні №1, з яких - 34 пацієнти з районів. У міській клінічній лікарні №3 перебуває  61 пацієнт, в тому числі 18 осіб – мешканці районів. Також 12 пацієнток знаходиться в пологовому будинку №2, з них 8 – це мешканки районів.

З початку пандемії зареєстровано 4674 хворих, а одужали 3270 вінничан. На амбулаторному лікуванні перебувають 1335 осіб.

 

Читайте також:

Три смерті за добу від коронавірусу на Вінниччині: цифри по районах

Вінницька служба крові шукає донорів. Кожна людина може врятувати три життя

Три етапи розвитку хвороби. Інфекціоністка розповіла, як проходить COVID-19

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (118)
  • Nick Zenko

    В Україні нормально, що кожен займається не своєю справою.
    Вчиться на інженера, а працює менеджером і т.д. Країна дилетантів.
    Ось і тут в коментах, кожна мавпа, розказує що коронавірус це не страшно. Я так розумію, висновки мавпи роблять на підставі глибоких досліджень, які вони провели.
    Дилетанту не важливо, що говорить йому спеціаліст. Він же певен, якщо він нічого не розумію в своїй професії, то й в інших галузях все так само. Тому рекомендаціями можна нехтувати.
  • Юлия Кравчук

    Ви задовбали своею  короною.
  • Андрей Пет-Рович

    Эта помойка  а не  СМИ  - люди , не ведитесь на ихние манипуляции !!!
  • Наталя Лєбєдєва

    Не от ковида, а от сопутствующих болезней, которые на фоне ковида привели к смерти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up