Вінницька служба крові шукає донорів. Кожна людина може врятувати три життя

Вінницька служба крові шукає донорів. Кожна людина може врятувати три життя
  • «Терміново потрібні донори всіх груп крові» — пишуть у Вінницькому обласному центрі служби крові.
  • Карантин не є перепоною для донацій. Людей готові приймати шість днів на тиждень і в центрі нагадують, що один донор рятує життя трьох людей, яким потрібне переливання крові.
  • Як проходить процедура і коли здавати кров не можна?

Вінницький обласний центр служби крові розмістив на своїй сторінці у фейсбуку повідомлення SOS!

«Терміново потрібні донори всіх груп крові. Тільки разом з вами ми зможемо допомогти хворим. Пандемія не перешкода донації», — йдеться в повідомленні.

Адреса закладу: Вінниця, вулиця Пирогова, 48. Донорів готові приймати з 8.00 до 15.00 в будні та в суботу, 31 жовтня, з 9.00 до 14.00. Довідки за телефоном: 067-492-00-34.

Відео дня

Перед тим, як піти здавати кров, ознайомтеся з правилами та рекомендаціями від українського МОЗ.

Журналіст «20хвилин» Михайло Курдюков здавав кров у Вінниці та ділився враженнями з читачами:

«У вестибюлі мені заміряли температуру. «36.6», — спокійно повідомила працівниця центру і попросила виставити перед собою долоні: «Зараз ми їх обробимо». Сходами на другий поверх я піднявся вже з мокрими від антисептика руками.

На реєстратурі віддав свій паспорт. Усі дані внесли в електронну базу, в руках у мене опинився пакет документів: картка донора і кілька анкет. Їх я мав прочитати й поставити підпис. Після чого мене направили до лікаря.

Лікарка зібрала анамнез, поставила чимало уточнювальних запитань. Наприклад, чи був я нещодавно в Африці (це для того, щоб виключити ймовірність зараження малярією) і чи мав я контакти з хворими на COVID-19 (коронавірусу була присвячена окрема анкета). У мене виміряли тиск і на моє прохання зважили.

Обов’язковим є проходження попереднього лабораторного обстеження. Воно передбачає загальний аналіз крові й визначення її групи. Кров беруть з пальця. І мене знову відправили до лікарки. Пробігаючись очима по результатах моїх аналізів, вона вирішувала чи можу я бути донором. Ще кілька питань, кілька підписів, і ось я вже крокую в буфет.

Після чаю з вафлями, лягаю у донорське крісло. Медсестра в захисному костюмі ставить мені голку у вену й починає відкачувати кров.

Тривалість донації займає лише кілька хвилин. Вона безболісна і взагалі майже не відчувається. Впродовж цього часу я міг просто лежати, користуватися телефоном, слухати музику, дивитися телевізор або спостерігати за тим, як 450-мілілітровий контейнер поступово наповнюється моєю кров’ю. Зовсім скоро вона може врятувати комусь життя».

У Діагностичному центрі, нагадаємо, працює муніципальна ПЛР-лабораторія.

Опитування

Були донором?

Читайте також:

«З дитинства я страшенно боюся голок»: історії вінничан, які стали почесними донорами

Шлях донора. Як воно, здати півлітра крові вперше (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Александр Никитин

    Декілька разів здавав,колись після арміі,та для воінів АТО коли почалася війна! В мене 2 га негативна.
  • Читач69

    2+ ....
    почти 20 заборов крови
    В последний раз конечно отказали.. по не понятной причине....
  • Олександр Зелений

    вторая отрицательная
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up