Посилюють карантин і захворіло ще 13 вінничан: головне про коронавірус за 1 квітня

Посилюють карантин і захворіло ще 13 вінничан: головне про коронавірус за 1 квітня
  • В Україні три тижні тому оголосили карантин через пандемію коронавірусу.
  • Ми зібрали важливі новини, які ви могли пропустити, але їх варто знати.

За даними ЦГЗ, станом на 22.00 1 квітня в Україні 794 лабораторно підтверджені ПЛР-дослідженнямвипадки COVID-19. Усього в Україні зафіксовано 20 летальних випадків від COVID-19. Загалом 13 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Станом на 11.00 годину 1 квітня на території  Вінницької області  зареєстровано 121 підозра на  COVID-19.  

— У 66 випадках діагноз лабораторно не підтверджений, в 49 випадках виявлений коронавірус, в т.ч. у трьох дітей, — зазначають медики.

Відео дня

Впродовж останньої доби в лабораторіях ОЛЦ досліджено  99 зразків матеріалів від осіб з підозрою на коронавірусну інфекцію та від контактних осіб. В 13 випадках отримано позитивний результат.

У Хмільнику та Гнівані лабораторно підтвердили перші випадки COVID-19.

—  Житель Хмільника поступив до лікарні з діагнозом двобічна полісегментарна пневмонія. Попередній тест не підтвердив наявність коронавірусної інфекції. 31 березня було відправлено біоматеріали на повторний тест. Він виявився позитивним, — розповідають у прес-службі Хмільницька РДА.

Правила карантину посилюють

Згідно з розпорядженням Кабміну в Україні до 24 квітня заборонено:

перебувати в громадських місцях без масок або респіраторів;
збиратися та пересуватись групою з більш ніж двох осіб;
перебувати особам, що не досягли 16 років, в громадських місцях без дорослих;
відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові і прибережні зони, крім вигулу домашніх тварин однією особою;
відвідувати спортивні і дитячі майданчики;
проводити масові заходи, в яких бере участь понад 10 осіб

Щодо порушення карантинних заходів на території Вінницької області розповів голова ОДА Владислав Скальський під час щоденного онлайн брифінгу.

— Станом на 08.00 1 квітня склали 141 протокол про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 44-3 (порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно протиепідемічних правил і норм), які направлено на розгляд судів, з них - 1 за 31 березня, — зазначив Владислав Скальський.

За його словами, в області на самоізоляції знаходиться 1113 громадян, за добу на облік поставили 168 громадян. Прибули із за кордону 1031 громадян, за добу на облік поставили 148 громадян. За останню добу перевірили 1370 людей (цифра 1370 більша, тому що деяких людей, які схильні до порушень могли перевіряти і поліція і органи місцевого самоврядування чи навіть медики телефоном повторно).

Карантинні заходи на час спалаху COVID-19 збираються посилити в Україні. Нові обмеження будуть застосовуватися щодо транспорту, самоізоляції, а також обсервації.

За даними ЦГЗ, станом на 10:00 1 квітня в Україні 669 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 17 летальних, 10 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 120 нових випадків.

Онлайн-карта від Міністерства охорони здоров'я допомагає стежити за перебігом пандемії коронавірусу в Україні. Окрім даних про хворих (червоний колір), на мапі зеленим кольором позначені наявні лікарні, які можуть прийняти хворих, помаранчевим – кількість та локалізація підозр.

 

Читайте також:

Коронавірус в області: 32 підтверджені випадки та 81 підозра

«Кожен може бути корисним. Як мінімум — сидіти вдома»: як карантин вплинув на життя волонтерки

Чому на блокпостах Вінниці немає медогляду та дезінфекції авто

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Олександр

    Вкажіть, будь-ласка, посилання на "розпорядженням Кабміну в Україні до 24 квітня"

    Ols Kat reply Олександр

    це секретне розпорядження
  • Ols Kat

    Вкажiть, будь ласка, номер розпорядження Кабміну
  • Елена

    АГА! а так били себя в грудь, как вам не нужны огороды, как стыдно пользоваться "кравчучкой", как бесполезны консервации... ну-ну, уже железобетонно то, что майские праздники мы будем встречать на карантине. а жрать-то хочется. поедут в село как миленькие, будут варить макароны и заедать вишней-дичкой, чтоб дать организму хоть какой-то витамин

    Ols Kat reply Елена

    В магазинах повно фруктiв, якi проблеми?

    Ростислав reply Ols Kat

    Гроші де взяти на твої фрукти !!!???? Всі без роботи сидять !!!!!!

    Ols Kat reply Ростислав

    Якщо Ви продавали на ринку сантехнiку, спробуйте продавати через Iнтернет. У людей крани ламатися не перестали, товари людям все ще потрiбнi

    Андрей Ткачук reply Елена

    никому не интересна ваша ностальгия
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up