У Вінниці лунатиме сирена – перевірятимуть системи оповіщення. Що треба робити?

У Вінниці лунатиме сирена – перевірятимуть системи оповіщення. Що треба робити?
  • У середу, 28 листопада 2018  року, з 13:55 до 15:00  у Вінниці перевірятимуть міську систему оповіщення.
  • Людей попереджують про електросирени (сигнал «Увага всім»).
  • Але лякатися не треба. Прохання зберігати спокій та займатись повсякденними справами.

«Вінницька обласна державна адміністрація проводитиме на території міста перевірку систем оповіщення. Технічна перевірка супроводжуватиметься включенням сирени тривалістю близько трьох хвилин. Орієнтовно по місту спрацює  більш як чотири десятки точок системи оповіщення. Людей просять не панікувати, зберігати спокій та займатися повсякденними справами», - повідомляють на сайті вінницької міської ради.

Що треба робити, коли почули «справжній» звук сирени:

Одразу включіть телебачення або радіо, де буде можливість дізнатись, яка саме небезпека загрожує місту. Подібні оповіщення вінничани вже могли чути по телевізору, коли в місті були штормові попередження, сильні пориви вітру чи сильні грози.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

 

Президент Порошенко підписав указ про введення воєнного стану в Україні

У Вінниці якість роботи такої системи перевіряється щомісячно, а з включенням електросирен – раз у рік. Людям, які у середу почують звуки сирени, не варто панікувати, адже це буде проста перевірка.

Як перевіряли системи оповіщення Вінниці у 2014 році показували у сюжеті ТСН:

Довідка: Система оповіщення населення про надзвичайні ситуації призначена для передачі екстрених повідомлень у випадку аварій, техногенних і природних катастроф, а також у разі бойових дій. Під час Другої світової війни система оповіщення використовувалася для попередження населення про небезпеку з повітря чи початок військових дій у місті.

Тому для будь-якого населеного пункту важливо мати працюючу систему оповіщення, яка могла б швидко привернути увагу якомога більшої кількості мешканців до можливої небезпеки 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (36)
  • З.А.Глядач

    Не чув.
  • Yuriy Nikitin

    Взагалі, вона ось так виглядає.

    З.А.Глядач reply Yuriy Nikitin

    Кеп...
  • Next

    Ці заходи проводяться кожного року, і не один раз.

    Вася reply Next

    Сірена чи клоунада?
  • Виктор Гаврилюк

    Может до биомассы дойдет что у нас 5 год война идет

    Вася reply Виктор Гаврилюк

    Чуєш? До тебе вже дійшло? То йди  до других! Шукай побратимім - таких же тупих, агитуй
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up