У Вінниці батьки учнів 31 та 5 шкіл пікетували міську та обласну ради

У Вінниці батьки учнів 31 та 5 шкіл пікетували міську та обласну ради

Сьогодні зранку, 19 травня, батьки учнів 5 та 31 школи прийшли до міської ради, щоб висловитися проти реформування їхніх шкіл. Згодом пішли пікетувати облраду.

За словами батьків, біля міськради "їм нічого суттєвого не сказали", тож вони вирушили під облраду. Матері та та батьки стоять з плакатами "Руки геть від п'ятої школи". Вимога одна - не об'єднувати 5 та 31 школи.

10 батьків впустили всередину облради. Там ініціативна група буде "щось вирішувати" як кажуть батьки.

Люди чекають на результат під парасольками. Їх оточують, приблизно,  шість міліціонерів. З колонок на порозі облради лунає пісня Скрябіна "Кинули" та "Воины света" Ляписа Трубецького.

Відео дня

Батьків пустили у середину,  щоб вони сховалися від  дощу.

Із кабінету виходять батьки зі словами: "Нас ніхто ніде не чує, підтримки ніякої!"

 

Нагадаємо суть конфлікту. Міська влада вирішила оптимізувати школи №5 і 31. В п'ятій школі планують зробити початкову школу, в 31 - старшу. Батьки обох шкіл проти цього.  Уже були зустрічі департаменту освіти міської ради з вчителями та батьками в обох школах. Як вони проходили та про що сперечалися батьки та освітяни читайте в матеріалах: Батьки учнів погрожували Майданом через оптимізацію у двох сусідніх школах - про обговорення в п'ятій школі та Знову скандал з оптимізацією шкіл. Батьки проти, а вчителі старшої школи - за - про зустріч з батьками у 31 школі.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Анонім

    Наш український менталітет в дії:

    - "Реформу давай";

    - "бери, почнемо з тебе";

    - "Нє-нє, почніть з когось другого. З мене не треба, а то  я вам  майдан зроблю. А-та-та".

    Анонім reply Анонім

    якраз реорганізація 1 ,25, та 10 шкіл була цілком "умєстна" , 1 школа була переповнена тоді , як 25 і 10 не мали й половини учнів які могли б посадити.

    5 ж і 31 перша цілком укомплектовані і учнями і тех.базою

    Анонім reply Анонім

    Повністю згодна. У обох школах більше 900 дітей. Хіба можна називати реформою простий обмін приміщення. Адже кількість уроків та ж, програми ті ж, вчителі також. Крім того, на рівні держави проект закону про реформу ще тільки чекає розгляду і не відомо, чи його приймуть. Чому Вінниця біжить попереду паровозу? Медицину вгробили, тепер взялися за освіту. Зрозуміло, що комусь це дуже вигідно. Комусь, лише не дітям та не вчителям...
  • Анонім

    Не понятна шумиха в чем проблема. С 1 школой и 25 действительно была реорганизация, школы на расстоянии 3 остановок и такая реорганизация была неуместна и глупа. А вот эти две 5 и 31 рядом, надо сделать 1 школу из двух и в одном здании пусть будет начальная школа а другом старшеклассники
  • Анонім

    Да ладно че вы , все опять же чтоб бало с бюжджета попилиить
  • Анонім

    Странно это. Школа принадлежит государству, то есть народу. Если народ через своих делегатов (депутатов, министров и т.д), решил её как-то изменить, это его право. Из школы никого не выгоняют, образование, напомню, бесплатное. Каким боком сюда родители? Почему они решают за всех и воспринимают школу как свою собственность? Что-то ненравится? - есть много других школ, в том числе и платных. Вперёд, выбор есть.

    Анонім reply Анонім

    А нічого ,що ми батьки здаємо не маленькі гроші ,кожного року,на ці школи,робимо ремонт у класах? Це до уваги не потрібно брати!!!!!!?????

    Гринчук Ксюша reply Анонім

    Модливо після обєднання не батьки вже робитимуть ремонти )))))

    Анонім reply Анонім

    Ага, школа принадлежит государству - а менять окна, красить стены и т.д почему-то должны родители...

    Vitaliy Dobrzhanskiy reply Анонім

    А родители что не народ?

    Анонім reply Vitaliy Dobrzhanskiy

    Родители часть народа. Народ, в данном случае, представляют законные избранники. Тоесть Родители идут против воли народа.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up