Батьки учнів погрожували Майданом через оптимізацію у двох сусідніх школах

Батьки учнів погрожували Майданом через оптимізацію у двох сусідніх школах
Директор департаменту розповідає про перспективи реформи. Мати двох дітей йому не віре.

Сьогодні, 16 травня, пройшло громадське обговорення питання оптимізації шкіл №5 та №31 по вулиці Богдана Ступки (колишня Павлика Морозова). Департамент освіти міськради бажає створити з них початкову та старшу школи. Батьки проти, вони самі обрали ці школи і готові відстоювати свій вибір на Майдані.

- Ми обираємо депутатів, а вони потім нам як подяку придумують різний брєд, - каже батько дитини з п’ятої школи. - І тепер будуть експериментувати на наших дітях? Моя дитина пішла в ту школу, в якій їй подобається. А от приходять депутати, і щось придумають. Вам що, нема більше чим зайнятися?

Підтверджують його обурення і вчителі з п’ятої школи

- Зовсім не зрозуміла мотивація міськради: навіщо оптимізувати школи, які повністю укомплектовані класами та матеріальною базою? На це питання він (директор департаменту освіти Володимир Буняк - авт.) не зміг відповісти, - каже вчитель фізики у школі №5 Наталя Лучко.

Відео дня

Буняк: "Дітям комфортно з однолітками"

Школи №5 та №31 мають оптимізувати в кінці червня. Так усі старші класи з вчителями повинні "переїхати" у сусідню школу №31. А в п’яту школу - з 1 по 4 класи. Батьки виступили проти і щоб з’ясувати спірні питання - міськрада вирішила провести громадські обговорення. На них були присутні понад сто батьків учнів з двох шкіл, директор департаменту освіти Володимир Буняк та 44 педагога разом з двома директорами. Але провести їх у “тиші та мирі” не вдалося.

Очільник департаменту освіти Володимир Буняк розповідає про переваги реформи- Згідно із вінницькою стратегією розвитку освіти у 2013-2020 роках ми збільшимо кількість початкових шкіл, - каже директор департаменту освіти. - Для дітей створять додаткові гуртки, у кожному закладі відкриємо додаткову ставку на вчителя з гурткових занять. Класні керівники перейдуть зі своїми дітьми в нову школу і нікого звільняти не будемо. А також усе обладнання класів перейде разом з ними. Європейській досвід показує, що дитина краще здобуває освіту серед своїх однолітків.

В якості гарного прикладу реформи на обговореннях були директори шкіл №10 та №25, де оптимізація сталася у 2013 році.

- Вчителі 5-11 класів перейшли до мене в школу, разом зі своїми колективами та керівниками. Діти залишилися в комфортному середовищі, - розповіла директор школи №10 Світлана Куца.

"Свідки" успішної реформи поспіхом покидають зал. До них в батьків учнів 5-ї школи не було запитань

Але далі її ніхто слухати не став. Через 20 хвилин директрис взагалі попросили вийти. І батьки свої обурення спрямували на головного освітянина міста.

Батьки: “Майдан для вас буде квіточками”

На громадських обговореннях було більше ста батьків. І ті, хто сидів на перших рядах - були найактивнішими.

- Чи взагалі проводився розгляд питання оптимізації? - каже мати двох дітей. - Треба було повідомляти батьків, що буде оптимізація школи. Тоді б ми просто не віддавали своїх дітей сюди!

Максимчук: Я тут вчився, і тут будуть вчитися мої діти

Конструктивний діалог між владою та громадою закінчився після виступу батька трьох дітей Бориса Максимчука.

- Давайте прямо зараз приймемо рішення, яке нас влаштує - каже він. - А не цих директорів департаментів та держслужбовців, які на іномарках вартістю сто тисяч доларів катаються містом. Треба зібрати підписи у двох школах, де люди вкажуть - хто за, а хто проти.

Наталя Бондаренко: Я хочу, щоб моя дитина довчилася в школі №5 та отримала заслужену медаль

Ще Максимчук пропонував влаштувати “шкільний референдум”, через що почали нервувати представники міської влади.

Серед інших аргументів батьків учнів з двох школи були такі:

  • у нас найкраща школа;

  • не треба оптимізацію, у нас школа укомплектована

  • ми тут вчились, і діти будуть тут вчитись

  • чому нас ніхто не попередив та не запитав

  • що буде з ремонтами, які ми щороку робили

  • ідемо пішою ходою, влаштуємо мітинг і батьківський Майдан під міськрадою.

Володимир Буняк вимушений був змиритися з рішенням батьківських зборів. І на обговоренні вирішили - зібрати підписи, хто за та хто проти реформи у школі. А ще - надати комісії із батьків акт матеріального обстеження шкіл, які плануються до реформування, Зупинити плани міської ради щодо - реорганізації, об'єднання, укрупнення чи обміну учнями-вчителями. На цьому скандальне обговорення закінчилося. Але ще нічого не вирішили, тому далі буде...

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (33)
  • Олег Ковальчук

    Ви що вже вкінець не розумні. Що ви таке видумуєте, для чого і кому потрібно це безглузде об'єднання??? Міністерству освіти, що, не має що робити, в них немає інших нагальних проблем??? Ви б краще переглянули шкільну програму. Діти по ночам уроки вчать. Такої кількості домашнього завдання ніколи не задавали. Зменьшіть краще навантаження!!!

    Ссылка на источник: http://vn.20minut.ua/Osvita/batki-uchniv-pogrozhuvali-maydanom-cherez-optimizatsiyu-u-dvoh-susidni-10505657.html

  • Олег Ковальчук

    Ви що вже вкінець не розумні. Що ви таке видумуєте, для чого і кому потрібно це безглузде об'єднання??? Міністерству освіти, що, не має що робити, в них немає інших нагальних проблем??? Ви б краще переглянули шкільну програму. Діти по ночам уроки вчать. Такої кількості домашнього завдання ніколи не задавали. Зменьшіть краще навантаження!!!

    Ссылка на источник: http://vn.20minut.ua/Osvita/batki-uchniv-pogrozhuvali-maydanom-cherez-optimizatsiyu-u-dvoh-susidni-10505657.html

  • Курвеева Евгения

    ПІДПИСУЙТЕ ПЕТИЦІЮ ЩОДО РОЗГЛЯДАННЯ ЦЬОГО ПИТАННЯ



    http://e-dem.in.ua/vinnytsia/Petition/View/363

  • Анонім

    Хорошо или плохо будет - станет известно очень не скоро. Но уже сейчас понятно одно!



    1.Родителей интересует вопрос, пропадут их денежки или нет и где взять ещё на ремонт новых классов.

    2.Педагогов волнует, сколько часов им насыпят в случае перехода и насыпят ли.

    3.Политиков интересует вопрос хорошего пиара.

    4.Руководство интересует галочка в графе "реформы".



    И главное - все дружно прикрываются детьми. Но по факту, для всех они на последнем месте. К сожалению.

    К сожалению наш народ очень туго понимает разницу между "демократией" и "анархией".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up