У Центральному парку відкриють державний «Музей науки»

У Центральному парку відкриють державний «Музей науки»
У мерії кажуть, що готові долучитись до ремонту приміщення. Новим «Музеєм науки» буде опікуватися Мала академія наук / Фото: vmr.gov.ua
  • Близько 200 експонатів вінницькі підприємці передадуть Малій академії наук України. 
  • Міська рада передає в оренду будівлю колишнього ресторану «Імперіал», що в Центральному парку.
  • Тут наступного року почне діяти державний «Музей науки»

На сесії міськради 28 травня депутати погодили рішення про зміну орендаря для об’єкту на Хлібній, 1. За цією адресою знаходиться закинутий ресторан «Імперіал», який за текстом рішення нині на балансі «Вінницязеленбуду».

Новим орендарем стане національний центр «Мала академія наук України», для якого оцінять об’єкт нерухомості та розрахують розмір орендної плати.

Відео дня

Приватний «Музей науки» взимку повідомив про закриття проекту, оскільки через коронакризу опинився на межі. Зберегти музей для міста та дати йому нове життя допомагає міністр освіти та науки 2016-2019 років Лілія Гриневич, про що на сесії розповів міський голова Сергій Моргунов.

— За сприяння Гриневич ми обговорили цю ініціативу з Малою академією наук України. Якраз торік МАН впровадила подібний проект у столиці. Приємно, що нашу ідею підтримали. Приміщення для музею громада надає, також готові до дольової участі в ремонті об’єкту, — говорив Моргунов.

Чіткої дати запуску нового закладу поки не кажуть. Повідомляють, що це відбудеться в 2022 році. Міський голова наголошує, — цей Музей науки матиме «інтерактивний простір з мобільною експозицією».

Своє обладнання, а це близько 200 експонатів, вінницькі підприємці передають Малій академії наук України для створення нового закладу. Заклад, який відкриється, буде державним, повідомляють у прес-службі міськради.

На місці закинутого ресторану «Імперіал», в радянські часи, діяла Обласна виставкова зала досягнень народного господарства. Це був аналог столичної ВДНГ. Про це і також інші сторінки історії Центрального парку — в матеріалі Лариси Олійник.

За 103,5 млн грн, нагадаємо, у Вінниці побудують Технопарк.

 

Читайте також:

Вперед за новими враженнями: добірка вінницьких музеїв, які варто відвідати

Зробити фото з Ілоном Маском і... Можайським можна буде у Вороновиці. Підтримаймо проект!

Під землею — 59 кімнат. Запрошують на екскурсію у військовий ДОТ, протяжністю понад 900 метрів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up