Цього року Вінницю не визволятимуть

Міська влада відмовилася від помпезного святкування 20 березня Дня визволення Вінниці від німецько-фашистських загарбників.

Цього року, як кажуть у мерії, основна увага приділятиметься людям. Ветеранам загалом та зокрема тим, хто безпосередньо брав участь у визволенні нашого міста 67 років тому. До речі, таких залишилося лише шість...
До 20 березня в місті з'являться бігборди з фотографіями ветеранів. А в пам'ятний день у Центральному парку на Фонтанній площі організують виставку військової техніки.
З 20 березня по дев’яте травня в місті діятиме благодійна акція. Її організовує громадська організація "Подільська громада". За словами голови Вінницького осередку Андрія Дручинського, волонтери реалізовуватимуть на вулицях міста сувенірну продукцію із символікою визволення Вінниці.
- Кожен бажаючий зможе купити ці сувеніри за символічні 5-10 гривень, а якщо хоче - може кинути й більшу суму в спеціальну прозору скриньку, - каже Андрій Дручинський. - Волонтери матимуть спеціальні бейджі з логотипом міської ради. Відповідно будуть позначені і скриньки для коштів. Таким чином ми плануємо зібрати близько 50-60 тисяч гривень. За ці кошти хочемо придбати для лікарні №3 два Холтерівських монітори для вимірювання артеріального тиску та ритмів серця.
А от звичної реконструкції-відтворення визволення міста, як у попередні роки, нині не буде. Замість цього відомий боксер В'ячеслав Узелков запрошує усіх бажаючих зіграти з ним у... пейнтбол.
- Гра буде безкоштовною, учасники мають оплатити лише за користування формою - це 40-50 гривень, - каже боксер.

Читайте також:

Винница отмечала 67-летие освобождения

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    А че Путин не дал указания праздовать?

    Anonymous reply Anonymous

    Убогие сталинисты в трауре. Придурковатое ежегодное освобождение Винницы отменяется. Что ж такое. При нацисте Ющенко освобождали, а при родной красносинежопой банде не освобождают.
  • Anonymous

    Сталін визволив від Гітлера. Це те саме, що лев врятував жертву від ведмедя. Погано усім окрім лева.
  • Anonymous

    а зря..
  • Anonymous

    (Гра буде безкоштовною, учасники мають оплатити лише за користування формою - це 40-50 гривень, - каже боксер.) Безкоштовно за 50 грн.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:11 ЗСУ збили 20 ворожих «шахедів»: ППО працювала й на Вінниччині 10:10 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 09:41 Де у Вінниці планово відключили світло та воду: перелік адрес 09:20 Як зберегти здоров'я спини, суглобів та куди звернутися при болях у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 10:21 «Шахрай у Вінниці: Як лікар-інтерн кинув місцевих на гроші?» 08:39 Сьогодні вітаємо Степана. Історія, заборони та прикмети 17 травня 21:04 У місті-побратимі Вінниці Карлсруе створять мурал-вишиванку 20:52 Футзалісти з Хмільника виграли обласні змагання «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» 20:50 Цій традиції дев'ять років: судді подарували сорочки-обереги немовлятам, які народилися у Вінниці photo_camera 20:45 У Вінниці співали пісні і читали вірші про вишиванку 20:32 З пораненням тримав рубіж та рятував побратимів: відзначили воїна з Козятинщини 20:05 У Вінниці діти з поліцейськими виготовили український оберіг photo_camera 19:01 Перша вишиванка — у пологовому. Новонародженій калинівчанці медики подарували сорочку 18:45 На день — у маленькі Карпати. На фестивалі у селі Стіна покажуть те, що шукали пів року 18:43 «Вимикатимуть і влітку, і восени»: які графіки відключення світла існують і які з них вже діють у Вінниці 18:40 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 18:19 «Душа в місті Марії»: у Вінниці відкрили фотовиставку про материнську любов і втрату photo_camera 17:53 Рік братерства Вінниці з Карлсруе. Чим допомагає нам це місто і чим воно схоже з нашим? play_circle_filled photo_camera 17:05 Економія, комфорт, зв'язок: на Григоренка капітально ремонтують ліфт 16:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up