Олександр Джига, фермер з Вінницької області, вже кілька років вирощує у себе на фермі трюфелі.
Після нашої публікації «Гриби від 300 євро за кіло. Під Вінницею фермер вирощує трюфелі», Олександр став відомий на всю країну.
Джига заявив, що в його завдання входить не тільки конкуренція з французами та італійцями, - аграрій збирається повернути Поділлю славу трюфельного краю.
«Сільські хлопці в футбол ними грали, не розуміли, що це таке, а як ми почали їсти трюфель, просто у мене прадід і дід були єгерями, ну і, якби батько навчив свого сина збирати і ми називали його волове серце», - розповів Джига про найдорожчі гриби в світі.
Деталі дивіться в сюжеті «ТСН»:
Зараз аграрій вирощує гриби в теплиці, але в майбутньому хоче пересадити їх в поле, і зізнається, що витрати на трюфелі величезні, проте гриби окупляться через кілька років.
«Українці поки що це не дуже сприймають. Ми навіть стикаємося з такими жартами трошки, виносимо, а гості принюхуються, не до кінця розуміють, що це як золото, іноземці спеціально йдуть на трюфельний аромат. Різні рівні розвитку гастрономічної культури - почали виходити в кафе саме їсти, а не проводити час», - підкреслив Джига.
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 16 від 17 квітня 2024
Читати номер
Olvol
Муженко Дмитро reply Olvol