Створити у Вінниці безкоштовний клуб з робототехніки для дітей – реально

Створити у Вінниці безкоштовний клуб з робототехніки для дітей – реально
Іван Шихат-Саркісов: "Постійно базікаю про роботів і LEGO. Витрачаю час, сили, гроші та гроші друзів на роботів і дітей"
  • Переселенець із Донецька Іван Шихат-Саркісов більше двох років живе у Вінниці
  • Ентузіаст просуває ідею створення безкоштовних клубів з робототехніки по усій Україні

 

Іван із сім’єю був вимушений переїхати у Вінницю. - Рішення приймалося за лічені години після того, як на сусідніх вулицях нашого району вперше впали снаряди, а від розривів вібрували стіни підвалу, в якому перебувала моя сім'я, - розповідає чоловік. – Крім того на наш вибір вплинули ще два факти - Вінниця отримала статус "найкомфортніше місто 2013", і дві донецькі IT-компанії перевезли свої офіси саме у Вінницю. Місто і люди у ньому по-хорошому здивували. І сьогодні, через більш ніж два роки, Вінниця продовжує радувати, а вінничани в більшості своїй у різних сферах життя показувати свою доброту, людяність і готовність до конструктивного діалогу.

Іван Шихат-Саркісов витрачає час, сили, гроші та гроші друзів на роботів і дітей. Фото - Наталя МнухінаЗа словами Івана, вимушене переміщення у інше місто на деякий час вибило зі звичного русла діяльності, у тому числі і за освітнім проектом Roboclub. - Незабаром прийшло розуміння необхідності його переформатування і масштабування. Так народився technic.in.ua, проект про технічну творчість для дітей та підлітків, – каже Іван. – Проект просуває ідею створення для дітей будь-якого населеного пункту безкоштовних клубів з освітньої робототехніки і візуального програмування.

Педагог проводить заняття з робототехніки. Фото - Наталя Мнухіна

Відео дня

У Вінниці Іван Шихат-Саркісов співпрацював з правозахисною організацією "Джерело Надії". У 2015 р. проводилися регулярні заняття у змішаній групі - діти-переселенці і вінницькі школярі безкоштовно вивчали освітню робототехніку. З 2016 р. така співпраця відбувається на базі навчального центру HUB School в рамках його соціальної відповідальності. Проводяться періодичні безкоштовні майстер-класи з робототехніки для дітей різного віку і регулярні заняття для учнів 4-го класу в школі № 25. Проект technic в тому чи іншому вигляді охоплює на сьогоднішній день більше 10 міст України, проводить активну діяльність у Facebook-спільноті і налічує майже 2300 однодумців зі всієї країни.

Чи реально створити безкоштовний клуб робототехніки в Вінниці?

Іван наводить слова із книги письменника Паоло Коельо. "Якщо ти чогось хочеш, увесь Всесвіт буде сприяти тому, щоб твоє бажання збулося". - Якщо людина хоче щось зробити, вона шукає і знаходить можливості. Необхідно мати бажання дати дітям - своїм, сусідським, будь-яким, можливість вчитися і розвиватися за допомогою найкращих освітніх інструментів, відсутніх в місті або недоступних фінансово для усіх верств населення, - вважає педагог. - Коли мені кажуть, що це все дуже дорого, я пропоную перерахувати бюджет робоклубу на літри слабоалкогольних або енергетичних напоїв, кількість порцій фастфуду, пачок цигарок. Іван розповів, що волонтери допомагають зібрати кошти на обладнання клубів. - Хто буде працювати у робоклубі? Я ж працюю, значить зможуть і інші, говорить він. - У мене досить напружений графік роботи. Крім Вінниці я зайнятий в освітньому проекті у Києві, але все ж, я знаходжу 3 години часу для вінницьких школярів і щовівторка проводжу безкоштовні заняття.

 

Щовівторка учні 4 класу школи № 25 безкоштовно вивчають робототехнікуРоботехніка має бути у шкільній програмі

Іван створив безкоштовний відкритий онлайн курс з роботехніки. YouTube-плей-лист можна знайти за посиланням .

Також підготовлено матеріали для продовження. Особливим приводом для гордості чоловік ввважає той факт, що кілька місяців тому в додатку YouTube for Kids на перших позиціях пошуку по слову "роботи" (укр.) з'явилися кілька роликів зі згаданого плей-листа.

Іван Шихат-Саркісов говорить, що необхідно, аби робототехніка найближчим часом стала окремим предметом у школі. - Освіта має швидко адаптуватись до потреб суспільства і надавати учням такі знання, які у майбутньому дозволять стати конкурентоспроможними фахівцями ІТ-індустрії, - каже учитель-ентузіаст. - Зрозуміло, що закладати фундамент навичок програмування необхідно з початкової та середньої школи.

Робототехніку можна вивчати, починаючи з початкової школи. Фото - Наталя Мнухіна

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО) 13:16 Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення 12:30 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up