Поліція перевіряє 80 заяв про можливі порушення на виборах

Поліція перевіряє 80 заяв про можливі порушення на виборах
  • Правопорядок на парламентських виборах охороняли понад 5000 правоохоронців.
  • За день і ніч виборів вони зареєстрували 80 повідомлень порушення виборчого законодавства. Серед них — відкрили 7 кримінальних проваджень.
  • Це, зокрема, підробка підписів, видача зайвих бюлетенів та пропажа голосу зі скриньки.

Речниця обласної поліції Анна Олійник у Вінницькому прес-клубі розказала, що парламентські вибори у Вінницькій області пройшли спокійно. Вона зазначила, що понад 5000 правоохоронців не допустили провокацій, конфліктів на дільницях.

— У день голосування поліцією зареєстровано 73 заяв про можливі порушення виборчого законодавства, ще 7 повідомлень надійшли у ніч підрахунку голосів. Складено 2 адміністративних протоколи, за сімома фактами розпочаті кримінальні провадження. І серед них — 4 кримінальних провадження відкрити під час ночі підрахунку голосів, — казала Олійник.

У Вінниці зафіксована видача членом виборчої комісії «зайві» бюлетені двом особам-переселенцям. Вони мали право голосувати тільки за партійними списками. А за кандидатів-мажоритарників — ні, оскільки змінили виборчу адресу. За цим фактом відкрили кримінальне провадження — «Незаконне використання виборчого бюлетеня», що карається ув’язненням строком до трьох років.

Відео дня

У Хмільнику кандидат у народні депутати повідомила про факт фальсифікації виборів на одній з дільниць. У списках виборців заявниця виявила однакові та схожі підписи осіб, які отримали виборчі бюлетені. Розпочато кримінальне провадження за статтею «Фальсифікація виборчих документів». Таке правопорушення карається позбавленням волі строком до 10 років.

У Калинівці кандидат у нардепи заявив, що члени ДВК заповнювали протоколи результати виборів поза приміщення дільниці. Це кваліфіковано як «Замах на фальсифікацію виборчих документів», що карається ув’язненням до 7 років.

У Жмеринці зареєстрували факт відсутності одного заповненого бюлетеня в скриньці для голосування. Зареєстровано провадження — «Незаконне використання виборчого бюлетеня». Карається обмеженням волі строком до 3 років.

Нагадаємо, в день виборів у Погребищенському районі зафіксували підкуп виборців. Про це в матеріалі: Бюлетені без паспорта, 200 грн за голос, фальсифікація протоколів. Поліція перевіряє 67 порушень у день виборів

Читайте також:

Опитування

Чи задоволені попередніми результатами парламентських виборів?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up