Бюлетені без паспорта, 200 грн за голос, фальсифікація протоколів. Поліція перевіряє 67 порушень у день виборів

Бюлетені без паспорта, 200 грн за голос, фальсифікація протоколів. Поліція перевіряє  67 порушень у день виборів
  • В Україні, 21 липня, пройшли позачергові парламентські вибори. Дільниці працювали з 8.00 до 20.00.
  • У поліції зазначають, що вибори пройшли спокійно. Хоча і розповіли про можливі випадки підкупу, фальсифікації, що зараз перевіряють.
  • І зокрема прокоментували захоплення окружної виборчої комісії у Ладижині, під яку збиралися десятки молодиків.

У вінницькому прес-клубі, вчора, 21 липня, підбивали підсумки виборів. Зокрема, речниця обласного главку Анна Олійник розказала про виявлені порушення і про три кримінальних провадження.

— У Погребищенському районі відкрито кримінальне провадження за фактом підкупу виборців. За попередніми даними, близько 170 місцевих жителів напередодні дня голосування отримали по — 200 гривень за те, що проголосують за певного кандидата у народні депутати. Підписи підтвердження збирала 54-річна жінка.

У Чернівецькому районі (село Борівка) члени дільничної виборчої комісії підписали протоколи без внесення результатів, ще до завершення голосування. Вісім протоколів були вилучені, відкрито кримінальне провадження за кваліфікацією «Фальсифікація виборчих документів», що карається ув’язненням від 7 до 10 років.

Відео дня

У Бохониках відкрито провадження з кваліфікацією «Незаконне використання виборчих бюлетенів». Причина — надання бюлетенів особі, якої не було у виборчому списку на дільниці. І є підозра, що бюлетені були видані у такий спосіб двом людям. Зараз проводяться слідчі дії, такий злочин карається ув’язненням від 5 до 7 років.

По місту Вінниця маємо 2 адмінпротоколи: нетверезий чоловік конфліктував на дільниці. На нього складено протоколи за 173 (Дрібне хуліганство) та 178 (Розпивання алкоголю в громадських місцях) статтями Адмінкодексу. За рештою повідомлень ми проводимо подальші перевірки, — розповіла Анна Олійник.

 

Журналісти просили прокоментувати те, що у Ладижині були спроби захоплення окружної виборчої комісії.

— Інформація про захоплення ОВК не відповідає дійсності. Справді, в Ладижин приїхали люди, їх там кілька десятків. Гуляли біля окружної виборчої комісії. Але не вчиняють протиправних дій і ми не маємо підстави їх затримувати, — відповіла речниця обласної поліції. — Там достатньо поліцейських, є військовослужбовці Нацгвардії, які здатні припинити вчинення порушень закону. Маємо надію, що вибори пройдуть спокійно. Спроби захоплення інших ОВК нами не зафіксовано.

І на кінець Анна Олійник сказала, що вибори на території області пройшли спокійно, за дотриманням закону слідкували понад п’ять тисяч правоохоронців. 

Читайте також:

Опитування

Чи задоволені попередніми результатами парламентських виборів?

Головне фото: ілюстративне та не є фіксацією правопорушення

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up