Скасували святкування Дня міста у Вінниці. Перенесли в онлайн-формат

Скасували святкування Дня міста у Вінниці. Перенесли в онлайн-формат
  • На наступних вихідних у Вінниці планувались свято до Дня міста.  Через зростання нових випадків коронавірусу святкування перенесли в онлайн-формат.

У місті пішла тенденція до зростання захворюваності на COVID-19. Лише за останню добу +41 новий випадок (а в цілому в Україні 4 вересня зафіксовано черговий антирекорд:+2723 нових хворих).  

На День знань у Вінниці батьки та школярі знехтували правилами безпеки. За словами мера Сергія Моргунова, вони не дотримувались соціальної дистанції та були без масок.

— У зв’язку з ризиками ще більшого зростання захворюваності я прийняв непросте рішення, але вважаю його правильним в цій ситуації: ми переносимо свято Дня міста. Забезпечити в місті святковий настрій і додати позитиву людям – це добре, але здоров’я вінницької громади для мене і для нашої команди – важливіше.  Тому коли ми подолаємо епідемію – тоді і будемо святкувати. І це буде як і раніше масштабно, із запрошенням відомих колективів, з цікавими проектами для людей різного віку і різними вподобаннями, — сказав Сергій Моргунов.

Відео дня

Також мер Вінниці звернувся до усіх працівників департаментів міської ради, які наразі активно готуються до відзначення Дня міста, з проханням із розумінням віднестися до ситуації.  

За його словами, будемо святкувати в онлайн-режимі.

— Всіх вінничан також закликаю долучатись до свята онлайн, і у День народження рідного міста, яке ми традиційно відзначаємо в середині вересня, побажати нашій громаді стати ще сильнішою і згуртованішою, а місту, яке ми всі любимо і яким пишаємось, – розвиватись далі і ставати ще кращим.  Я зрозумію всіх вінничан – і тих, хто підтримає моє рішення про скасування свята, і тих, хто вважатиме його занадто обережним. Для мене важливий кожен вінничанин і здоров’я кожного з вас. Бережіть себе і своїх рідних! —  додав Сергій Моргунов. 

 

Читайте також:     

Як Вінниця святкуватиме День міста в умовах карантину? Програма на три дні

Науковці визначили основний спосіб передачі коронавірусу. Це знання допоможе краще захиститися

Куди везуть інфікованих? ТОП питань до Борзова про COVID-19 в області

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Сергій Свічколап

    Ніколи не переможемо
  • Семен

    З точки зору виборів, можливості агітації на святі, намаганням не зкотитись в тотальний карантин - це справді не просте і навряд популярне у владі рішення. Думаю далось не просто.
    Але ой як вірно! Дякую за здоровий глузд і шанс дати місту працювати і дітям вчитися замість випередити показниками червону зону
  • Alexander Boyko

    Цікаво Бєларуси ще живі ? Є ще така країна ? Чи вмерли від корона вірусу.
  • demiyan 007

    Что за бред... Виноваты родители и школяри. Что у нас они массово болеют или пенсионерство которое целыми днями по трамваям и тролейбусам ездят и по базарам шастают

    zartos 5 reply demiyan 007

    повність згідний! рано ще пускати дітей в школу а пенсіонерам потрібно зробити платний проїзд до 10 ранку бо люди із-за них не можуть доблатися до містя роботи а пенсіонерам плювати вони хочуть кататися

    Алекс reply zartos 5

    а тебе по двойному тарифу и в магазине по двойной цене чтоб голова не шаталась
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up