Самооборона зловила школяра, який «трусив» під мостом скриньку для пожертв

Самооборона зловила школяра, який «трусив» під мостом скриньку для пожертв
Школяр Максим чекає приїзду поліції в офісі Самооборони міста Вінниці в наручниках. До приїзду слідчо-оперативної групи хлопцеві показують фільм про Дебальцево. Він мокрий від поту і просить подзвонити мамі.

В редакцію 20minut зателефонував начальник штабу Самооборони міста Вінниці Віталій Пілманіс. Він повідомив, що патруль Самооборони, під час щоденного обходу мостів на предмет замінування, затримав під київським мостом школяра-волонтера. Хлопець виймав зі скриньки для пожертв гроші. Патруль привів його в офіс і викликав поліцію. На місці події побував журналіст.
Офіс Самооборони міста Вінниці знаходиться на вулиці Миколи Оводова (колишня Козицького). Затриманий школяр сидить на дивані в наручниках.  Він мокрий від поту. За посвідченням, яке лежить на столі, він навчається у школі №6 і йому 16 років. Окрім нього в приміщенні ще семеро людей.
- Ми одягли на нього наручники, бо він пручався, - каже Віталій Пілманіс.
- Я не пручався, я хотів подзвонити мамі, - перебиває його хлопець.
- Приїдуть поліцейські – тоді й подзвониш, - відповідає Віталій Пілманіс.
Віталій Пілманіс пояснює, що патруль затримав школяра  близько 20.00. Затримання проводили згідно статутної діяльності. Щоб хлопець не почав викидати з карманів гроші на нього одягли наручники.
- Ми йому зачитали його права, - каже Віталій Пілманіс, показуючи пам’ятку «Права утримуваних в ізоляторах тимчасового утримання». – Зачитали?
Школяр киває головою.З собою у хлопця було два великі пакети. Все, що в них було самооборонівці  виклали на столі: опломбовані скриньки для збору пожертв, футболки з написами «Союз десантників України», посвідчення,  подяка, бейджі та шампуні. Одна зі скриньок порожня.
- Якби ти був старший, ми б з тобою не так говорили, - не стримуючись каже один з Самооборонівців. – Я сам постійно їжджу в АТО, вожу допомогу хлопцям. Там дуже потрібна допомога, а ти гроші витягуєш.
- Не треба так, він ще дитина і може не розуміє, що робить, - каже Віталій Пілманіс. – Приїде слідчо-оперативна група, батьки і хай з ним самі розбираються.
Школяр Максим просить подзвонити мамі і зняти наручники, щоб він міг закапати носа. Йому жарко, бо він одягнений в зимову куртку. Самооборонівці йому відмовляють, але привідкривають вікно.
Максим розповідає, що це його перший робочий день, як волонтера. Він збирав гроші в одному з торгових центрів. Іншу скриньку його попросили віднести «на офіс» на Соборній. Зізнається, що гроші все ж витягував.
- Витягнув 30 гривень, - каже він. – Скриньку не відкривав, вони легко витягуються. В мене з собою є ще гроші, але ті мені дала моя бабуся.
Правоохоронці на виклик їхали довго. Слідчо-оперативна група зайшла в офіс у складі трьох чоловік. Розпитались і вийшли на вулицю радитись, як правильно оформляти. Потім взяли у самооборонівців письмове пояснення та забрали школяра у відділок.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (74)
  • Anonymous

  • Anonymous

  • Анонім

    "- Якби ти був старший, ми б з тобою не так говорили, - не стримуючись каже один з Самооборонівців. – Я сам постійно їжджу в АТО, вожу допомогу хлопцям. Там дуже потрібна допомога, а ти гроші витягуєш."

    Почему сам не воюет? Ну да, школьников щемить легче.

    Соловьев Антон reply Анонім

    Глупый вопрос.Там же и убить могут!И Гройсман с довольствия снимет.

    Oleksandr Stoliarov reply Анонім

    Так пєльмєнь, це ж банюга і мєнтовська "шістка"
  • Анонім

    Вважаю що самооборонівці неадекватно повели себе щодо неповнолітьнього. Щоб він там не робив, але, якщо вони на себе приймають права охоронників порядку, то і правила повинні приймати. А те що спочатку одягли наручники, потім відмовились зняти (хоча в офісі вже всеодно було чи почне він викидати гроші з кармане, чи ше щось), та ще й коли хлопець спітнів відкрили вікно. А якщо сквозняком мокрого протягнуло і він захворів? Схоже на банальне знущання.

    Oleksandr Stoliarov reply Анонім

    Тут ще питання до мусарів. Приїхали подивилися і для них ця ситуація - це норма, судячи з їхньої реакції
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця 16:20 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 16:04 Молодь Вінниці запрошують на майстерклас з соломоплетіння 15:08 Анатолій Бондар таки з'явився в суді. Дізнались, який запобіжний захід йому обрали 13:37 Чи зменшилися затори на перехресті Скалецького-Коріатовичів-Зодчих. Опитування
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up