Роботи повністю призупинили? Як за майже вісім місяців реконструкції змінилася Батозька

Роботи повністю призупинили? Як за майже вісім місяців реконструкції змінилася Батозька
  • У Вінниці на понад пів року перекрили одну із вулиць. Після закінчення усіх робіт вона має кардинально оновитися. Але що на ній відбувається прямо зараз?

Роботи з реконструкції Батозької були частково призупинені, після початку широкомасштабного вторгнення. Однак вже в середині березня у Вінницькій міській раді повідомили про відновлення реконструкції. 

Заступник директора департаменту комунального господарства ВМР Юрій Ковальчук розповів тоді, що вони планують у найкоротші терміни закінчити роботи з перекладання інженерних мереж. Після цього планували одразу перейти до робіт з облаштування проїжджої частини та відновлення руху транспорту через Батозьку. 

На початку квітня там були вже сформовані основи під проїжджу частину та трамвайні колії. Дещо пізніше частково поклали плити, що на них мали лежати самі колії. Однак останніми місяцями роботи на вулиці практично не велися. 

Відео дня

У травні, до прикладу, на місці працювало лише кілька робітників. Вони тоді розповіли нашому журналісту, що виконують незначні задачі, як-то розширення дорожнього покриття. Більш об’ємні роботи, казали вони, будуть виконувати, коли з’явиться фінансування та пальне. За їхніми словами, за сприятливих економічних умов, одночасно на об’єкті змогло б працювати 50-70 людей.

Наразі роботи на Батозькій, вочевидь, призупинені повністю. Оскільки на місці ми не побачили ні робітників, ані жодної одиниці спецтехніки, чого рані, до слова, не траплялося. 

У порівнянні з минулим місяцем, на вулиці непомітно жодних змін: рух Батозькою обмежений. Водії можуть перетинати її лише однією смугою та по бездоріжжю, оскільки асфальт ще не покладений. Вздовж вулиці покладені плити під майбутні трамвайні колії. Однак за їх монтування поки що не взялися. 

Минулого місяця директор департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Семенюк розповідав 20minut.ua про скорочення обсягів роботи.

«Це пов’язано з неможливістю фінансування, тому що Казначейство не пропускає платежі. Іншою проблемою справді є нестача палива. Наразі на Батозькій нічого не закінчене на 100%. Активна фаза робіт закінчилася там на дорожньому покритті», — говорив Семенюк. 

Відомо, що на реконструкцію вулиці збираються витратити 175,6 мільйона гривень. За планом роботи мали тривати до 31 липня 2022 року. У департаменті комунального господарства не змогли відповісти на питання про те, наскільки вони відстають від заявлених термінів і коли тепер закінчиться реконструкція. 

Нагадаємо, Батозьку почали реконструювати 1 листопада 2021 року. У той самий день ми розповідали, що ж там відбувається: обмежений рух громадського та приватного транспорту, багато одиниць спецтехніки та працівників. 

Через два тижні після початку реконструкції ми знову побували там: демонтовані колії, котлован посеред вулиці, робота над заміною деяких інженерних комунікацій. 

Пройшов ще місяць і ми втретє показали, як виглядала реконструкція Батозької: котлован вже зарито, встановлені нові електроопори, з одного боку повністю демонтовані тротуари.

Через два місяці від початку реконструкції ми також були на місці. Тоді нам сказали про наміри до кінця зими поставити крапку з усіма інженерними комунікаціями. Також нас запевнили, що випереджають терміни. 

На місці ми побували й через три місяці від початку робіт: працювало 90% нового вуличного освітлення, закінчили роботи з прокладанням більшості інженерних комунікацій.

Після відновлення робіт, всередині березня, підрядники займалися розширенням проїжджої частини та закінчували роботи з інженерними комунікаціями. 

На початку квітня місце під трамвайні колії на Батозькій було вже заасфальтованим, але рух вулицею був все ще забороненим. 

Додамо, що у плані реконструкції Батозької є повна заміна доріг та тротуарів, освітлення та трамвайних колій. Також є пункт з озеленення вулиці: мають постелити газони й висадити клени, сосни, акації. За виглядом це буде нагадувати нинішню Замостянську. 

Навпроти «Епіцентру» з обох сторін з'являться зупинки для трамваїв та автобусів. Буде закладено технічну можливість для запуску тролейбусів через цю вулицю.

Читайте також:

«Заробляю 4-5 тисяч гривень на тиждень»: умови й розмір зарплати таксистів у Вінниці

Сучасний комплекс замість готелю «Південний Буг»: чи відновили роботи зі зведення хмарочоса?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анатолий Гордий

    зачем  багозька  нужно  по  быстряку    гуральню    застолбить

keyboard_arrow_up