У Вінниці розпочали реконструкцію Батозької. Що там роблять у перший день перебудови?

У Вінниці розпочали реконструкцію Батозької. Що там роблять у перший день перебудови?
  • У місті розпочалося довготривале оновлення однієї з вулиць. На час проведення робіт її перекрили. Через це змінився рух громадського та приватного транспорту. Як саме?
  • На Батозькій працює спецтехніка та десятки різноманітних фахівців. Які роботи вже ведуться? Як вулиця зміниться після завершення усіх робіт?
  • На Батозькій знаходиться один з гіпермаркетів мережі «Епіцентр». Чи є можливість до нього під'їхати?

Від самого ранку понеділка на зупинках громадського транспорту можна побачити чимало здивованих містян, які не розуміють, що це коїться з транспортом. Ще вчора, стоячи, наприклад, на Соборній, можна було сісти на будь-який трамвай у напрямку Замостя і він точно привіз би на залізничний вокзал. Тепер усі вони чомусь їдуть лише до Муніципального ринку. Пасажири, які помічають зміни, невдоволено крокують на тролейбусну. Інші, менш уважні, за звичкою сідають у перший ліпший вагон.

На зупинці «Площа Перемоги», водійка трамвая звертається до пасажирів через гучномовець. Мовляв, їдемо тільки до ринку, тому або виходьте зараз і пересідайте на інший вид транспорту, або підете від Муніципального пішки. Вагон майже повністю порожніє. На двох наступних зупинках ситуація аналогічна. Пасажири постійно підходять до дверей трамвая та запитують водійку: 

— А що їде до залвокзалу? — хвилюються люди.
— Ніщо не їде! Оголошення читайте, — нервує водійка.

Відео дня

На зупинках й справді висять оголошення про те, що з 1 листопада Батозьку закривають на реконструкцію. І що як мінімум місяць трамваї курсуватимуть не до залізничного вокзалу, а лише до Муніципального ринку. 

Батозька перекрита вже від рання. На обох її кінцях чатують чоловіки у помаранчевих жилетах. Вони слідкують, аби ніхто не проїжджав в зону проведення реконструкції і час від часу пояснюють водіям, що там таке відбувається. Пішоходи та велосипедисти поки що пересуваються безперешкодно.

З першого дня у зоні реконструкції працює близько півсотні людей і двох десятків одиниць спецтехніки: трактори, самоскиди, підйомні крани, екскаватор, каток, дорожня фреза, аварійні машини для ремонту контактних мереж.

Останніх, до слова, аж три. Працівники на навісному обладнанні вже знімають старі контактні мережі, будуть замінювати їх новими. Після реконструкції тут з'явиться нове вуличне освітлення.

З обидвох сторін вулиці риють траншеї. З однієї забирають старі інженерні мережі, в іншу їх будуть закопувати: вздовж зони реконструкції замінять системи електропостачання, водопостачання, водовідведення, каналізації, газифікації, а також телефонні дроти. 

З першого дня почали знімати старий асфальт. Пізніше візьмуться за тротуари, а потім за трамвайні колії — за технологією «оксамитовий шлях» тут замінять понад кілометр колій. Дороги з тротуарами також оновлять. Поза тим, на оновленій вулиці з'являться ливнівки та велодоріжки з обох боків. 

Зараз на Батозькій майже немає дерев. У плані реконструкції є пункт озеленення вулиці. Мають постелити газони і висадити клени, сосни, акації. За виглядом це буде нагадувати оновлену Замостянську. 

— Навпроти «Епіцентру» з обох сторін з'являться зупинки для трамваїв та автобусів. Буде багато дерев, оновлено інженерні мережі, закладено технічну можливість для запуску тролейбусів через цю вулицю, — розповідає архітектор «Агенції просторового розвитку» Ігор Надкерничний. — Це буде як Замостянська, тільки краще. 

Архітектор Ігор Надкерничний

Вулиця матиме дві смуги для руху автомобілів, а також дві колії. Рух останніми для авто не заборонятиметься. Для зручності клієнтів комерційних підприємств, що розташовані вздовж Батозької, облаштують кілька паркомісць. Появи додаткових світлофорів не передбачено. 

Багатьох наших читачів цікавило, як тепер діставатися до гіпермаркету «Епіцентр». Під'їзд наразі залишається відкритим з боку площі Привокзальної. 

Загалом на реконструкцію Батозької збираються витратити 175,6 мільйонів гривень. Роботи триватимуть до 31 липня 2022 року.

Читайте також:

Реконструкція на Батозькій. Вінничан попереджують про зміну руху транспорту

У Вінниці перебудують Батозьку. Що передбачає реконструкція за 178 мільйонів?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • chandler Raymond

    Я змусила свого колишнього любовного партнера повернутися до любові і довіряти мені більше, ніж будь-коли раніше. Все своє життя я ніколи не думав, що заклинання на любов може повернути мого колишнього коханця Мортенссона, поки мій друг не познайомив мене зі справжнім заклинанням, перш ніж я зв'язався з деякими заклинаннями, щоб допомогти мені, але знаю, що вони можуть мені допомогти, деякі вони вимагали більше грошей, поки Я дотримуюся простих інструкцій великого заклинання через його особистий номер WhatsApp +12162022709 або Viber +12066713285, я зміг поспілкуватися з ним і зателефонувати йому, а також отримати від нього негайну допомогу, щоб відновити любов і щастя мого шлюбу Drigbinovia Будь-хто може отримати таку ж допомогу від нього сьогодні повернути втрачене кохання або відновити розірвані стосунки і розлучений партнер може повернутися до кохання. це можливо, тому що це працює для мене протягом 3 днів, мій колишній коханий зателефонував мені по телефону, щоб вибачитися, і зараз ми обоє живемо разом в любові і щасті. Ви також можете зв’язатися з його електронною поштою за адресою [email protected]. Дякую Дрігбіновії за його обдаровані здібності, дякую за час, щоб прочитати моє свідчення?

keyboard_arrow_up