У Вінниці перебудують Батозьку. Що передбачає реконструкція за 178 мільйонів?

У Вінниці перебудують Батозьку. Що передбачає реконструкція за 178 мільйонів?
На Батозькій висадять близько 200 дерев, замінять колії, а на перспективу буде ще й контактна мережа для тролейбусів
  • В мерії запланували зробити реконструкцію вулиці Батозька (колишня - Кірова), на яку готові витратити понад 178 млн грн.
  • Заміна колій, асфальту на дорогах і тротуарах, озеленення — це лише частина з переліку робіт на 150 сторінках.
  • Скільки триватимуть роботи? Чи перекриватимуть рух? Та якою буде ця вулиця після ремонту?

На реконструкцію вулиці Батозької 23 липня оголосили коштовний тендер. Щоб переробити ділянку від Янгеля до проспекту Коцюбинського збираються витратити 178 мільйонів 998 тисяч 863 гривні!

Кошторисна вартість може зменшитись під час торгів на ProZorro. Генерального підрядника оберуть після 27 вересня цього року. А що саме доручать зробити?

ТЗ на 150 сторінках

Технічне завдання для майбутнього підрядника розмістили на 150 сторінках. Спочатку доведеться провести демонтажні роботи: зняти старий асфальт з доріг та тротуарів, вирити водогін, каналізацію, лівньовки. Потім треба буде прибрати аварійні та фаутні дерева, зрізати металеву огорожу та прибрати лави, урни тощо.

Відео дня

У переліку робіт також є демонтаж трамвайних рейок, загальною довжиною 1,26 кілометра. На заміну облаштують з «нуля» новий асфальт на тротуарах і дорогах, прокладуть колію та велодоріжку. 

— Попередньо вирішили, що на час виконання робіт з заміни колій та асфальту повністю перекриємо рух цією вулицею. Це потрібно, щоб пришвидшити виконання реконструкції. Остаточне рішення (щодо перекриття руху - авт.) будемо приймати вже після того, як буде визначений генеральний підрядник реконструкції, — сказав в.о. директора департаменту комунального господарства і благоустрою Юрій Семенюк.

Подбають і про зелені зони — на Батозькій висадять газони та нові дерева, серед яких є сосна чорна (12 штук); клен Фрімена (32 саджанці); сумах (20 шт); клен псевдоплатановий (30 шт.); лапина вузькокрильна (29 шт.); акація шаровидна (25 шт.); гладія звичайна (12 шт.).

А перед цим зариють в землю нові комунікації: електромережу, водогін, каналізації, труби газопостачання. Облаштують зливову каналізацію. Встановлять нове вуличне освітлення. Останні «штрихи» — дорожня розмітка, 31 камера відеонагляду, нові світлофори.

Попередньо встановили, що реконструкція Батозької триватиме до кінця жовтня 2022 року. Конкретні строки робіт будуть прописані в договорі з підрядником.

На перспективу пустять тролейбуси

В лютому представили візуалізацію як виглядатиме нова Батозька. Тоді анонсували, що буде висаджено близько 200 дерев, всі комунікації у футлярах зариють в землю, а на перспективу буде ще й контактна мережа для тролейбусів.

Щодо ширини проїжджої частини, то в «Агенції просторового розвитку» (розробник технічного завдання на реконструкцію Батозької) запевнили, що після робіт вона не зміниться. Продемонстрували три профілі вулиці.

Від перехрестя з Янгеля до початку території «Епіцентру». У кресленнях на цій ділянці тротуари та смуги для руху автотранспорту шириною по три метри. Їх відмежовує один від одного зелена зона з деревами, шириною два метри. Також будуть паркомісця. Тролейбус є перспективним для розвитку громадського транспорту в цьому районі, оскільки він зв’яже Замостя та Тяжилів по вантовому мосту.

Навпроти гіпермаркету планують поставити зупинки громадського транспорту. На проїзній частині біля зупинок збудують підвищені платформи для посадки в трамваї, за прикладом як це зробили на Замостянській.

На ділянці між «Епіцентром» та розворотним колом трамваю велодоріжка пролягатиме лише з одного боку вулиці — навпроти гіпермаркету. З іншого боку матимемо тротуар, шириною 2,5 метри.

Клумбу на Привокзальній, нагадаємо, адвокат хоче визнати кільцевою розв’язкою.

 

Читайте також:

Операція «Реорганізація». П'ять проектів, які змінять дорожній рух у Вінниці

Алея 12,7. Проекти, які за десять років, змінять всю вінницьку набережну

На Київській змінять перехрестя, щоб прибрати затори. Аналіз плану реконструкції

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Руслан Зборовский

    Чудово!!!👍
  • MotoWolf

    Пока троллейбус будет на остановке стоять за ним уже пробка на пол-улицы выстроится ((((
  • Олександр Остапчук

    Поки полатають то машину не раз треба буде латати.

keyboard_arrow_up