«Зараз розширюємо дорогу»: у Вінниці відновили реконструкцію Батозької

«Зараз розширюємо дорогу»: у Вінниці відновили реконструкцію Батозької
  • Після кількатижневої вимушеної перерви у місті продовжують реконструювати одну з вулиць. Хочуть якнайшвидше відновити рух транспорту на цій ділянці.

Вчора, 14 березня, у міській раді повідомили про відновлення робіт на Батозькій. За словами чиновників, місто планує якнайшвидше поновити рух транспорту на цій вулиці. 

Відомо, що роботи припинилися з першого дня війни. До цього там встигли завершити роботи з прокладання зливної каналізації, контактної мережі для відновлення руху трамваїв і запуску (коли саме це станеться невідомо) тролейбусів.

На вулиці встановили нові електроопори з LED-світильниками, перенесли силові кабелі для трансформаторних підстанцій. Крім того, влаштували футляри під слабоструменеві мережі (відеонагляд, інтернет, зовнішнє освітлення тощо).

Відео дня

Через початок війни не встигли завершити роботи з прокладання газового колектору та замінити водопровідні мережі. Агресія росії завадила також провести роботи з формування основ під дорогу на проїжджій частині та влаштування «оксамитового шляху» для трамваїв. 

— Нам потрібно завершити у максимально швидкі терміни всі розпочаті роботи по перекладці інженерних мереж, щоб якнайскоріше зайнятись проїжджою частиною і відновити можливість руху транспорту по цій ділянці, — розповів заступник директора департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Ковальчук.

Наразі на Батозькій працює близько десятка робітників та кілька одиниць спецтехніки: ми побачили три самоскиди й трактор з ковшем. Чоловіки розповідають, що нещодавно Укртелеком забрав свої кабелі, тож тепер вони можуть зайнятися розширенням проїжджої частини. Нагадаємо, що оновлена вулиця матиме дві трамвайні смуги, дві автомобільні, смугу для паркування, дві велодоріжки, а також тротуари вздовж обох боків вулиці. 

— Ми не знаємо, чи вийде працювати в прискореному режимі, бо час зараз непередбачуваний. Коли закінчимо з проїжджою частиною також сказати не можемо, — розповідають працівники. — Під «оксамитовий шлях» нам залишилося покласти шар бетону, плит і асфальт, все інше вже зробили. 

Нагадаємо, Батозьку почали реконструювати 1 листопада 2021 року. У той самий день ми розповідали, що ж там відбувається: обмежений рух громадського та приватного транспорту, багато одиниць спецтехніки та працівників. 

Через два тижні після початку реконструкції ми знову побували там: демонтовані колії, котлован посеред вулиці, робота над заміною деяких інженерних комунікацій. 

Пройшов ще місяць і ми втретє показали, як виглядала реконструкція Батозької: котлован вже зарито, встановлені нові електроопори, з одного боку повністю демонтовані тротуари.

Через два місяці від початку реконструкції ми також були на місці. Тоді нам сказали про наміри до кінця зими поставити крапку з усіма інженерними комунікаціями. Також нас запевнили, що випереджають терміни. 

На місці ми побували й через три місяці від початку робіт: працювало 90% нового вуличного освітлення, закінчили роботи з прокладанням більшості інженерних комунікацій.

Додамо, що у плані реконструкції Батозької є повна заміна доріг та тротуарів, освітлення та трамвайних колій. Також є пункт з озеленення вулиці: мають постелити газони й висадити клени, сосни, акації. За виглядом це буде нагадувати нинішню Замостянську. 

Навпроти «Епіцентру» з обох сторін з'являться зупинки для трамваїв та автобусів. Буде закладено технічну можливість для запуску тролейбусів через цю вулицю.

Загалом на реконструкцію вулиці збираються витратити 175,6 мільйона гривень. Роботи триватимуть до 31 липня 2022 року.


Читайте також:

За законами воєнного часу. Які вінницькі компанії можуть бути націоналізовані?

Пошук роботи для вінничан та переселенців: як зараз працює наш центр зайнятості

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up