Без доріг та тротуарів. Як за півтора місяця реконструкції змінилася Батозька

Без доріг та тротуарів. Як за півтора місяця реконструкції змінилася Батозька
  • У Вінниці на понад пів року перекрили одну із вулиць. Після закінчення усіх робіт вона має кардинально оновитися. Але що на ній відбувається прямо зараз?

Батозьку почали реконструювати 1 листопада. У той самий день ми розповідали, що ж там відбувається: обмежений рух громадського та приватного транспорту, багато одиниць спецтехніки та працівників. 

Через два тижні після початку реконструкції ми знову побували там: демонтовані колії, котлован посеред вулиці, робота над заміною деяких інженерних комунікацій.

Пройшов ще місяць і ми втретє показуємо, як виглядає реконструкція Батозької. Через те, що прийшли ми туди в суботу, працівників там було небагато. Але у порівнянні з попереднім візитом, загальний вигляд вулиці зазнав суттєвих змін. 

Відео дня

На ділянці, що ближча до залізничного вокзалу ніяких робіт наразі не ведеться. Котлован зарито, вздовж тротуарів можна побачити купи будівельного сміття та будівельних матеріалів. Проїжджа частина вкрита калюжами та брудом. З одного боку встановлені нові ліхтарні стовпи. Щоправда, там ще немає світильників та підведених комунікацій.

Друга частина вулиці, ближча до Муніципального ринку, чи не уся перерита. Тут повністю демонтовано асфальтове покриття та бордюри, з одного боку — тротуари. Нині на ділянці помітно три екскаватори, регулярно їздять самоскиди. Продовжуються роботи з демонтажу старих інженерних систем. 

Тротуари зберегли лише з одного боку, щоб пішоходи могли безпечно минати вулицю. Рух автомобілів через вулицю неможливий. 

Нагадаємо, що у плані реконструкції Батозької є заміна доріг та тротуарів, освітлення та трамвайних колій. Також є пункт з озеленення вулиці: мають постелити газони й висадити клени, сосни, акації. За виглядом це буде нагадувати нинішню Замостянську. 

Навпроти «Епіцентру» з обох сторін з'являться зупинки для трамваїв та автобусів. Буде закладено технічну можливість для запуску тролейбусів через цю вулицю.

Батозька матиме дві смуги для руху автомобілів, а також дві колії. Рух останніми для авто не заборонятиметься. Для зручності клієнтів комерційних підприємств, що розташовані вздовж Батозької, облаштують кілька паркомісць. Появи додаткових світлофорів не передбачено. 

Загалом на реконструкцію вулиці збираються витратити 175,6 мільйона гривень. Роботи триватимуть до 31 липня 2022 року.

 

Читайте також:

У Вінниці відкрився перший ялинковий ринок. Що та за скільки там можна придбати

Прибуде через одну хвилину. Чи варто вірити транспортним застосункам та розумним зупинкам

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Benya Raiderman

    Как было болото так до весны и будет

keyboard_arrow_up