Поклали асфальтне дорожнє покриття: як за п’ять місяців реконструкції змінилася Батозька

Поклали асфальтне дорожнє покриття: як за п’ять місяців реконструкції змінилася Батозька
  • У Вінниці на понад пів року перекрили одну із вулиць. Після закінчення усіх робіт вона має кардинально оновитися. Але що на ній відбувається прямо зараз?

Всередині березня у міській раді повідомили про відновлення робіт на Батозькій. За словами чиновників, місто планує якнайшвидше поновити рух транспорту на цій вулиці. 

До того часу підрядники закінчили більшість робіт з прокладанням та заміною інженерних комунікацій. Після відновлення робіт взялися за формування основ під дорогу на проїжджій частині та влаштування «оксамитового шляху» для трамваїв. Наразі частина Батозької вже заасфальтована, але рух оновленою дорогою поки що заборонений. 

Відео дня

Нагадаємо, Батозьку почали реконструювати 1 листопада 2021 року. У той самий день ми розповідали, що ж там відбувається: обмежений рух громадського та приватного транспорту, багато одиниць спецтехніки та працівників. 

Через два тижні після початку реконструкції ми знову побували там: демонтовані колії, котлован посеред вулиці, робота над заміною деяких інженерних комунікацій. 

Пройшов ще місяць і ми втретє показали, як виглядала реконструкція Батозької: котлован вже зарито, встановлені нові електроопори, з одного боку повністю демонтовані тротуари.

Через два місяці від початку реконструкції ми також були на місці. Тоді нам сказали про наміри до кінця зими поставити крапку з усіма інженерними комунікаціями. Також нас запевнили, що випереджають терміни. 

На місці ми побували й через три місяці від початку робіт: працювало 90% нового вуличного освітлення, закінчили роботи з прокладанням більшості інженерних комунікацій.

Після відновлення робіт, всередині березня, підрядники займалися розширенням проїжджої частини та закінчували роботи з інженерними комунікаціями. 

Додамо, що у плані реконструкції Батозької є повна заміна доріг та тротуарів, освітлення та трамвайних колій. Також є пункт з озеленення вулиці: мають постелити газони й висадити клени, сосни, акації. За виглядом це буде нагадувати нинішню Замостянську. 

Навпроти «Епіцентру» з обох сторін з'являться зупинки для трамваїв та автобусів. Буде закладено технічну можливість для запуску тролейбусів через цю вулицю.

Загалом на реконструкцію вулиці збираються витратити 175,6 мільйона гривень. Роботи триватимуть до 31 липня 2022 року.

Читайте також:

Де переселенці можуть зупинитися на ніч або залишитися жити. Умови та контакти прихистків

«Армія рабів завжди програє армії вільних людей». Олег Іваниця про свій шлях від актора до воїна

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Алёна Францева

    Віддасте ці кошти на броніки для наших хлопців,а дорога нікуди не діниться.
  • Вера Панчук

    Може краще купити ППО  ??? Чи війна вже закінчена ???
  • Галя Назаренко

    Краще на ці гроші купили автомати ,бронежилети
  • Ося Богатырь

    То как называются люди которые грабят страну во время войны? Из чего тот асфальт и те рельсы?

keyboard_arrow_up