«Армія рабів завжди програє армії вільних людей». Олег Іваниця про свій шлях від актора до воїна

«Армія рабів завжди програє армії вільних людей». Олег Іваниця про свій шлях від актора до воїна
  • Вінниччина має ще одного зіркового земляка, яким можемо пишатися.
  • Передчуваючи неминучість війни, відомий актор Олег Іваниця, який народився у Хмільнику, ще у січні почав поновлювати втрачений військовий квиток.
  • У перший же день війни він вступив до тероборони Києва, а днями склав Військову присягу.

Зірка серіалу «Жіночий лікар» та колишній учасник «Дизель Шоу» Олег Іваниця ні секунди не роздумував над тим, що має робити з початку повномасштабної війни.

Сьогодні спорядження автоматного магазина патронами актор називає найкращою медитацією, а блокпост, уквітчаний віршами українських класиків — фортифікаційним мистецтвом.

Про колишніх російських друзів, рабський менталітет народу, що живе у ординській парадигмі, та зміну власних пацифістських переконань Олег Іваниця розказав у інтерв’ю.

Відео дня

«У тероборону хотів записатися ще в кінці січня»

— Вранці 24 лютого я прокинувся не від вибухів, а від купи повідомлень у меседжерах, де було таке страшне слово: «Почалося»… У той же день вступив до лав тероборони Києва. Насправді я хотів записатися в тероборону ще в кінці січня. Тоді вже зрозумів, що, на жаль, щось відбудеться. Але мені сказали, що потрібен військовий квиток. Я почав його поновлювати — це зайняло майже місяць. Свій військовий якраз встиг забрати 23 лютого.

Патрулювання вулиць, контроль ввіреної нам території і підготовка до можливого наступу орків — це основні функції нашого підрозділу, який з кожним днем стає все більш підготовленим. Все більше людей хочуть, щоб нас відправили туди, поближче до орків. У нас щоденно стрільби, тренування — забезпечуючи спокійний тил і прикриваючи наші війська, ми все більше готові до прямих зіткнень.

«Це вже не злість, це сухе бажання, щоб всі кацапи здохли»

— Я читав якось історію, де персонаж, опинившись на війні, завжди стріляв поверх голів противника, щоб не брати гріх на душу. Колись я думав, що в таких обставинах, теж буду діяти подібним чином. Колись. Зараз — хєр.

Гріх — залишати виродків живими. Тому все, як вчать на стрільбах. Працюєш трохи нижче центру корпуса.

І це вже не злість, це сухе бажання, щоб всі кацапи, які прийшли на нашу землю зі зброєю — здохли. Кацапи в широкому розумінні, разом з бурятами, кадирівцями і іншою звіриною.

Про колишніх друзів і рабську ментальність росіян

— У росії в мене були друзі. Але тут ключове слово «були», тому що жоден з них не сказав ні слова про агресію. Тож я видалив їх звідусіль.

Чи можна буде колись пробачити цей геноцид? Це дуже складне запитання. Напевно, це питання десятиліть. Коли ти бачиш всю цю кількість мирних людей, дітей, які загинули… Це ж не тільки проблема у пуйло, яке віддало накази. Це все люди, які стріляють, які підтримують…

Однозначно зрощенню фашизму у росії потакає народ: або своєю пасивністю, або своїм боягузтвом, а швидше — і тим, і іншим.

Якщо росіяни вважають, що одним із найкращих правителів росії був сталін, то навіть після пуйла у них, швидше за все, буде щось подібне.

Якщо порівнювати скачки рейтингу путіна, вони відбувалися саме під час чеченської війни, грузинської війни, анексії Криму. Це і є пряма відповідь: «Хотят лі рускіє войни?» Вони це, на жаль, підтримують. Бо живуть у якійсь ординській парадигмі: що імперія має завжди рости. Мають найбільшу країну, величезні пусті території, але приєднується ще якийсь дотаційний регіон і вони все одно цьому радіють. Мені важко зрозуміти цю логіку.

Ну і другий атрибут: хан завжди правий, хан над законом. Це така рабська ментальність. І я би хотів, щоб вони виправились, але у те, що це відбудеться, не дуже віриться.

Про російську мову у житті наших дітей

— На найближчі кілька десятиліть до російської мови буде приблизно таке ж саме відношення, як до німецької після Другої світової. При всій повазі до сучасних німців, але тоді не особливо цікавились, чи ти з Німеччини, чи ти з Австрії, чи з якоїсь німецької колонії. Люди чули німецьку мову і виражали своє відношення — і, звичайно, не завжди просто словами.

Тому у нинішніх умовах, подумайте, чи дійсно ви хочете присаджувати своїх дітей на російську мову.

На холодний розум всі усвідомлюють, що російська мова — це не тільки мова пуйла і його стада рабів. Це мова Довлатова, Солженіцина, Цоя, Макаревича, Ахеджакової і так далі. Але коли розумієш, що накази бомбити мирні міста і села віддавались російською, то холодна голова може стати гарячою.

«В перемогу вірять всі»

— Мій особистий прогноз — війна закінчиться за два місяці. В перемогу вірять всі і це однозначно надихає. Інакше бути не може!

Ми всі неймовірно мотивовані. Я відчуваю величезну підтримку від близьких, рідних і просто від людей, які знаходяться навколо. Всі готові допомагати будь-чим.

У мене була така картина: пам’ятаєте, сніг був пару тижнів тому? Ти стоїш на посту, ранок вже, ледь-ледь сонечко і їде дядько на велосипеді по цьому снігу. Питаю: «Куди ви їдете? Документи». А він каже: «Їду на хлібзавод, бо хлопцям треба хліб».

Це для мене найбільша мотивація. Нас не треба заставляти щось робити. Ми самі розуміємо: якщо ми зараз не згуртуємось, не захистимось від орків, то наші діти, на жаль, ризикують стати орками. А ми не можемо цього допустити!

Ми переможемо, тому що ми разом. Армія рабів завжди програє армії вільних людей.

«Наш блокпост тепер уквітчаний віршами. Плетивом покрився теплих рук»

 

Читайте також:

«Дякую за світанки»: АСАФАТОV презентував новий кліп з подякою ЗСУ і людям, що стали рідними

У Вінниці переселенцям пропонують сеанси арт-терапії. Де і як записатися?

Вінницький планетарій відновлює свою роботу. Афіша зустрічей під зоряним небом

Де збирають або пропонують допомогу? Перевірені оголошення про воєнні потреби Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Наталія Горбенко

    Нехай Бог вас всіх вбереже,ангела- охоронця вам!!!
  • Alexander Kiseloff

    ❤️❤️❤️
  • Валентина Мельниченко

    Захоплююсь вами,як актором,а зараз ще більше.Наш земляк,не втік з України,а приєднався до лав ЗСУ.Поступок справжнього українця.З такими захисниками вороги  будуть"драпати"прямо на свою кацапщину.Слава Україні!
  • Елена Черноморск

    Боже бережи Військових ЗСУ!
    Дай йому Боже довгих років життя!

keyboard_arrow_up