Сучасний комплекс замість готелю «Південний Буг»: чи відновили роботи зі зведення хмарочоса?

Сучасний комплекс замість готелю «Південний Буг»: чи відновили роботи зі зведення хмарочоса?
  • Впродовж кількох останніх місяців минулого року у Вінниці демонтовували готель «Південний Буг». На його місці забудовники пообіцяли звести сучасний  мультифункціональний комплекс Bogun City. Що зараз відбувається на будмайданчику?

Майбутній комплекс Bogun City — це чотири висотки з апартаментами бізнес-класу, офісними приміщеннями, готелем, торговими площами, а також підземним паркінгом та розважальними закладами. Анонсована висота будинків: 10, 14, 17 та 21 поверхи.

До початку цього року підрядники вивезли майже все будівельне сміття, що лишилося від колишнього готелю. Приблизно тоді ж стартували роботи зі зведення майбутніх висоток. Територію під майбутню забудову огородили високим парканом, паралельно відкривши відділ продажів та пост охорони. 

Наш журналіст був на будмайданчику наприкінці січня. Тоді там розпочинали рити котлован під 10-поверхівку. Також було помітно розрівняну поверхню вздовж усього майданчика.

Відео дня

Візуалізація майбутнього комплексу

Відтоді минуло п’ять місяців. На будмайданчику наразі немає ані робітників, ні спецтехніки. Ніяких робіт від початку війни там не велося. 

Територія так само огороджена парканом. Відділ продажів перетворився на пункт видачі гуманітарної допомоги для переселенців (вживаного одягу). 

Посеред будмайданчику видніється кілька куп з побутовим та будівельним сміттям. У незакінченому котловані набралися калюжі з дощовою водою. Територія поросла травою.

Ми хотіли дізнатися про ймовірні дати відновлення робіт у відділі продажу, однак вказаний номер наразі недоступний. 

Історія готелю «Південний Буг»

Як ми вже писали раніше, цей комплекс розпочав свою роботу ще 50 років тому, в 1971. Готель був знаний серед вінничан, і не тільки. Тоді тут селилися люди з всього Радянського Союзу. 

Готельний комплекс складався з двох частин: готель і ресторан. А з'єднані ці два приміщення були між собою просторим холом. 

З 1993 року товариство «Фірма-Акцент» отримало «Південний Буг» в довгострокову оренду. 

У 2008 році розпочалися розмови, щоб продати цей цілісний майновий комплекс. Тоді ніхто його не купив. 

Наприкінці 2019 за право викупити нерухомість боролися дві фірми — приватне підприємство «Корпорація Максимум» і товариство «Агро Дельта Плюс». Виграло друге. Детальніше про цю фірму можете прочитати ТУТ.

За майновий комплекс «Південного Бугу» товариство запропонувало 40 мільйонів 956 тисяч гривень. Тоді стан готелю експерти оцінили, як непридатний та такий, що потребує капітального ремонту. 

 

Читайте також:

Планують житловий квартал в районі Аграрного університету. Триває обговорення проєкту забудови

У державній власності та з бомбосховищем: яким має бути соціальне житло для переселенців?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Людмила Цимбал-Бондар

    Знов якісь склепи і мовзолеї.Гранітне страховисько.І калюжка зовсім не дощова,вона там спочатку була,чи дощ ,чи спека 2 тижні-калюжка на місці.
  • Читач73

    А чому ні у кого не виникає питання, як землю у центрі міста, біля річки у найбільш людному прохідному місці, площею більше 1 гектара могли продати за нікчемні 40 млн гривень? Це що за приколи? як таку коштовну землю можна продати за ціною добротного приватного будинка площею 15-20 соток? Хоча чому я дивуюся ми ж в Україні...

    Ксения Окунева reply Читач73

    Взагалі, чий то комплекс? І біля якого об'єкта будується? Невже то є славнозвісний ( як і сумнозвісний) Roshen. А як ставляться, я би сказала - відносяться міська і обласна влада до п'ятого президента України?
  • Бабулька Ягулька

    Какой ужас

keyboard_arrow_up