«Роботи частково призупинені»: як за пів року реконструкції змінилася Батозька

«Роботи частково призупинені»: як за пів року реконструкції змінилася Батозька
  • У Вінниці на понад пів року перекрили одну із вулиць. Після закінчення усіх робіт вона має кардинально оновитися. Але що на ній відбувається прямо зараз?

Роботи з реконструкції Батозької були частково призупинені, після початку широкомасштабного вторгнення. Однак вже в середині березня у Вінницькій міській раді повідомили про відновлення реконструкції. 

Заступник директора департаменту комунального господарства ВМР Юрій Ковальчук розповів тоді, що вони планують у найкоротші терміни закінчити роботи з перекладання інженерних мереж. Після цього планували одразу перейти до робіт з облаштування проїжджої частини та відновлення руху транспорту через Батозьку. 

На початку квітня там були вже сформовані основи під проїжджу частину та трамвайні колії. Дещо пізніше частково поклали плити, що на них мали лежати самі колії. Однак останніми тижнями роботи на вулиці практично не ведуться. На місці працює лише кілька робітників та одиниць спецтехніки, які виконують другорядні задачі.

Відео дня

— Працюємо над майбутньою зеленою зоною. Вирівнюємо покриття до рівня дороги, робимо розширення цієї зони, — розповідають підрядники. — Дорожнім покриттям та коліями будемо займатися, коли буде фінансування та пальне. Якщо ці питання будуть вирішеними, то сюди без проблем вийде 50-70 людей. 

Наразі рух вулицею обмежений. Водії можуть перетинати її лише однією смугою та по бездоріжжю, оскільки асфальт ще не покладений.

Директор департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Семенюк підтверджує, що роботи справді частково призупинили, тому обсяги реконструкції останнім часом маленькі. 

— Це пов’язано з неможливістю фінансування, тому що Казначейство не пропускає платежі. Іншою проблемою справді є нестача палива, — пояснює Юрій Семенюк. — Наразі на Батозькій нічого не закінчене на 100%. Активна фаза робіт закінчилася там на дорожньому покритті. 

Відомо, що на реконструкцію вулиці збираються витратити 175,6 мільйона гривень. За планом роботи мали тривати до 31 липня 2022 року. У департаменті комунального господарства не змогли відповісти на питання про те, наскільки вони відстають від зазначених термінів і коли тепер закінчиться реконструкція. 

Нагадаємо, Батозьку почали реконструювати 1 листопада 2021 року. У той самий день ми розповідали, що ж там відбувається: обмежений рух громадського та приватного транспорту, багато одиниць спецтехніки та працівників. 

Через два тижні після початку реконструкції ми знову побували там: демонтовані колії, котлован посеред вулиці, робота над заміною деяких інженерних комунікацій. 

Пройшов ще місяць і ми втретє показали, як виглядала реконструкція Батозької: котлован вже зарито, встановлені нові електроопори, з одного боку повністю демонтовані тротуари.

Через два місяці від початку реконструкції ми також були на місці. Тоді нам сказали про наміри до кінця зими поставити крапку з усіма інженерними комунікаціями. Також нас запевнили, що випереджають терміни. 

На місці ми побували й через три місяці від початку робіт: працювало 90% нового вуличного освітлення, закінчили роботи з прокладанням більшості інженерних комунікацій.

Після відновлення робіт, всередині березня, підрядники займалися розширенням проїжджої частини та закінчували роботи з інженерними комунікаціями. 

На початку квітня місце під трамвайні колії на Батозькій було вже заасфальтованим, але рух вулицею був все ще забороненим. 

Додамо, що у плані реконструкції Батозької є повна заміна доріг та тротуарів, освітлення та трамвайних колій. Також є пункт з озеленення вулиці: мають постелити газони й висадити клени, сосни, акації. За виглядом це буде нагадувати нинішню Замостянську. 

Навпроти «Епіцентру» з обох сторін з'являться зупинки для трамваїв та автобусів. Буде закладено технічну можливість для запуску тролейбусів через цю вулицю.

Читайте також:

Дефіцит пального не зникне ще довго. Що чекає на вінницьких водіїв найближчим часом?

Вінничанам на замітку: з яких міських криниць не можна пити воду?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Next

    Директор департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Семенюк, є випадково призначений  нездара, який вміє тільки добре брехати, та видавати уявне за дійсне.

    Тыдыш reply Next

    Ти, що мітив на це місце?

    Next reply Тыдыш

    На цьому місці, має бути розумний професіонал, та порядна людина, а головне щоб не був брехуном і пихатим хвальком.

keyboard_arrow_up