«Заробляю 4-5 тисяч гривень на тиждень»: умови й розмір зарплати таксистів у Вінниці

«Заробляю 4-5 тисяч гривень на тиждень»: умови й розмір зарплати таксистів у Вінниці
  • У Вінниці понад десять служб та агрегаторів таксі. В кожній з них водіям обіцяють вигідні та зручні умови праці. Ми переглянули пропозиції роботи, а потім попросили вінницького таксиста розповісти, як насправді. 

Нашого героя звати Олег. Після того, як він втратив основну роботу, чоловік почав шукати альтернативний заробіток. Знайшов оголошення про набір водіїв в одну із міських служб таксі. Авто компанія надавала своє. Оскільки власної машини Олег не мав, то ідея здавалася йому привабливою. Приїхав на співбесіду. На ній йому описали майбутню роботу в яскравих фарбах, одним словом, зацікавили.

— Того ж дня я виїхав таксувати на автомобілі 2020-го року випуску. Попрацював до вечора. У такому режимі я працював до кінця тижня. Після настав день розрахунку, — розповідає Олег. — Мені обіцяли зарплату 15 тисяч на тиждень. Та на ділі за шість днів я заробив 1260 гривень. Тому, що за правилами компанії я маю віддавати 50% каси, а також заправлятися на власні кошти. 

Олег говорить, що умови його не влаштовували, тому він пішов з тієї служби. Пізніше йому порадили брати автівку в оренду. Олега додали до однієї з Телеграм-спільнот з оренди автомобілів у Вінниці та до водійського чату. 

Відео дня

— Я досить швидко зміг знайти собі авто за 2500 гривень на тиждень. Обслуговує її власник, — продовжує таксист. — У мене вільний графік. У середньому заробляю 4-5 тисяч на тиждень. Працюю лише вранці та ввечері по 2-3 години, коли підвищений попит. Особисто для мене оренда авто стала найкращим варіантом. Нікому б не радив погоджуватися на користування автівками компанії чи автопарку. 

Ми знайшли одну таку Телеграм-спільноту. До прикладу, орендувати Hyundai Sonata 2014-го там пропонують за три тисячі гривень на тиждень. Обслуговування та ремонт коштом власника. Renault Megane вінничанам пропонують за 360 гривень за добу. Renault Clio — 2200 за тиждень. Ремонт — власник. 

Якщо автівка власна або взята в оренду, продовжує Олег, то в середньому комісія від кожного замовлення складає 15%. У першому випадку паливо та ремонти має оплачувати водій. У випадку оренди — власник автівки. 

— Зараз прослідковується така тенденція, що більшість водіїв поєднують роботу в 2-3 компаніях одночасно. Для більшої продуктивності, — пояснює Олег. — Заробляти в таксі реально. Мова про 10-30 тисяч на місяць. Конкретно це залежить від кількості годин на лінії, класу авто, бо чим воно краще, тим більше замовлень і кращі тарифи, чистоти в авто, комунікабельності водіїв, чайових та багатьох інших чинників. 

На наш запит в Google про таксі у Вінниці, показує понад десять різноманітних служб та агрегаторів. Ми знайшли оголошення про пошук водіїв у деякі з цих служб. 

До прикладу, на сайті Bolt величезними буквами пишуть: «Заробляйте до 30 тисяч гривень на авто компанії». Серед переваг там перераховують заробіток у розмірі 55% від каси та можливість отримувати щоденні виплати за виконану роботу. На своєму авто, як йдеться на сайті, можна заробити до 35 тисяч на місяць. Серед вимог: наявність техпаспорта та відсутність судимостей.

На сайті «Екотаксі» йдеться, що водіям надають автівки на електротязі. Орендну плату за авто обіцяють не брати. Натомість гарантують гнучкий графік роботи, офіційне працевлаштування та високий рівень заробітної плати. Олег говорить, що «Екотаксі» єдина служба у Вінниці з офіційним працевлаштуванням. Зарплатня там 12-15 тисяч гривень на місяць. Зміна, за його словами, може тривати понад 12 годин. 

У компанії Sprut пропонують вільний графік та заробітну плату до 27 тисяч гривень на місяць. Або від 1200 гривень за зміну. При цьому водії мають мати власні автівки. Є можливість їхнього брендування, якщо вони не старші 2010 року. Комісію з поїздок також обіцяють мінімальну, хоча й не конкретизують її розмір. 

У «Таксі 838» готові брати водіїв як на повну зайнятість, так і часткову. Обіцяють бонуси за брендування, відсутність вступних внесків, мінімальну комісію за замовлення, вільний графік. Досвід водіння від трьох років. Автівка має бути власною, обов’язково іномаркою не нижче Chevrolet Aveo, в хорошому стані. Обіцяна зарплатня: 20 тисяч гривень + відсотки та бонуси.

Читайте також:

Купити зброю у Вінниці. Перевірили ціни в магазинах і дізналися процедуру оформлення

Сучасний комплекс замість готелю «Південний Буг»: чи відновили роботи зі зведення хмарочоса?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • It ttuu Ĥhyttr

    .
  • сергей лымарь

    какие там тысячи на миску супа хотя б заработал с 8 утра до 8 вечера если останеться 200 гр это супер75 %это расходы а еще ремонт машины
  • Mykola Gigal

    Тариф 45грн литр бенза 52,12%комисия за заказ,4%пополнить баланс 2.5% вывод баланса 838 спонсор волонтерства посчитайте сами
  • Юрій Ковальчук

    Боже який пиз...

keyboard_arrow_up