З самого дитинства щороку я чекала, коли настане той самій момент, коли на кухні збирались мама та бабуся для приготування святкових страв. Улюбленим традиційним частуванням у нашій родині є сирна запіканка.
Для того щоб приготувати цю страву, вам знадобиться:
Домашній сир - 1 кг.
Вершкове масло – 200 гр.
Домашні яйця – 5 шт.
Цукор – не менше 1 стакану (більше на смак)
Родзинки, курага, цукати – на смак
Ваніль, кориця – на смак
Яйця потрібно збити з цукром, додати в перетертий через сито сир разом з розтопленим маслом, манкою і ваніллю, добре перемішати. Після чого додаємо родзинки, цукати, курагу і корицю за смаком. Запікаємо бабку в змащеній маслом формі при 180С приблизно 40 хвилин. Даємо страві охолонути, після чого дістаємо з форми.
Для того, щоб прикрасити запіканку, можна приготувати глазур. Для цього беремо:
Цукрову пудру – 1 стакан
Яєчні білки – 1-2
Лимонний сік – 1 ст. ложка
Збиваєте білки з соком та пудрою. Потім виливаєте на запіканку та даєте застигнути.
Сирна запіканка чудово прикрасить ваш великодній стіл. Неповторного смаку страві додасть повидло або варення.
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 17 від 23 квітня 2025
Читати номер