Поліція нова — форма стара. Чому правоохоронці досі ходять «у міліцейському»

Поліція нова — форма стара. Чому правоохоронці досі ходять «у міліцейському»
  • З 1 січня цього року усіх поліцейських мали б перевдягти у нову форму
  • Але у Вінниці досі можна побачити правоохоронців у міліцейських костюмах
  • Нову форму таки дали, але не всім. Чому?

Із 1 січня 2017 року на території України правоохороні мали б повністю перейти на нову поліцейську форму. Не можна використовувати старі міліцейські атрибути, логотипи, емблеми.

Журналіст 20minut.ua разом з активістами коаліції ГО «НІКА» взяв участь у моніторингу на наявність поліцейських жетонів, нових посвідчень та форми.

Як проходив моніторинг

Відео дня

На вулиці та у міських відділеннях поліції. Правоохоронців просили представитися, показати посвідчення та жетон. Якщо на ньому була форма старого зразку, то намагалися дізнатися, чому досі не змінили на нову.

Біля відділення поліції на вулиці Пирогова увагу привернув чоловік без форменного одягу, який приїхав на авто поліції охорони. За його словами, він не є правоохоронцем. Те, що користується службовою машиною пояснив тим, що ніби працює у цій структурі. Ким саме — невідомо.

Загалом, було опитано 9 поліцейських. Ті, які були вдягнені у стару форму, розповіли що нового форменного одягу катастрофічно не вистачає. Кажуть, що на нього у керівництва поліції немає грошей. Один з правоохоронців сказав, що новий одяг йому видали, проте на два розміри більший, ніж потрібен. Тому носити його чоловік не може.

З синіх курток зняли старі міліцейські шеврони.

Моніторинг поліції в Україні проводиться за ініціативи Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ).

Немає грошей — немає форми

Анна Олійник, прес-офіцер обласної поліції

— Наші працівники справді ще не до кінця укомплектовані новою формою. Причина — неналежне фінансування. Насамперед новий форменний одяг отримують ті правоохоронці, які найбільше працюють з населенням. До кінця цього тижня форму нового зразка отримають усі дільничні інспектори області. Увесь склад поліції будемо доукомплектовувати по мірі надходженя однострою.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Сергеев Сергей

    Им хоть бантик повесь, все равно суть не изменится!!! Как были мен..ми так и останутся. несмотря ни на какую форму и Приусы...

    Vladimir Molotov reply Сергеев Сергей

    ACAB
  • Anonymous

    Глядя на "однострiй" полиции напрашивается вывод что это все-таки не полиция а "народное ополчение". Кто в чём гаразд. А теперь вопрос? Если у меня требует что-то человек одет "типа полицейский" я должен выполнять его требования или усомнится в их законности? Да они сами уже друг друга не узнают. Пример? Княжичи.

    Анонім reply Anonymous

    Викидати зразу багато тон придатного одягу - недобре. Хіба що вдома в якості роби використовувати будуть старий одяг.

    Правильно роблять: заміна в міру старіння, поступово.

    Anonymous reply Анонім

    який "придатний"? ти подивись на їй зовнішній вигляд. там 90% форми треба було викинути ще 2-3 роки назад.

    Next reply Anonymous

    Представникам правоохоронних органів у СТАРІЙ формі  з 01.01.2017 року, можна відмовляти у їх вимогах.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up