Погляньте, як ми «оживили» відомі пам’ятники Вінниці завдяки нейромережі

Погляньте, як ми «оживили» відомі пам’ятники Вінниці завдяки нейромережі
  • Все, ніби у фантастичних фільмах: пам’ятники рухаються, усміхаються та споглядають за вами. 
  • Завдяки вже відомій нейромережі Deep Nostalgia, яка може «оживляти» світлини, додали життя вінницьким пам’ятникам. 
  • На наших відео ви зможете побачити, як усміхається Шевченко, що «сидить» біля музею, та помітити, як уважно пильнує Артинов на площі Європейській. 

Нещодавно популярною стала нейромережа Deep Nostalgia. Ми вже випробовували технологію і додали міміку 15 відомим людям, які вже померли. Подивитися, як усміхається Стус з портрету чи як суворо дивиться на вас Леонтович, можна ТУТ. 

Спробувати оживити фото може кожен. Для цього потрібно завантажити чітку фотографію, щоб нейронна мережа змогла розпізнати обличчя. Далі — зареєструватися, і у вас буде кілька безкоштовних спроб «оживити» фото без платної підписки. 

Цього разу ми спробували «оживити» місцеві пам'ятники. Що з цього вийшло? Дивіться. 

Відео дня

Григорій Артинов

Пам'ятник вінницькому архітекторові Григорію Артинову, який багато в чому сформував архітектурне обличчя міста, відкрили на День міста-2010. Це був рік 150-літнього ювілею Артинова. 

Іван Бевз

Пам’ятник керівнику радянського підпілля 1941-42 рр. під час німецької окупації у Вінниці встановили в 1979 році. Скульптор — Левицький, архітектор — Устинов. 

Симон Петлюра

Встановлений пам'ятник у 2017-му році поблизу будівлі Вінницького обласного радіо, де знаходилася військово-похідна канцелярія Симона Петлюри. 

Михайло Коцюбинський

Письменник в українську літературу увійшов як майстер психологічної прози. Вершинами його художнього стилю критики вважають «Fata morgana», «Що записано в книгу життя», «Тіні забутих предків». Знаходиться пам'ятник на проспекті названому на його честь. 

Художник 

Створив пам’ятник скульптор Володимир Оврах. Свого часу він розповідав, що це творіння — узагальнений образ митця. Проте у соцмережах пишуть, що прототипом скульптурного персонажа був вінницький художник Микола Павлюк, який помер ще у 80-х роках. 

Євгенія Прунмайер

Пам'ятник розташований на Вулиці Соборній, біля готелю «Франція». Автор Володимир Оврах. Своєю появою ця будівля завдячує Євгенії Прунмаєр, яка була австрійською підданою. Вона в 1897 році зверталася до міської думи з проханням побудувати на своїй землі нову садибу. 

Тарас Шевченко

Пам'ятник Шевченку встановили біля краєзнавчого музею на однойменній площі. Цей вінницький Тарас вирізняється тим, що зображений молодим, у віці 35 років, саме таким, яким від був, перебуваючи на Поділлі у складі мистецької експедиції.

Микола Пирогов

Видатному хірургу, чиє життя було тісно пов'язане з містом, встановили у місті кілька пам'ятників. Один із них знаходиться на вулиці, названій на його честь. 

Музикант

Цей пам'ятник створений В’ячеславом Пастернаком. Він виготовлений з металу і з’явився у місті відносно недавно, кілька років тому. 


Читайте також:

Наскільки добре ви знаєте пам'ятники Вінниці? Тест

Вінницький священик розпочав сольну співочу кар’єру. Він вже представив дебютну пісню та кліп на неї

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Next

    Дуже дивно  що автор  забула про памятник  героям Чорнобиля, який  розташований між набережною і центральним автовокзалом. Автор памятника, Козерацький.

    Logeximo company reply Next

    Next reply Logeximo company

    Logeximo company  -соплячок, дуже приємно що ти вже навчився копіювати чуже і вистасляти за своє, але тиж не думай що вкравши моє, цього не бачать і не знають інші

    Logeximo company reply Next

    що ви дурепе клоунаде скажете на це

    Logeximo company reply Next

    Next reply Logeximo company

    Сопливий СЛАБАК і  ЗЛОДІЙ

    Logeximo company reply Next

    Logeximo company reply Next

    хто злодій????
    тітка валя или жарений сопляк которий корчит из себя бога ра

    Logeximo company reply Next

    Next reply Logeximo company

    Logeximo company reply Next

    Logeximo company reply Next

    Logeximo company reply Next

    Logeximo company reply Next

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up