Пішла з життя вчителька школи № 23 Марія Пащук. Її називали педагогом з великої літери

Пішла з життя вчителька школи № 23 Марія Пащук. Її називали педагогом з великої літери
  • Марія Пащук присвятила 48 років педагогічній діяльності, понад 36 із яких працювала вчителькою історії у школі-гімназії № 23.

Вчора, 29 березня, не стало вчительки історії школи № 23 Марії Пащук. Про це того ж дня повідомили на сайті навчального закладу.

«Немає слів, щоб висловити співчуття з приводу неочікуваної смерті людини, яка заслуговує на найкращі слова поваги та шани. 29 березня 2021 року колектив комунального закладу «Навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія № 23 Вінницької міської ради» втратив чудову колегу, вчителя, залюбленого в дітей, свою професію і квіти, — зазначають на сайті школи. — Передчасно пішла з життя Пащук Марія Іванівна, учитель історії, висококваліфікований педагог, людина чуйна, добра, хороша». 

Жінка присвятила 48 років свого життя педагогічній діяльності і більше як 36 років провела у стінах 23-ої гімназії. 

Відео дня

У навчальному закладі додають, що за цей час Марія Пащук відкрила дорогу в доросле життя багатьом випускникам і завжди сіяла добро в душі дітей.

«Її любили й поважали колеги, батьки, учні за чуйне й добре серце, за материнську теплоту й розуміння, за те, що вона завжди підтримувала ініціативу, заохочувала творчість, помічала і схвалювала найменшу іскорку нового, — читаємо далі у повідомленні. — Боляче, невимовно боляче говорити й писати ці слова...Пішла з життя дорога людина кожному з нас. Із болем у серці ми визнаємо, що вже ніколи не отримаємо її підтримки, не почуємо її влучних жартів та не скористаємося її мудрою порадою».

На facebook-сторінці школи вінничани почали залишати слова співчуття.

«Найщиріші співчуття близьким...Вічна та світла пам’ять Марії Іванівні, вчительці з великої літери та надзвичайно добрій, уважній, чуйній людині, котра завжди підтримувала своїх учнів, зігрівала теплим словом»,  — написала Алиса Навроцкая.

«Вічна пам’ять! Дуже хорошою людиною та гарним вчителем була Марія Іванівна», — додала Ирусик Ирчик.

«Вічна пам’ять...Велика втрата...Немає слів...Ви назавжди у наших серцях…», — читаємо у коментарі Inna Sivolap.

«Вічна пам’ять. Нас покинула справжня вчителька. Педагог з великої літери. Прикро і сумно», — прокоментував Анатолій Мариянчук.

«Вічна пам’ять! Вчитель з великої букви, дуже шкода, що таких мало. Її уроки досі пам’ятаю», — поділилась Валюша Пилинь.

Це вже не перша смерть вчителя з початку пандемії. Через це серед вінничан почали ширитись розмови про важливість продовження дистанційного навчання до кінця навчального року, щоб зберегти життя і здоров'я працівників шкіл. 

Ми також звертались до освітян, щоб дізнатись їхню думку з цього приводу. Деякі вчителі зізнались, що підтримують дистанційне навчання, бо розуміють всі можливі наслідки. Детальніше про це, нагадаємо, можна прочитати у матеріалі:

Крім того, за останній час не стало відомого художника, лікаря, вчительки музики... Є втрати серед наших земляків і на фронті. Ось деякі з цих сумні новини:

 

Читайте також:

Не короною єдиною, або Які ще епідемії вирували на Вінниччині в минулому

Від чого найбільше помирали вінничани у 2020 році? Спойлер: не від корони (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Калінчук Людмила

    Просто прекрасна людина! Царство їй небесне!
  • Тамара Самсонова

    Скорбим....
  • Марина Шевченко

    😢
  • Сергей Войнов

    Соболезную родным, близким. Земля пухом, царства небесного.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up