Від чого найбільше помирали вінничани у 2020 році? Спойлер: не від корони (ІНФОГРАФІКА)

Від чого найбільше помирали вінничани у 2020 році? Спойлер: не від корони  (ІНФОГРАФІКА)
Зображення ілюстративне / BBC
  • У Вінницькій області у 2020 році померло 25 379 осіб, з них 4 298 у Вінниці.
  • Ми з’ясували найчастіші причини смертей та дізнались, на якому місті серед них COVID-19.

Щороку Головне управління статистики у Вінницькій області оприлюднює серед іншого інформацію про кількість померлих за окремими причинами смерті. Здавалося б, у трійці лідерів 2020-го мав опинитися коронавірус, але це не так.

Найпоширенішими причинами смерті стали хвороби системи кровообігу, злоякісні новоутворення, захворювання органів травлення, дихання, а також зовнішні причини, серед яких навмисне самоушкодження та транспортні нещасні випадки.

Найменше ж людей у 2020 році померло від хвороб кістково-м'язової системи та сполучної тканини, хвороб шкіри та підшкірної клітковини і від хвороб крові й кровотворних органів.

Відео дня

Що стосується COVID-19, то ідентифікований вірус забрав життя 496 осіб, а не ідентифікований — дев’яти.

 

 

Додамо, що минулого року у Вінницькій області народилось 11 486 дітей, а в нашому місті — 2 999. За інформацією Головного управління статистики у Вінницькій області, станом на 1 січня 2021 року в області є 1 529 123 наявного населення, з яких 370  601 у самій Вінниці.

Раніше, нагадаємо, ми зробили репортаж з обласного патологоанатомічного бюро та порахували скільки коштують похорони у Вінниці

 

Читайте також:

«Зроблю фото в вашому гральному закладі»: як у Калинівці журналісти закрили ігрові автомати

«Акордеон може звучати по-сучасному»: доводить 10-річний вінничанин Артем Пазюк

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Svyatoslav Usatyuk

    Серцево-судинні захворювання - не читаючи "статті". Вгадав?
  • Вадим Дмитриев

    У нас все очень сложно с кардиологами. Кардиологов в городе есть, но многие из них заканчивают развиваться где-то в районе окончания учебных заведений и на уровне ежедневной практики, которую превращают в назначения по накатанной. Современную литературу не читают, конференции не посещают, передовыми методами не интересуются, исследованиями и рынками не интересуются. Можно посетить рандомного кардиолога и лечится препаратами и методами, которыми еще твоего деда лечили. Ковидные проблемы сделали некоторых из кардиологов еще печальней. Неправильно непрофильному врачу лечить не свой профиль. Многие и в своем то профиле давно отстали со своими проблемами, вечной усталостью от непрофильных задач и т.д.. Но шо поделать. Самая лучшая советская медицина берет свое, а дополнительная нагрузка ее просто добивает. В наше время и в нашей стране лечится бывает и просто опасно. Врачи очень разные. У одного навыков достаточно, чтобы буквально "с первого взгляда" выявить проблему и приступить к ее решению, а другой может помочь разве что за дорого проводить пациента на тот свет, при этом будучи отличным психологом, прекрасно усыпляя бдительность пациента, когда лечится серьезно нужно начать не просто поскорее, а еще позавчера. Что многие наши врачи умеют реально мастерски, так это прикрывать друг другу задницы, когда кто-то из них налажает. Вот тогда бегать пациенту или родственникам реально зелебобами, а ничего лишнего и обличающего в сопроводительной документации им не найти, как и свидетелей ошибки. Тут можно аплодировать стоя подобному мастерству, а равных найдется мало.
  • Светлана Куриневская

    Якась дурня! !!!
  • Марина Креминская

    Какая нужная и позитивная информация...... бред сивой кобылы
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up