На 75 році життя помер директор сьомої школи-ліцею Олександр Сухомовський

На 75 році життя помер директор сьомої школи-ліцею Олександр Сухомовський
  • Не стало директора Вінницької школи-ліцею №7 Олександра Сухомовського. Сумну звістку повідомили вранці, 22 вересня.

Олександр був педагогом від Бога. Його добре знали вінничани, поважали та любили.

Останнім часом хворів. З пневмонією лежав у лікарні. Наші джерела повідомляють, що у чоловіка виявили коронавірус.

Редакція 20minut.ua висловлює щирі співчуття рідним та близьким.

Відео дня

— Вночі не стало Олександра Григоровича Сухомовського - директора ліцею №7 у Вінниці…Мої доньки – Анна і Ліза ходили в Його автентичну школу…Він жив школою. І школа жила з Ним...Казав: «Своє серце віддаю дітям». І віддав…Він любив наших дітей. Знаходив правильні слова для кожного…Світла пам'ять, — написав у фейсбук голова ОДА Сергій Борзов.

Довідка

Олександр Григорович розпочав трудову діяльність із 1962 року робітником Вінницького агрегатного заводу, а в 1963 році став студентом Вінницького державного педагогічного інституту. У період 1964-1967 рр. проходив службу в лавах Радянської Армії. Продовжував навчання у  Вінницькому державному педагогічному інституті імені М.Островського.

У 1970 р. захистив диплом і обійняв посаду директора початкової школи с. Сорочин Вінницького району.  Працював директором клубу кондитерської фабрики в м.Вінниця. За роки освітянської роботи працював учителем, заступником директора  з виховної роботи, заступником директора з навчально-виховної роботи, директором школи.

Олександр Сухомовський спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист, Заслужений працівник освіти України (2006), Нагороджений знаком МОН України «Василь Сухомлинський», медаллю і дипломом І ступеня «Pro Memoria» Республіки Польща, фіналіст програми «Партнери в освіті» (2003), переможець міського конкурсу «Директор року» у номінації «Директор-новатор», Лауреат обласної педагогічної премії (2008), переможець конкурсу «Директор ХХІ століття» 2013 р., переможець V, VI, VII міжнародних виставок «Сучасні заклади освіти» 2014 р., 2015 р., 2016 р.

 

 

Читайте також:

Минулої доби від COVID-19 померли двоє чоловіків 49 та 75 років

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Наталя

    Олександр Григорович, світла вам пам'ять!
  • Наталя

    Олександр Григорович, світла вам пам'ять!
  • Олена Єфімова

    Дуже боляче... Вчитель, Людина...
  • Тетяна Стефанишена

    Світла пам'ять Учителю, Педагогу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up