«Партія Вінничан» оприлюднила прізвища засновників (Пресслужба «Партії Вінничан»)

«Партія Вінничан» оприлюднила прізвища засновників (Пресслужба «Партії Вінничан»)

Засновник вінницької партії – Микола Філонов. Співзасновник партії – почесний громадянин Вінниці, відомий вінничанин, талановитий артист, волонтер, громадський діяч Віктор Бронюк.

В офіційній заяві “вінничани” детально розповіли про реєстрацію партії, про команду, про фінансування партії, про ідеологію та чим вони відрізняються від політичних партій.

Як і обіцяли докладно розповідаємо – що спонукало нас створити «Партію вінничан», які цілі нашого об’єднання, хто ідейні натхненники, засновники першої партії Вінниччини, та, власне, що ми можемо сказати своїм землякам.

Микола Філонов: наприкінці минулого року я давав коментар місцевому виданню, в якому дослівно зазначив наступне:

«Я дуже сподіваюсь і особисто докладу до цього зусилля, щоб владу в свої руки у Вінницькій області взяли саме – вінничани, а не столичні політичні лідери будь-яких партій. Це наше, вінничан, місто, і це наша область – тому маємо інструмент децентралізації, начебто маємо ініціативи нової влади щодо конституційних змін, тепер наше завдання – об’єднатись і виграти місцеві вибори».

Як бачите мої слова не розходяться зі справами. Створенням першої партії Вінниччини я почав займатися ще влітку минулого року. Для цього було багато підстав. В тому числі і повне розчарування в політичних партіях та їх лідерах. Я особисто співпрацював із добре відомими в Україні політиками та лідерами партій. Можу вас запевнити. Інтереси Вінницької області для більшості з них – на двадцять п’ятому місці.

Про реєстрацію партії

В нашій країні реєстрація партії, якщо звісно ти не представник влади, процес тривалий, складний, заполітизований і бюрократичний. Сформувати нову партію з нуля, тим більше з місцевим брендом – нам би просто не дали. Я особисто знаю декілька партій, яким в цьому році створили штучні проблеми, щоб не реєструвати. Тому було прийнято рішення знайти чисту партію, яка не має негативного бекграунду і керівництво якої поділяє наші погляди та на її основі сформувати «Партію Вінничан». Навіть по цьому шляху йти було складно – майже рік ми долали бюрократичні перешкоди. Але ми це зробили.

Щодо «інтриг» з лідерами партії та інші міфи і легенди

Ми цілеспрямовано не починали діяльність партії з прив’язки до прізвищ. Задля того, щоб сформувати справжню партію вінничан, а не чергову партію Порошенка, Гройсмана, Зеленського, Філонова тощо.

Наше завдання – створити першу демократичну платформу для обміну думками, озвучення проблем та формулювання шляхів їхнього вирішення. Такий собі умовний політичний фейсбук.

Уявіть собі. Фейсбук створив талановитий Марк Цукерберг з командою однодумців. Але стрічку новин формують саме люди з усіх куточків світу – постами, світлинами, повідомленнями, групами, спільнотами. Так, існують певні правила, які будуть і в нашій партії, але основна мета: створити вільний і максимально відкритий політичний майданчик для вінничан, на якому кожен може писати разом з нами історію успіху в режимі онлайн. Власну історію успіху, історію розвитку свого міста, села, та історію успіху нашої області.

Ми не нав’язуємо правила. Ми пропонуємо діалог, під час якого знайдемо спільну мову.

Про команду

Оскільки з першого дня початку діяльності нашої партії до нас прикута увага не тільки однодумців, а й місцевого політикуму, з відповідним шквалом чорного піару та мочилова, з фантастичними версіями, хто саме стоїть за створенням «Партії Вінничан» – від Зеленського, до Гриценка і так далі, було прийняте рішення зняти всі питання та інсинуації щодо справжніх засновників нашої партії.

З цього моменту ми офіційно починаємо формувати команду. І як бачите жодних «котів у торбах» в «Партії вінничан» не буде. За декілька днів ми презентуємо алгоритм, відповідно до якого кожен, хто має бажання, а також відповідний кваліфікаційний рівень, щоб виконувати обов’язки депутата місцевої ради – отримав би можливість балотуватися від нашої партії Слідкуйте за нашими новинами.

Хто наразі є нашими соратниками

З відомих і публічних людей – це почесний громадянин Вінниці, відомий вінничанин, талановитий артист, волонтер, громадський діяч та мій друг – Віктор Бронюк.

Віктор один з перших, з ким я поділився ідеєю перезавантаження старої системи панування кланів, влади та місцевого самоврядування у Вінницькій області, і він перший хто став поруч. Жодних акціонерів, бенефенціарів, тіньових спонсорів в нашій партії немає і не буде.

Ані мене особисто, ані Віктора не цікавить депутатський мандат обласної чи міської ради. Якщо б було таке бажання, ми знайшли таку можливість в будь-якій провідній партії України. Нас цікавить зміна системи і формування професійної команди управлінців, які не підпорядковуються столичним партійним босам і не відпрацьовують їх матеріальні забаганки, а працюють на Громаду Вінниччини і звітують за кожен крок, вислів, вчинок лише перед вінничанами.

Про фінансування

На сьогодні все фінансування «Партії Вінничан» винятково за власний рахунок. Тому поки що наша діяльність обмежена соцмережами та ЗМІ. Але ми переконані, що цих інструментів наразі цілком достатньо, щоб донести наші ідеї до всіх мешканців Вінницької області та переконати земляків підтримувати власну партію – «Партію Вінничан».

Ми розуміємо, що комусь для цього потрібні мільйони, щоб розносити гречку, але для нас такі методи агітації – вчорашній день української політики. Не для того ми створюємо «Партію Вінничан», щоб грати по цинічним правилам політиків, а для того щоб змінювати цю прогнившу систему кругової поруки – продати голос за пакет гречки, щоб потім у громади вкрали в сотні разів більше. Вінничани – не продаються!

Як будемо залучати фінансування

Хтось може по собівартості надрукувати партійну газету? Запрошуємо. Хтось може надати своє приміщення під виборчий штаб – дякуємо, приєднуйтесь. Хтось може як волонтер допомогти у сфері SMM? Роздати листівки? Ми відкриті до співпраці!

Так, виборча кампанія потребує значних коштів, і для цього ми будемо звертатись до вінничан, створимо систему донатів і фандрейзингу. Кожен, хто підтримує наші ідеї, поділяє наші принципи і хоче разом з нами перемогти тих, хто тридцять років клявся вінничанам в вірності, але кожного разу зраджував на другий день після виборів, зможе зробити свій внесок в перемогу «Партії Вінничан». Інших шляхів немає.

Або ми самі будемо фінансувати нашу партію, або місцеві клани і олігархи задавлять вінничан своїми мільйонами, а вінничан знову відштовхнуть на найближчі 5 років від прийняття рішень та управління громадами.

Про відкритість використання коштів та прозорість всіх фінансових операцій думаю навіть не варто наголошувати. Це не тільки наша особиста репутація, а й питання бренду «Партії вінничан», яка створюється не під вибори, а раз і назавжди.

Наша ідеологія

В першу чергу – захист вінничан та Вінницької області на всіх рівнях. Будь яка проблема і рішення, розглядається через призму врахування інтересів наших громад. В політиці, економіці, суспільному житті – скрізь.

Чим вінничани відрізняються від інших політиків та партій

Якщо дуже стисло, це виглядає так:

Є старі політики, а є ми.

Є проросійський реванш, а є ми.

Є Порошенко і Гройсман, а є ми.

Є “слуги народу”, а є ми.

Є місцеві клани, а є ми.

Ми хочемо знайти в кожній громаді чесних і відданих своїй справі вінничан і за допомогою нашої політичної платформи допомогти їм стати депутатами місцевих рад та почати керувати своїми громадами.

Ви напевно вже чули, чи читали, які прайси ходять на депутатські мандати. Чи може середньостатистичний вінничан у якого немає зайвих декілька десятків тисяч доларів стати депутатом? Може. Разом з «Партією вінничан». І ми це доведемо вже восени цього року, нашою спільною перемогою.

Як було, і як є

Є абсолютно закрита система місцевих державних адміністрацій і влади взагалі. Є «схеми» і «потоки» – тобто корупційна іржа, яка роз’їдає систему державної влади і місцевого самоуправління. Якщо здолати цю корупцію, то територіальні громади отримають потужний імпульс для розвитку. Чому погані дороги? Бо крадуть на будівництві і ремонті. Зношена система ЖКГ? Бо існують десятки фірм-прокладок, які «освоюють» кошти, але не займаються реальною роботою. Проблема транспортного сполучення? Влада монополізувала систему перевезень і не допускає до тендерів конкурентів.

Як буде

Децентралізація влади призведе до ліквідації обласних і районних державних адміністрацій та формуванню замість них виконавчих комітетів місцевих рад.

Територіальна громада контролюватиме депутатів, а ті – чиновників. Чому у цій системі важливо привести до влади вінничан, для яких на першому місці будуть інтереси своїх громад?

Тому що партійні функціонери працюватимуть над виконанням забаганок столичних лідерів. І все. Коло замкнеться. А змінювати чиновників вони не будуть.

Перемога «Партії вінничан» – шанс розірвати це токсичне коло партійної моделі.

Усі старі партії можуть запропонувати жити лише так, «як було».

«Партія вінничан» пропонує образ ефективного розвитку і формування успішного майбутнього нашої області.

Програма партії вже формується, ми радимось і працюємо із найкращими спеціалістами у сфері місцевого самоврядування але остаточний варіант програми «Партії вінничан» буде сформовано лише після масштабного збору наказу виборців – вінничан.

У нас для вас є і буде дуже багато новин Але не все одразу. Ми починаємо – приєднуйтесь.

 


Довідка: Філонов Микола Валерійович 25.11.1979 р.н.

Громадянин України, проживає у м. Вінниця

Освіта: Вінницьке училище культури і мистецтв ім. Леонтовича. 1997 р. Спеціальність викладач музики.

Вінницький інститут економіки Тернопільського національного економічного університету 2015 рік. Спеціальність економіка підприємств.

Трудова діяльність – підприємницька діяльність, в різні роки засновник низки інформаційних ресурсів місцевих та загальноукраїнських.

2014 р. помічник голови Вінницької ОДА

2016 р. радник голови Вінницької ОДА.

2016 р. помічник народного депутата

2016 – 2017 радник голови Вінницької ОДА

2017-2020 директор центру суспільно-політичного моніторингу «Вектор».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up