Обшуки в LetyShops: вінницькі айтішники опинилися під прицілом СБУ (ОНОВЛЕНО)

Обшуки в LetyShops: вінницькі айтішники опинилися під прицілом СБУ (ОНОВЛЕНО)
  • Зранку, 14 листопада 2018 року, у головному офісі компанії LetyShops, який знаходиться у Вінниці, розпочалися обшуки.
  • Столичні силовики проводили слідчі дії паралельно в офісі та квартирі власника компанії Ігора Гнатовського.
  • Що відомо про резонансну історію — читайте у цьому матеріалі.

Представники Вінницької IT-асоціації попросили максимального розголосу про ситуацію.

«Саме зараз у Вінниці проходить обшук однієї з найбільших ІТ-компаній «Letyshops» співробітниками Київського СБУ за рішенням Печерського суду. Ніяких документів співробітники не надали. Наразі, представники Vinnytsia IT-Association знаходяться на місці», — повідомляють на сторінці компанї у Фейсбуці.

За словами голови ІТ-асоціації Вінниці Дмитра Софини, обшуки відбуваються в декількох місцях.

Відео дня

— Директора та засновника компанії закрили у квартирі п’ятеро працівників, які представилися Київським СБУ. Документів жодних не показували. Приїхали ДСНС, які відкривали двері. Приїхав адвокат, якого не пускали в кабінет. Є відео цього моменту, — розказує журналістці «20 хвилин» Дмитро Софина.

На місце також приїхала й поліція. Декілька хвилин тому адвоката запустили.

За словами Дмитра, поліції показали документи.

— Поліція сказала, що є кримінальне провадження. Паралельно відбуваються обшуки в офісах компанії. Але ці компанії не займаються програмним забезпеченням. Це вінницький стартап, який почав заробляти великі гроші, — каже Дмитро.

За інформацією джерела, понятих та свідків не було.

— Коли викликали поліцію, співробітники СБУ надали їм документи, на підставі яких проводиться обшук, але адвокатам їх не показали. Діяльність компанії, за його словами, повністю зупинена і причин для обшуку не називають, — зазначає голова ІТ-асоціації Вінниці.

У прес-службі прокуратури Вінницької області жодної інформації про мету обшуків не надали. Зате прес-секретар СБУ області Ірина Алексєєва сказала, що слідчі дії проводять працівники Генеральної прокуратури України.  

На час обшуку двері до офісу компанії були зачинені. Зовні нічого не видавало те, що всередині відбуваються якісь дії за участі співробітників Служби безпеки чи прокуратури.

Ми натиснули на кнопку дзвінка та поцікавилися, чи можна отримати коментар від компанії щодо подій, про які вже говорять по всій Україні та за її межами. Голос на тому кінці повідомив, що ніяких коментарів поки що не буде та одразу попрощався з журналістами.

Після обшуку на facebook-сторінці «IT-Association Vinnytsia» з’явилося повідомлення, що за словами власника кешбек-сервісу «Letyshops» Ігора Гнатовського, він не розуміє причин обшуку компанії та житла правоохоронними органами. Попри це, компанія продовжує свою роботу і вирішує ситуацію — юристи вже готують юридичне обгрунтування й офіційну позицію.

ДОДАНО

Стало відомо, що права компанії взялася представляти юридична компанія Juscutum.

«Наші адвокати вже в гущі подій із цього кейсу, усі наші подальші коментарі — тільки з дотриманням адвокатської таємниці!», — говорить адвокат Дмитро Онученко.

У Службі безпеки України в коментарі ТСН.ua розповіли, що наразі тривають невідкладні слідчі дії, обшуки проводилися на підставі рішення суду. У спецслужбі розслідують антидержавницьку діяльність із боку зазначеної компанії та її керівництва.

«Як тільки воно [розслідування] завершиться, ми будемо повідомляти деталі додатково. Вони [компанія] до IT-бізнесу мають дуже побічне відношення. Наразі там проходять обшуки, вилучається велика доказова база, яка підтверджує їхню антидержавницьку діяльність», — розповіло ТСН.ua джерело в СБУ.

Нагадаємо, що офіс компанії «LetyShops» знаходиться у Вінниці на проспекті Юності. Компанія є одним з найбільших кешбек-сервісів. Кількість клієнтів компанії становить близько шести мільйонів користувачів.

Варто нагадати, у березні 2018 року три вінницькі IT-компанії, Pillar, iPan, Vinconet, обшукали співробітники Служби безпеки України (СБУ).

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (95)
  • Брумс

    По сути вопроса можно заметить, что давления на компанию, как такового не оказывается. Техника не изымалась, доступ сотрудников на рабочие места не ограничивается, финансовые операции не блокируются. Судя по ситуации, у следствия есть серьезные вопросы именно к г-ну Гнатовскому, и имея предварительную квалификацию, следственные действия проводятся именно в местах его персональной деятельности. Генеральной прокуратурой, под оперативным сопровождением СБУ, по решению Печерского суда. Вопросы стало быть действительно серьезные.
  • Брумс

    Жора, передерни ещё раз ))) на Мамбе новые фотки, экпердище ты винницкое

    Задунайский Торонтуй reply Брумс

    Чо засуетилось, порохоботище? Вот в этот раз он как раз очень уместно засветил твою контору. Ему бы еще бабу подкинуть чтоб не отвлекался на наболевшее.

    Техас reply Задунайский Торонтуй

    ленин умер, сталин умер, и ты с путином тоже скоро сдохните. все можешь пердеть.

    Брумс reply Задунайский Торонтуй

    Торонтуй, не торонтуй - все равно получишь х..й ))) и на бабе для Жоры сэкономим ))
  • Жора

    Злые языки говорят что Геша и Гоша не захотели  делится,  а Юга который ген прокур. без высшего юрид. образования, ну вообщем ему нужны деньги. И как он говорит, никого не должна давить жаба.Меня терзают сомнения, министр смерти и медицины без высшего медицинского образования, ген прокур без юрид. высшего , премьер тоже непонятно что за образование... ,и еще есть в кабмине  деятели  без норм образования.... Гондурас и Сомали отдыхают.....

    Вася reply Жора

    Добавь справку у Парубия (он сам кричал, что ему можно всё и ничего не будет), справку Гройсмана и справку Татьяны Черновил...

    До Гондураса нам уже не достать

    Олексій reply Жора

    Лол, "министр смерти и медицины" -- в точку :)
  • Жора

    Аналогичная ситуация  и в  службе внешней разведки Российской Федерации , они в свое время  создали соц сеть  в Контакте . Для ширмы придумали теорию что ее  создал ну типа "гений программер" Павел Дуров. Вообщем держали под контролем  и читали всю переписку в СНГ. Кстати  недавно в Беларуси  задержали парня из Украины, потом вывезли  в Россию , вообщем суд арест  и .т.д. А все потому что он общался в Контакте с девушкой из России.  ФСБ все читала,все письма. Сейчас ну типа "прграммер гений" создал соц сеть Телеграм))) и всем вешают лапшу мол там ничего не читается. Даже  создают сказки мол ФСБ требует у Дурова ключи, а Дуров говорит ...-Не дам)), все в кодировке и под шифром)))) Вывод один -Очень много Буратин которые верят в страну чудес))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up