Обшуки вінницьких IT-компаній: СБУ звинувачує  фірму у фінансуванні "Л/ДНР"

Обшуки вінницьких IT-компаній: СБУ звинувачує  фірму у фінансуванні "Л/ДНР"
  • СБУ проводили обшуки у трьох вінницьких ІТ-компаніях.
  • Звідти вилучили комп’ютери та техніку.
  • Вже відомо, в чому звинувачують одну із фірм.

– «Співробітники Служби безпеки України блокували фінансові операції з тимчасово окупованими територіями. У рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці встановили, що одна з вінницьких комерційних структур забезпечує приймання платежів з РОS–терміналів, що функціонують у так званих «Д/ЛНР» та тимчасово анексованому Криму, а також з інтернет-ресурсів небанківських фінустанов», – повідомляє Служба Безпеки України на офіційному сайті спецслужби сьогодні, 20 березня.

За інформацією відомства, ділки забезпечували прикриття незаконного механізму через використання процесінгової системи як технологічної прокладки між терміналами тіньового ринку послуг та іншим процесінговим сервісом.

«Під час санкціонованих судом обшуків в офісних приміщеннях комерсантів правоохоронці вилучили документацію із доказами нелегальної діяльності платіжної системи, жорсткі диски, ноутбуки, комп’ютери, на яких може міститися інформація в електронному вигляді, що підтверджуватиме функціонування вказаної платіжної системи на території, підконтрольній терористичним організаціям «Д/ЛНР», – повідомляється на сайті.

Відео дня

Варто зазначити, що під час обшуку співробітники СБУ для недопущення блокування роботи підприємства не здійснювали відключення та вилучення серверів.

У відомстві обіцяють після перевірки повернути всю техніку власникам.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, що 16 березня СБУ провела обшук в трьох IT-компаніях Вінниці.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Житель

    Ага)) Это типа когда мусорам не забашлял, то сразу спонсируешь ДНР) и го на тюрягу)) Пидарасы!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up