Перукарні, ринки, ресторани і більшість магазинів. Що мають закрити з 17 березня у Вінниці

Перукарні, ринки, ресторани і більшість магазинів. Що мають закрити з 17 березня у Вінниці
  • У міськраді, 16 березня, провели чергове засідання комісії з питань надзвичайних ситуацій. 
  • На ній розглянули стан справ у місті, в якому діє карантин через COVID-19 та зробили посилення обмежувальних заходів.
  • Зокрема, обмеження зачепить усі заклади та організації, де працюють понад 10 людей у сфері, що не стосується до охорони здоров’я та забезпечення життєдіяльності міста.

Перелік нових обмежувальних заходів на час дії карантину зачитав мер Вінниці Сергій Моргунов: 

«З 00.00 17 березня тимчасово зупинити роботу об’єктів загального користування, незалежно від форм власності, з присутністю понад десяти осіб:

  1. Центрів надання адмінпослуг «Прозорі офіси»;
  2. Фітнес-клубів, тренажерних залів, басейнів, спортивних майданчиків та стадіонів;
  3. Зоопарків, водних парків, парків атракціонів;
  4. Усіх торговельних закладів (крім продуктових, побутової хімії, аптек та АЗС);
  5. Торговельно-розважальних центрів, ринків (крім продовольчої групи товарів);
  6. Перукарень, ресторанів, закладів громадського харчування, у тому числі у готелях; барів, клубів, кафе, дискотек, пабів.
  7. Інших закладів та установ, які надають платні послуги населенню, незалежно від форм власності та непов’язані з наданням послуг охорони здоров’я та життєзабезпечення.

Заборонити з 00.00 17 березня заселення громадян у хостели, готелі та інші закладів готельного типу.

Відео дня

Попередити керівників закладів та установ, незалежно від форм власності, а також інших суб’єктів підприємницької діяльності про персональну відповідальність за невиконання цього протоколу згідно з чинним законодавством України.

У зв’язку з наявністю в резерві марлевих масок, директору ЦПМСД №3 видавати їх за заявками керівників підприємств, установ та організацій, що забезпечують життєдіяльність, погоджених з міським відділом з питань надзвичайних ситуацій.

Вінницькому міському відділу Нацполіції у Вінницькій області, спільно з патрульними, забезпечити громадський порядок та виконання обмежувальних заходів на території Вінницької міської ОТГ (Вінниця і смт Десна).

Обмеження діятимуть на території Вінницької міської ОТГ до скасування обмежувальних заходів».

Яка відповідальність? Начальник вінницького відділку поліції Сергій Синявський розказав, що на минулих вихідних (14 і 15 березня - авт.) проводили перевірку закладів на виконання попередніх обмежень:

— Працював інтернет-салон, де були неповнолітні. Певних осіб притягнуто до відповідальності за статтею 164 Адмінкодексу. Щоб ви зрозуміли, там штрафні санкції по частині першій до 34 тисяч гривень. За повторне порушення санкція — 85 тисяч гривень.

Кінотеатр Коцюбинського працював у неділю, ми попередили. Сьогодні була повторна перевірка — діяльність закладу припинена на час дії карантину, — каже Синявський.

І ще начальник відділку поліції зазначив, що вони співпрацюють з Муніципальною вартою і патрульними поліцейськими.

Детальніше з наших двох відео в цій новині: Засідання комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій (ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ)

Опитування

Чи потрібні такі обмеження на час карантину?

Читайте також:

Не йдіть до сімейного лікаря, а подзвоніть йому. Як вінницька медицина реагує на коронавірус

Закрити не можна працювати. Чому у Вінниці дотепер працюють кафе та ресторани

Онлайн чи телефоном. Через карантин комунальники закривають прийом споживачів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Любов

    Робити дезинфекцію транспорту приміщень,підходити до інших людей на відстань не менше метра. Маршрутчикам виконувати правила 10-ти чоловік,вінничанам не передавати гроші в транспорті,бути в масках і бажано захищати руки(рукавички,дезинфікуючі засоби). Головно не панікувати і не писати в коментарях всяку дурню!
  • Galina Panasiuk

    Нехай ЖЕКи хоч в будинках хлоркою побризкають! Борці бляха! Треба два місяці назад було закрити кордони, то й не було б взагалі в нас інфікованих! Що за дебілізм по 10 осіб в транспорті!? Ви, міністри, хворі на голову! Люди ж транспорті не облизують один одного, а вірус зостається на поручнях і т.п., які просто треба ретельно продезинфіковувати, а не тяп-ляп..для галочки! З нашою медициною, яка не вміє користуватися тестами і наявність вірусу діагностують тижнями, нам не страшно на вулицях і в транспорті...нам страшно йти до безграмотних людей в білих халатах!
  • Anatoliy Bondar

    А налоги в податкову також не платити?
  • Виктория Постовая

    Один хотів уми...увімкнути Україну, а тепер закрити))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up